SAP Business ByDesign

SAP Business ByDesign voor middelgrote organisaties

Zet in op eenvoudige procesintegratie en innovatie met SAP Business ByDesign.

SAP Business ByDesign wordt vaak het Best-Kept-Secret van SAP genoemd. De applicatie bestaat reeds sinds 2007 en is alleen als Cloud versie in de vorm van Software as a Service beschikbaar. SAP Business ByDesign is gemaakt voor middelgrote tot grote organisaties die kiezen voor een compleet, volledig geïntegreerde applicatie. 

Binnen het SAP assortiment zijn er 3 smaken beschikbaar die via de Cloud kunnen worden geleverd. SAP Business One voor de kleine organisatie (<25 users, 1 land), SAP Business ByDesign voor middelgrote tot grote organisaties actief in 1 of meerdere landen en SAP S/4HANA Cloud voor de grote organisaties met complexe processtructuren.

proces

SAP Business ByDesign is een Enterprise Resource Planning (ERP) -systeem voor software als een service (SaaS). De software is ontworpen om aan alle belangrijke behoeften van een bedrijf te voldoen en biedt toepassingen voor CRM (Customer Relationship Management), financieel beheer, projectbeheer, supply chain management, leveranciersrelatiebeheer, human resources, executive management dashboards en compliance. 
De functies voor financieel beheer omvatten grootboek, vast activabeheer, voorraadwaardering en management accounting. 

SAP Business ByDesign – Integrated Out-of-the-box Suite

SAP Business ByDesign biedt een real-time bedrijfsbrede weergave van de financiële situatie van bedrijven en stroomlijnt het belangrijkste boekhoudproces voor het beheren van contanten en liquiditeit. Met de software kunnen gebruikers accounts voor meerdere bedrijfseenheden, valuta's en rapportagestandaarden beheren. Kasstroombeheermodule maakt gebruik van klant- en leverancierstransactiegegevens om een beter inzicht in de kaspositie van bedrijven te krijgen. SAP Business ByDesign beheert alle hosting, onderhoud en upgrades van het systeem. De software is ontworpen om te schalen met jonge bedrijven terwijl ze uitgroeien tot middelgrote bedrijven. De software ondersteunt industrieën zoals productie, groothandel, project en commerciële diensten.

modules

AP Business ByDesign-processen zijn gegroepeerd op toepassingsgebieden die onderling verbonden zijn door zogenaamde bedrijfsscenario's.  Deze scenario's bieden bedrijfsprocessen die zich uitstrekken over bedrijven, partners, afdelingen en haar werknemers. De belangrijkste toepassingsgebieden en kernbedrijfsscenario's zijn: 

 • Financieel beheer (FIN): Cash and Liquidity Management, Financial Closing, Fixed Asset Management;
 • Customer Relationship Management (CRM): Marketing voor Opportunities, buitendienst en reparatie, Order to cash ( projecten, standaard service, materialen);
 • Projectmanagement en Professional Service Automation (PSA / PRO): Projectmanagement 
 • Supplier relationship management and procurement (SRM): Procure to pay (voorraad en niet-voorraad) 
 • Supply chain management (SCM): Demand Planning, Strategic sourcing, Make to Stock, Physical Inventory Management;
 • Human Resources Management (HCM): onkostenvergoedingen, resourcebeheer, tijds- en arbeidsbeheer
 • Bedrijfsanalyses (BA of BI) 
 • Uitvoerend management en compliancebeheer 

Het grote voordeel van SAP Business ByDesign is dat alle functionaliteit beschikbaar is, maar dat u op basis van de configuratie bepaalt wie/welke functionaliteit gaat gebruiken. Klein starten en vervolgens de applicaties breder inzetten, is eenvoudig te realiseren.

Met SAP Business ByDesign beschikt u over een complete oplossing in de Cloud die end-to-end processen ondersteunt voor uw complete business via één enkele applicatie, altijd en overal. Het is betaalbaar en snel te implementeren. Bovendien wordt het on-demand geleverd tegen lage, voorspelbare, maandelijkse abonnementskosten. 

De applicatie zorgt voor real-time inzicht in uw business met de ingebouwde functionaliteit voor analyse en rapportages die onderdeel uitmaken van SAP Business ByDesign. Deze KPI tools zijn ontworpen voor zowel managers als gebruikers en bieden gedetailleerd, real-time inzicht in alle onderdelen van uw bedrijfsvoering. Minstens zo belangrijk is het feit dat u de kosten laag houdt doordat u geen extra uitgaven heeft aan een complexe IT-afdeling binnen uw organisatie. Omdat SAP Business ByDesign modulair is opgebouwd, heeft u de vrijheid om te beginnen met de functionaliteit die u het hardst nodig heeft om later, als uw behoeften veranderen en uw business groeit, uit te breiden.

modules2

Schaalbaar en Global inzetbaar

De applicatie is inmiddels beschikbaar gemaakt voor ruim 140 landen en ondersteunt 12 talen.

global

AP Business ByDesign maakt de overstap naar state-of-the-art business- software snel en betaalbaar

Deze krachtige oplossing in de Cloud omvat complete functionaliteit voor de processen voor financiën, personeel & organisatie, marketing, verkoop, services, logistiek en inkoop. Anders dan losstaande systemen, verbindt deze oplossing alle business-processen van uw organisatie in één enkele applicatie. Door het gebruik van één database krijgt u altijd real- time inzicht over de volledige breedte van uw business.

