Azure

SAP S/4HANA on Azure

De IT-infrastructuur van uw bedrijf wordt steeds complexer en veeleisender. Het bouwen en onderhouden van moderne hardware en software vereist veel knowhow en aanzienlijke investeringen.

De IT-infrastructuur van uw bedrijf wordt steeds complexer en veeleisender. Het bouwen en onderhouden van moderne hardware en software vereist veel knowhow en aanzienlijke investeringen. Tegelijkertijd heeft de beveiliging van gevoelige bedrijfsgegevens de hoogste prioriteit. Permanente systeembeschikbaarheid en altijd de meest up-to-date software hebben zijn belangrijke componenten van de dagelijkse bedrijfsvoering in uw bedrijf.

SAP on Microsoft Azure 

Microsoft biedt het optimale platform voor de nieuwste SAP-oplossingen met de Azure Cloud. Met maximale prestaties en de hoogste beveiligingsstandaarden biedt Microsoft Azure een hoge mate van beschikbaarheid, flexibiliteit en schaalbaarheid voor uw systemen. Door wereldwijde toegang tot uw systemen vergroot u de kracht van innovatie en productiviteit in uw bedrijf.

world

Microsoft Azure Cloud Platform Fundamenten

Het Microsoft Azure platform geeft de mogelijkheden om zaken "As a Service" te regelen in combinatie met Bring Your Own Licence (BYOL). Deze succesformule heeft ertoe geleid dat Microsoft sinds juni 2019 over 54 Azure regio's beschikt waar fysieke datacenters zijn gevestigd.
Om een indruk te krijgen van de groei, is op onderstaande foto duidelijk te zien met welke snelheid deze data-centers kunnen groeien.  De foto die rechtsboven is geplaatst, is de foto van het data-center van 3 jaren gelden.

data-center

Het netwerk van de 54 Azure regio's is zowel via een Microsoft Netwerk als via de Internet Gateway (Express Routes) te benaderen.

Microsoft Azure Service Architectuur

De Azure diensten zijn feitelijk onderverdeeld in een drietal onderdelen:

 • Datacenter Infrastructure
 • Infrastructure Services voor Compute, Storage en Networking
 • Platform Services voor caching, databases, analytics, development, deployment SAP Fiori Apps, office365 integraties en tal van andere zaken

Daarnaast worden er tal van Security Management en Hybrid Operations diensten aangeboden.  Door dit service portfolio kunnen bedrijven zorgen voor een ontzorging van complexiteit waarbij tevens state-of-the-art faciliteiten blijven behouden. Er hoeft niets meer gepatched te worden, beschikbaarheid en redundantie zijn ook geregeld. Dit alles in een Pay-as-you-Go en volledig schaalbare omgeving.

directory

De Azure Active Directory geeft bedrijven de mogelijkheid om de autorisatie en Single-Sign-On over het gehele netwerk te managen.

Microsoft Azure beschikbaarheid opties

Voor het regelen van de beschikbaarheid zijn verschillende niveaus aanwezig, afhankelijk van de behoefte van de organisatie. De vraag is natuurlijk wat dit mag gaan kosten. Belangrijk is natuurlijk om te weten wat de kosten zullen zijn bij het uitvallen van de systemen - de zogenaamde Cost Not - om binnen een bepaalde tijd geen systemen beschikbaar te hebben.

options

 • Single VM kennen een SLA van 99,9%.
 • Availability Sets kennen een SLA van 99,95% - hierbij wordt binnen 1 datacenter gezorgd voor redundantie.
 • Availability Zones kennen een SLA van 99,99% - hierbij wordt binnen 1 dataenter gezorgd voor meerdere systemen die ieder op een ander netwerk, koel- en energiesysteem zijn aangesloten.
 • Region Pairs gaan nog een stap verder en zorgen voor een redundantie waarbij verschillende regio's worden ingezet.

Microsoft Azure Sizes

Voor de inzet van computercapaciteit ten behoeve van SAP HANA en/of S/4HANA toepassingen zijn 2 mogelijkheden: het inzetten van Virtual Machines of voor de zeer grote systemen de optie voor Bare Metal. Alle systemen zijn gecertificeerd om voor SAP HANA of S/4HANA te worden ingezet.
Binnen de VM's worden de systemen in de vorm van Small, Medium, Large en XLarge ingezet. Afhankelijk van de verwachte consumptie in de vorm van CPU en Internal Memory Power, kan het juiste system(en) worden gekozen.

sizes

Microsoft Azure kostenstructuur

De kosten van de computer capaciteit wordt bepaald door twee hoofdzaken:

 1. De grootte van het systeem - right sizing
 2. De tijd waarin het systeem beschikbaar dient te zien - snoozing
 3. Pay-as-you go of het reserveren van capaciteit.

In de bekende On-Premise wereld - waarbij de systemen worden aangeschaft - worden systemen veelal zwaar oversized om mogelijke toekomstige pieken te kunnen opvangen. Deze systemen zijn vaak ook continue aanwezig en aangesloten op het netwerk en andere voorzieningen.

Right Sizing zorgt ervoor dat er geen overcapaciteit aanwezig. Indien later meer capaciteit noodzakelijk is, dan kan een system-upgrade letterlijk in minuten worden geregeld.

Snoozing zorgt ervoor dat systemen alleen actief worden gemaakt, wanneer deze ook echt nodig is. Hierdoor wordt er alleen betaald wanneer deze systemen actief worden gemaakt. Denk hierbij aan trainingssystemen die mogelijk 4 keer per jaar, 2 weken lang nodig zijn om de kwartaal updates door te nemen.

Pay-as-you-Go versus Reserveringen hebben eveneens een grote impact op de prijs van de infrastructuur. Wanneer een systeem dagelijks aanwezig dient te zijn - denk hierbij aan productiesystemen - is het voordeliger om deze voor 1 of 3 jaar te reserveren, waardoor besparingen van 40% tot 70% gerealiseerd kunnen worden.

CPU
  
In het bovenstaande voorbeeld kunnen de kosten van een systeem van €900 per maand worden teruggebracht naar €95 per maand. De D14V2 was gebaseerd op de grootte van het systeem zoals het aanwezig was. De D12v2 op de benodigde capaciteit. Daarnaast is gekozen voor het Py-as-you-Go model, waardoor Snoozing mogelijk is. De uiteindelijke kosten worden dan €95 per maand.

Onderstaand een indicatie van de verwachte besparingen door systemen voor langere periode te gebruiken.

series

Snel schakelen levert extra slagkracht

Met de inzet van de SAP on Azure platform krijgt uw organisatie direct een aantal voordelen:

Supersnelle inkoopfaciliteiten

De benodigde infrastructuur kan letterlijk binnen minuten worden geregeld in tegenstelling tot de normale doorlooptijd van enkele weken tot maanden. U hoeft geen bestellingen, installaties en teams beschikbaar te hebben, maar beschikt direct over de benodigde infrastructuur. Een ander financieel voordeel is dat er geen investeringen noodzakelijk zijn. Alles verloopt eenvoudig via een (periodieke) onkosten factuur. Dus van CAPEX naar OPEX!

Pay-as-you-go

Voor de inzet van deze producten wordt alleen betaald wanneer deze actief zijn “gemaakt”. Het is mogelijk om systemen uit te zetten wanneer deze niet gebruikt worden waardoor hiervoor ook geen kosten gemaakt worden. Zo kunnen Sandbox, Development en Test systemen bijvoorbeeld in de avonden en in de weekends worden uitgezet. Dit kan tot aanzienlijke besparingen leiden met betrekking tot de Cost of Ownership.

Kostenreductie door Hyperscale Cloud

De kosten voor het opzetten en onderhouden van systemen kan drastisch worden teruggebracht door de inzet van Hyperscale Cloud. Hyperscale Cloud oplossingen zorgen voor een variabele aanwezige capaciteit die alleen wordt ingezet wanneer deze behoefte er echt is. Dus geen oversized systemen meer. De ervaring leert dat deze Hyperscale constructie kostenbesparingen kan opleveren tot 70% vergeleken met On-Premise systemen.

Schaalbaarheid in alle facetten

Het SAP on Azure platform biedt eenvoudig mogelijkheden om op te schalen in volumes en locaties waar het platform benodigd is.

schaalbaarheid

Security First

Altijd state-of-the-art beveiligingsmaatregelen evenals uitgebreide certificeringen en compliance voorschriften vanuit verscheidene industrieën. Hoogste beschikbaarheid en GEO-redundantie voor uw SAP-landschap met een beschikbaarheid tot 99,9%. Als partner met meerdere certificeringen heeft de beveiliging van gegevens onze hoogste prioriteit.

Start uw ERP selectie

Ontdek welke ERP systemen het beste passen bij uw onderneming

In welke sector bent u actief?

Waarom dit belangrijk is bij uw ERP selectie:Bij uw selectie is het belangrijk om met uw sector rekening te houden. Een ERP systeem moet perfect aansluiten bij uw bedrijfsprocessen. Deze processen verschillen per branche. Zo werkt een groothandel bijvoorbeeld anders dan een bouwbedrijf en heeft dus andere ERP functionaliteiten nodig.

Hoe worden uw productieorders gepland?

In welke productiegroottes produceert u?

In wat voor soort bouw bent u gespecialiseerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 1/2)

Werkt uw organisatie op projectbasis?
Werkt u vaak met veel verschillende partijen?
Beheert uw organisatie vastgoed?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 2/2)

Doet u veel aan onderhoud?
Wilt u ook bedrijfsmiddelen kunnen inplannen?
Wenst u urenregistratie van uw medewerkers?

Wat voor soort retailer bent u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Hoeveel fysieke verkooppunten heeft u?
Aan wat voor soort klanten levert u?
Importeert u ook goederen?
Exporteert u ook goederen?

Wat voor soort dienstverlener bent u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Is urenregistratie belangrijk voor u?
Werkt u tegen uurtarief en/of vaste tarieven?
Is HRM een belangrijk onderdeel binnen uw bedrijf?
Werkt uw organisatie op projectbasis?
Levert u meestal aan bedrijven of consumenten?

Wat voor soort onderwijs geeft u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 1/2)

Hebben uw klanten een lidmaatschap bij u?
Wilt u het systeem ook gebruiken voor cursistenregistratie?
Wilt u het systeem ook gebruiken voor HRM?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 2/2)

Geeft u ook les op afstand?
Werkt u met roosters en locatieplanning?
Dient het ERP systeem gekoppeld te worden met andere pakketten?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Is urenregistratie belangrijk voor u?
Werkt u tegen uurtarief en/of vaste tarieven?
Is HRM een belangrijk onderdeel binnen uw bedrijf?
Werkt uw organisatie op projectbasis?
Levert u meestal aan bedrijven of consumenten?

In wat voor soort zorg bent u gespecialiseerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Wilt u het ERP systeem ook gebruiken voor cliëntenregistratie?
Biedt uw organisatie overnachtingen aan?
Dient het ERP systeem gekoppeld te worden met andere pakketten?
Namelijk:
Verleent u zorg op locatie?

In wat voor soort handel bent u gespecialiseerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Heeft u een webshop die moet worden geïntegreerd?
Hoeveel fysieke winkels met point-of-sale heeft u?
Importeert u ook goederen?
Exporteert u ook goederen?
Aan wat voor soort klanten levert u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Is urenregistratie belangrijk voor u?
Werkt u tegen uurtarief en/of vaste tarieven?
Is HRM een belangrijk onderdeel binnen uw bedrijf?
Werkt uw organisatie op projectbasis?
Levert u meestal aan bedrijven of consumenten?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 1/2)

Wilt u dat het ERP systeem klaar is voor het IoT (Internet of Things)?
Wenst u een koppeling met belangrijke leveranciers als de Technische Unie en Rexel?
Pleegt u ook onderhoudswerkzaamheden?
Moeten werkbonnen mobiel kunnen ingevoerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 2/2)

Moet het systeem offline kunnen worden geraadpleegd?
Moet u machines op afstand kunnen monitoren?
Werkt u ook op projectbasis?
Moet u koelmiddelen registreren?

Wat voor soort nutsbedrijf heeft u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Werkt uw organisatie op projectbasis?
Werkt u met veel verschillende partijen?
Beheert uw organisatie vastgoed?
Doet u veel aan onderhoud?
Wenst u urenregistratie van uw medewerkers?

Overheid en NGO’s

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Werkt u projectmatig?
Wenst u een ledenadministratie?
Dient het ERP systeem gekoppeld te worden met andere pakketten?
Namelijk:
Moet het ERP systeem mobiel beschikbaar zijn?

Wat voor logistieke diensten biedt u aan?

Organiseert u ladingen op de volgende wijze?

Groupage/Deelpartijen (LTL)
Groupage/deelpartijen die in een hub gebundeld worden voor meerdere opdrachtgevers
FTL
Volle ladingen voor meerdere opdrachtgevers
Dedicated Logistics
Vervoer voor één opdrachtgever

Organiseert u ladingen op de volgende wijze?

Heeft u een eigen wagenpark?
Moeten goederen gekoeld worden vervoerd?
Importeert u artikelen?
Exporteert u ook artikelen?

Hoe ziet uw productieproces eruit?

In wat voor soort productie bent u gespecialiseerd?

Hoe worden uw productieorders gepland?

In welke productiegroottes produceert u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Doet u regelmatig onderhoud?
Werkt u met Service Level Agreements?
Dient het ERP systeem te koppelen met andere programma’s?
Werkt u op projectbasis?
Wenst u uren te registreren in het systeem?

Voer het aantal medewerkers en gebruikers in

medewerker(s)
gebruiker(s)

Vragen over uw organisatie

Heeft uw organisatie meerdere vestigingen?
Hoeveel magazijnen heeft u?
Werkt u multi-currency?
Opereert u internationaal?
Is de hoofdvestiging gevestigd in Nederland?
ERP leveranciers zoeken...
systemen gevonden

Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend informatie over de 7 meest geschikte leveranciers

Wij hebben uw aanvraag goed ontvangen

 • Op basis van de door u ingevulde informatie gaat onze consultant vrijblijvend aan de slag
 • Onze consultant maakt een selectie uit de gevonden ERP leveranciers die het best passen bij uw onderneming
 • U ontvangt gratis een shortlist met informatie over de 7 meest geschikte leveranciers
 • Bij vragen of onduidelijkheden neemt hij mogelijk contact met u op
Bekijk longlist
Selectie opnieuw starten

Optimaliseer het WMS met ERP en beperk emissies

U hier lezen over de impact die geoptimaliseerd magazijnbeheer kan hebben op de CO2-voetafdruk van een bedrijf.

Lees verder

Duurzame textiel industrie met ERP software

U hier lezen hoe bedrijven in de industrie processen duurzamer kunnen maken en hun imago kunnen verbeteren door middel van ERP-software. 

Lees verder

Duurzame SCM met ERP-software

Lees hier hoe u de duurzaamheid van uw supply chain waarborgt met een geschikte ERP-software.

Lees verder