Next Generation ERP

Wat is the Next Generation ERP

De ERP software is in de jaren 90 van de vorige eeuw een standaard geworden voor de meeste bedrijven die te maken hebben met inkoop, productie, magazijnen, transport, verkoop, personele- en de financiële administratie.

In het decennia erna is de ERP functionaliteit verder verrijkt met functionaliteiten rondom CRM en Supply Chain Management en Analyse en Rapportage mogelijkheden.  Dit waren in de meeste gevallen additionele systemen die gevoed worden vanuit de ERP systemen. Business Warehouses werden gebouwd om data in verschillende dimensies te kunnen analyseren en te kunnen tonen. Samen met een woud van Excel sheets werd het management gevoed met data en rapporten. Het grootste probleem bij deze eerste generatie ERP systemen is:

 • Complexe (data)structuren om te beheren en te onderhouden;
 • Meerdere niet real-time bronnen om aan de juiste gegevens te komen;
 • Arbeidsintensieve trajecten om updates, analyses en beslissingen te nemen.

De opbouw van de Next Generation ERP 

Kort gezegd gaat deze Next Generation ERP veel verder dan de eerste generatie ERP op de volgende fronten:

 1. In plaats van pure transactieverwerking zorgt de Next Generation ERP ook voor het doen van voorspellingen op basis van real-time data, waardoor zaken beter geregeld kunnen worden en kosten kunnen worden bespaard. Denk aan voorraadposities, voorkomen van nee-verkopen, liquiditeitsplanningen en juiste inzet van resources;
 2. De Next Generation ERP kan breder en eenvoudiger worden ingezet binnen de organisaties. Door de inzet van Apps, die ook gepersonaliseerd kunnen worden, kunnen medewerkers vaak zonder training veel meer en sneller direct met het ERP systeem gaan werken;
 3. De Next Generation ERP maakt gebruik van aanvullende technieken zoals Machine Learning, Artificial Intelligence, Internet of Things, Blockchain waardoor nog meer zaken geautomatiseerd kunnen worden, beter of direct verbonden kunnen worden met het ERP-systeem;
 4. De Next Generation ERP beschikt over een “Digital Platform” dat er voor zorgt dat alle data volledig in-memory beschikbaar is. Deze volledig integrale bron zorgt voor 1 zuivere bron die voor alle transacties, analyses en rapportages kan worden ingezet. Tevens zorgt het Digital Platform voor een naadloze verbinding met aanvullende (Cloud)systemen of de digitale communicatie met partners.

De Next Generation ERP bestaat dus uit een Intelligent Suite, Digital Platform en Intelligent Technologies.

Scheer ondersteunt hierbij SAP Business ByDesign voor middelgrote tot grote organisaties en SAP S/4HANA voor grote organisaties. Beide applicaties ondersteunen de mogelijkheid om ingezet te worden in verschillende landen met de ondersteuning van lokale talen, wet- en regelgeving.

intelligent-enterprise-framework

Inzet van Next Generation ERP zorgt voor 360° inzicht

Een belangrijke eigenschap van de nieuwe generatie ERP is de real-time verwerking en de volledig integrale opzet van transactie- en analytische gegevens, waardoor continue volledig inzicht is in de lopende en de geplande activiteiten binnen uw organisatie.

Standaard zijn er analyse en prognose functies aanwezig, die ondersteuning geven aan de planning en uitvoering van activiteiten en het nemen van beslissingen. Door middel van  embedded rapportages en KPI-dashboards hebben medewerkers en het management altijd overzicht en inzicht in de activiteiten en uitzonderingen.

Verder is betere communicatie en samenwerking mogelijk doordat medewerkers taak gestuurd werken met context gerelateerde informatie. Work- en Document Flow informatie zorgt voor een volledig inzicht in de stappen en status van elke individuele stap binnen uw end-to-end proces. Dit verhoogt de effectiviteit van de medewerkers. De gebruikersvriendelijkheid van de vele verschillende mobiele Apps zorgt ervoor dat de adoptie binnen de organisatie eenvoudig en maximaal is. Nieuwe medewerkers kunnen snel getraind worden in de processen en de functionaliteit met behulp van de ingebouwde E-Learning tools.

De Next Generation ERP wordt geleverd As a Service

De eerste generatie ERP werd via een licentie voor een On-Premise systeem aangeboden. Later werd deze omgeving op basis van Managed Services aangeboden waardoor het onderhoud en beheer kon worden uitbesteed. De Next Generation ERP wordt als een Service aangeboden waarbij de keuze bestaat tot een Infrastructuur, Platform of zelfs Software as a Service. Het grote voordeel is dat gekozen kan worden om hierdoor de infrastructuur, het benodigde platform of zelfs de Software as a Service in te gaan zetten, waardoor direct de volgende voordelen ontstaan:

 1. Elimineren van de complexiteit met betrekking tot onderhoud en beheer zodat eigen mensen zich puur en alleen met de business kunnen bezighouden;
 2. Volledig schaalbare omgeving die altijd en overal ingezet kan worden;
 3. Beveiligde omgeving die voldoet aan de hoogste eisen en die zorgt voor 99,9% inzetbaarheid voor de organisatie;
 4. Kwartaal updates plus de benodigde tools om ieder kwartaal eenvoudig te beschikken over de laatste functionaliteit;
 5. Pay-per-Use waardoor aanzienlijk lagere onderhoudskosten voor het ERP-systeem gerealiseerd kan worden;

Door het inzetten van ERP as-a-Service kunnen nieuwe business modellen snel en effectief worden voorzien van de juiste functionaliteit en kan de organisatie kiezen voor een passend transformatietraject voor de verdere digitale transformatie.

Naast het gekozen ERP platform in de vorm van Software as a Service, bestaat er tevens het SAP Cloud Platform waarmee verschillende applicaties of data-bronnen eenvoudig worden gekoppeld.

SAP Cloud Platform

SAP Cloud Platform is een open platform as a service, dat is ontworpen om te helpen bij het innoveren, integreren en uitbreiden van applicaties met veel flexibiliteit en keuzes. Dankzij de multi-cloud-basis kun je gebruikmaken van de nieuwste cloud-native technologieën en profiteren van de belangrijkste hyperscaler-infrastructuren. Door het gebruik van één platform ontwerp je mobiele applicaties om zo klanten beter van dienst te zijn, bedrijfsprocessen te moderniseren en effectief te concurreren. Als basis voor een intelligente onderneming stelt SAP Cloud Platform bedrijven in staat snel te reageren, zich aan te passen en te groeien om aan de bedrijfsbehoefte en de marktverwachtingen te lijven voldoen.

sap-hana

Waarom kiezen voor het SAP Cloud Platform?

De huidige snelle digitale economie vereist dat bedrijven zich aanpassen om concurrerend te blijven. Succes vereist flexibiliteit en de mogelijkheid om end-to-end processen te verbinden in uw organisatie en daarbuiten. Een uniform business cloud-platform hebben is van cruciaal belang om state-of-the-art oplossingen te bieden in een constant veranderende markt.

Op welke manieren kan het SAP Cloud Platform worden ingezet:

Bouw innovatieve zakelijke applicaties: BUILD

Maak uw bedrijf onderscheidend en blijf de concurrentie een stap voor met behulp van SAP Cloud Platform. Creëer nieuwe oplossingen en verbeter uw portfolio met slimme zakelijke diensten, door partners gebouwde applicaties en toonaangevende technologieën zoals Machine Learning, AI, IoT en voorspellende analyses.

Integreer uw applicaties naadloos in de cloud en on-premise: INTEGRATE

U maakt veilig verbinding met mensen, processen, gegevens en mobiele apparaten. Ga snel aan de slag met een pakket integratie-opties, en voor gedefinieerde integraties, zakelijke connectiviteit met applicaties van derden en API's.

Beheer en analyseer al uw bedrijfsgegevens 

Om bruikbare rapportages en inzichten te krijgen en gericht te kunnen anticiperen op bedrijfsresultaten en nieuwe kansen. Gebruik de kracht van voorspellende analyses, machine-learning om real-time informatie in uw applicaties te integreren.

main-use-cases

Digital Experience

Creëer nieuwe gebruikerservaringen op alle digitale contactpunten en stel ondernemingen in staat om ontwerp en ontwikkeling van gebruikerservaringen, samenwerking, mobiliteit en gebruikersinteracties te stroomlijnen met een vereenvoudigde en geïntegreerde aanpak.

Het belang van een goede Digital Experience

Goede digitale gebruikerservaringen betekent meer dan alleen blije gebruikers.  Het gaat om het overtreffen van gebruikersverwachtingen terwijl de gebruikers gebruik maken van nieuwe manieren in de digitale economie. SAP Cloud Platform bestaat uit een reeks services waarmee bedrijven de gebruikerservaring kunnen stroomlijnen en versnellen, met aandacht voor vier belangrijke principes: ontwerpen, ontwikkelen, betrekken en samenwerken. 
De digitale ervaring moet meerdere kanalen omvatten, waaronder internet, mobiel, portal en conversatie - plus wat de toekomst ook zal brengen. Door betere gebruikerservaringen over alle digitale touchpoints blijf je concurrerend in deze hyper-digitale wereld.

Maak de investeringen in de applicatie Future Proof!

Voor maximale flexibiliteit, aanpassingsvermogen met een multi-cloud-basis die alle belangrijke hyperscaler-infrastructuren en cloud-native technologieën omvat. Met de inzet van het SAP Cloud Platform wordt ook de complexiteit van uw IT-landschap vereenvoudigd voor uw developers en eindgebruikers. 

Onderstaand een van de voorbeelden hoe het SAP Cloud Platform kan worden ingezet: 

Stroomlijn alle Business relaties met het SAP Cloud Portal: 

sap-cloud-portal

Maak één Single Point of Information door gebruik te maken van het SAP Cloud Portal.

Start uw ERP selectie

Ontdek welke ERP systemen het beste passen bij uw onderneming

In welke sector bent u actief?

Waarom dit belangrijk is bij uw ERP selectie:Bij uw selectie is het belangrijk om met uw sector rekening te houden. Een ERP systeem moet perfect aansluiten bij uw bedrijfsprocessen. Deze processen verschillen per branche. Zo werkt een groothandel bijvoorbeeld anders dan een bouwbedrijf en heeft dus andere ERP functionaliteiten nodig.

Hoe worden uw productieorders gepland?

In welke productiegroottes produceert u?

In wat voor soort bouw bent u gespecialiseerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 1/2)

Werkt uw organisatie op projectbasis?
Werkt u vaak met veel verschillende partijen?
Beheert uw organisatie vastgoed?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 2/2)

Doet u veel aan onderhoud?
Wilt u ook bedrijfsmiddelen kunnen inplannen?
Wenst u urenregistratie van uw medewerkers?

Wat voor soort retailer bent u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Hoeveel fysieke verkooppunten heeft u?
Aan wat voor soort klanten levert u?
Importeert u ook goederen?
Exporteert u ook goederen?

Wat voor soort dienstverlener bent u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Is urenregistratie belangrijk voor u?
Werkt u tegen uurtarief en/of vaste tarieven?
Is HRM een belangrijk onderdeel binnen uw bedrijf?
Werkt uw organisatie op projectbasis?
Levert u meestal aan bedrijven of consumenten?

Wat voor soort onderwijs geeft u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 1/2)

Hebben uw klanten een lidmaatschap bij u?
Wilt u het systeem ook gebruiken voor cursistenregistratie?
Wilt u het systeem ook gebruiken voor HRM?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 2/2)

Geeft u ook les op afstand?
Werkt u met roosters en locatieplanning?
Dient het ERP systeem gekoppeld te worden met andere pakketten?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Is urenregistratie belangrijk voor u?
Werkt u tegen uurtarief en/of vaste tarieven?
Is HRM een belangrijk onderdeel binnen uw bedrijf?
Werkt uw organisatie op projectbasis?
Levert u meestal aan bedrijven of consumenten?

In wat voor soort zorg bent u gespecialiseerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Wilt u het ERP systeem ook gebruiken voor cliëntenregistratie?
Biedt uw organisatie overnachtingen aan?
Dient het ERP systeem gekoppeld te worden met andere pakketten?
Namelijk:
Verleent u zorg op locatie?

In wat voor soort handel bent u gespecialiseerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Heeft u een webshop die moet worden geïntegreerd?
Hoeveel fysieke winkels met point-of-sale heeft u?
Importeert u ook goederen?
Exporteert u ook goederen?
Aan wat voor soort klanten levert u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Is urenregistratie belangrijk voor u?
Werkt u tegen uurtarief en/of vaste tarieven?
Is HRM een belangrijk onderdeel binnen uw bedrijf?
Werkt uw organisatie op projectbasis?
Levert u meestal aan bedrijven of consumenten?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 1/2)

Wilt u dat het ERP systeem klaar is voor het IoT (Internet of Things)?
Wenst u een koppeling met belangrijke leveranciers als de Technische Unie en Rexel?
Pleegt u ook onderhoudswerkzaamheden?
Moeten werkbonnen mobiel kunnen ingevoerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 2/2)

Moet het systeem offline kunnen worden geraadpleegd?
Moet u machines op afstand kunnen monitoren?
Werkt u ook op projectbasis?
Moet u koelmiddelen registreren?

Wat voor soort nutsbedrijf heeft u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Werkt uw organisatie op projectbasis?
Werkt u met veel verschillende partijen?
Beheert uw organisatie vastgoed?
Doet u veel aan onderhoud?
Wenst u urenregistratie van uw medewerkers?

Overheid en NGO’s

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Werkt u projectmatig?
Wenst u een ledenadministratie?
Dient het ERP systeem gekoppeld te worden met andere pakketten?
Namelijk:
Moet het ERP systeem mobiel beschikbaar zijn?

Wat voor logistieke diensten biedt u aan?

Organiseert u ladingen op de volgende wijze?

Groupage/Deelpartijen (LTL)
Groupage/deelpartijen die in een hub gebundeld worden voor meerdere opdrachtgevers
FTL
Volle ladingen voor meerdere opdrachtgevers
Dedicated Logistics
Vervoer voor één opdrachtgever

Organiseert u ladingen op de volgende wijze?

Heeft u een eigen wagenpark?
Moeten goederen gekoeld worden vervoerd?
Importeert u artikelen?
Exporteert u ook artikelen?

Hoe ziet uw productieproces eruit?

In wat voor soort productie bent u gespecialiseerd?

Hoe worden uw productieorders gepland?

In welke productiegroottes produceert u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Doet u regelmatig onderhoud?
Werkt u met Service Level Agreements?
Dient het ERP systeem te koppelen met andere programma’s?
Werkt u op projectbasis?
Wenst u uren te registreren in het systeem?

Voer het aantal medewerkers en gebruikers in

medewerker(s)
gebruiker(s)

Vragen over uw organisatie

Heeft uw organisatie meerdere vestigingen?
Hoeveel magazijnen heeft u?
Werkt u multi-currency?
Opereert u internationaal?
Is de hoofdvestiging gevestigd in Nederland?
ERP leveranciers zoeken...
systemen gevonden

Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend informatie over de 7 meest geschikte leveranciers

Wij hebben uw aanvraag goed ontvangen

 • Op basis van de door u ingevulde informatie gaat onze consultant vrijblijvend aan de slag
 • Onze consultant maakt een selectie uit de gevonden ERP leveranciers die het best passen bij uw onderneming
 • U ontvangt gratis een shortlist met informatie over de 7 meest geschikte leveranciers
 • Bij vragen of onduidelijkheden neemt hij mogelijk contact met u op
Bekijk longlist
Selectie opnieuw starten

Optimaliseer het WMS met ERP en beperk emissies

U hier lezen over de impact die geoptimaliseerd magazijnbeheer kan hebben op de CO2-voetafdruk van een bedrijf.

Lees verder

Duurzame textiel industrie met ERP software

U hier lezen hoe bedrijven in de industrie processen duurzamer kunnen maken en hun imago kunnen verbeteren door middel van ERP-software. 

Lees verder

Duurzame SCM met ERP-software

Lees hier hoe u de duurzaamheid van uw supply chain waarborgt met een geschikte ERP-software.

Lees verder