Veranderingen op komst? De applicatie past zich moeiteloos aan!

Zodra uw business zich ontwikkelt, worden processen complexer en het aantal transacties neemt toe. Nieuwe technologie kan uw bedrijfsactiviteiten ondersteunen en stroomlijnen.

Groeien zonder IT complicaties

Uw Enterprise Resource Planning (ERP) software moet meer doen dan stabiel blijven draaien – de software moet met u meegroeien. Tegelijkertijd wilt u het risico vermijden van een te grote kostenpost op voorhand en te weinig groei om de nieuwe software te benutten.
SAP Business ByDesign is een buitengewoon flexibel, configureerbaar softwaresysteem dat zich razendsnel aanpast aan de veranderingen en groei van uw business.

Het is een SaaS applicatie. Dat wil zeggen dat deze direct schaalt om aan uw toegenomen business-vereisten en groei te voldoen – zonder de noodzaak van een eigen IT-afdeling – en u betaalt alleen voor wat u gebruikt. Dus ga gerust uw gang. Voeg een nieuwe locatie toe, breid uw klanten- of leveranciersbestand uit, doe een overname. Laat uw business groeien en SAP Business ByDesign past zich aan en groeit met u mee.

Uw business op volle snelheid door gebruik van krachtige bedrijfsfuncties

Met SAP Business ByDesign werkt u altijd aan de volgende doelstellingen:

 • Beter inzicht voor effectieve besluitvorming 9 Meer opties om de concurrentie te verslaan 9 Marge vergroten door kostenbesparing
 • Beter sturen op klant loyaliteit
 • Hoger rendement van uw medewerkers door efficiëntere en gebruiksvriendelijker dialogen
 • Betere beslissingen op basis van een geïntegreerd inzicht

Om uw bedrijfsprestaties te managen, heeft u real-time informatie nodig. Elke transactie en bedrijfsactiviteit wordt onmiddellijk omgezet in duidelijke Business Intelligence: één versie van de werkelijkheid.

Het resultaat? Directie en managers krijgen via management cockpits een helder beeld van de business waardoor ze sneller beter gefundeerde, beslissingen kunnen nemen. Om uw organisatie effectief te kunnen sturen, heeft u een manier nodig om KPI’s - die van essentieel belang zijn voor uw succes op de lange termijn - vast te stellen en te monitoren. SAP Business ByDesign biedt u intuïtieve, aanpasbare dashboards die een scala aan vooraf gedefinieerde KPI’s kunnen volgen zoals cashflow, bedrijfsresultaat, verkooptrends en capaciteitsbenutting.

Eenvoud door inzet van Mobiele Apps

Door de aanwezigheid van Mobiele Apps, kunnen zowel managers als medewerkers mobiel eenvoudig bij de applicatie en via de App zich alleen bekommeren over details en functies, die er direct toe doen. Deze Apps zijn beschikbaar voor Android en Apple iOS devices.

De voordelen van SAP Business ByDesign:

 • Cloud Applicatie: Ontvang de URL en u kunt starten met zowel de productie als de testomgeving;
 • De End-to-end werkprocessen: SAP Business ByDesign bevat meer dan 40 bedrijfsprocessen gebaseerd op veertig jaar ERP ervaring.
 • Snelle realisatie van rendement: Door de Cloud oplossing en de op maat gesneden aanpak is een snelle implementatie te realiseren
 • Meer inzicht: SAP Business ByDesign bevat ingebouwde “real time” analyses en is volledig transparant met de stroom van documenten.
 • Gebruiksvriendelijk: Een intuïtieve user interface met ingebouwd helpcentrum met functie specifieke training. Deze functies zijn ook toegankelijk via mobiele apparaten
 • Flexibel: SAP Business ByDesign is makkelijk aan te passen aan een veranderende organisatie met veranderende bedrijfsprocessen
 • Modulair: SAP Business ByDesign volgt uw specifieke bedrijfsbehoefte. Activeer de workcenters en onderliggende functies wanneer uw organisatie deze gaat gebruiken.
 • Focus op innovatie: Uw IT afdeling hoeft niet langer allerlei complexe systemen te onderhouden. In plaats van het onderhoud, kunnen zij nu hun tijd en energie stoppen in het activeren voor benodigde innovaties.
 • Risico en Compliance: U profiteert van de ingebouwde compliance van de wereldwijde marktleider in enterprise application software. Het ondersteunt bijvoorbeeld functiescheiding (segregation of duties), data-compliance en een veelheid aan rapportagestandaarden voor financiën.
 • Veiligheid: 24/7 ondersteuning en beveiliging op het hoogst denkbare niveau

scherm

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder