Van Meijel

Maak kennis met Van Meijel Automatisering

Bij Leverancier van de maand maken we iedere keer uitgebreid kennis met één ERP leverancier. Deze maand is dat Van Meijel Automatisering.

ERP leverancier Van Meijel Automatisering
ERP systeem Metacom
Sector GWW, B&U, Industriële dienstverlening

Met ruim dertig jaar ervaring in digitaal bouwen helpt het in Emmeloord gevestigde VanMeijel bedrijven in de infra, bouw en industriële dienstverlening op weg naar efficiënt werken. Dit doet VanMeijel door oplossingen te ontwikkelen waarmee bouwbedrijven de stap naar digitalisering kunnen zetten. Met deze oplossingen kunnen bouworganisaties processen optimaliseren: van de behoefte en planning tot en met de financiële afwikkeling. Een volledig geautomatiseerd proces en digitaal werken tot op de bouwplaats is hiermee binnen handbereik.

Oprichting van Van Meijel Automatisering

VanMeijel is in 1987 opgericht door Frans van Meijel. Inmiddels bestaat de directie uit Theo van Meijel, Peter van Meijel en Gabe de Jong. Het familiebedrijf telt 120 medewerkers. Naast de hoofdlocatie in Emmeloord bevindt zich een tweede locatie in Eindhoven.

Het Metacom platform

VanMeijel ontwikkelt het digitale bouwplatform Metacom. Dit platform bestaat uit Metacom+ en Metacom Online. 

Metacom+

Metacom+ bevat alle benodigde functionaliteit voor een goedwerkende bedrijfsvoering van bouworganisaties. Het is één geïntegreerd model om de engineering, projecten, financiën, relatiebeheer, logistiek en service optimaal te ondersteunen.

Metacom+ betekent één centrale plaats voor alle bedrijfs- en projectinformatie. Omdat alle onderdelen op het platform met elkaar zijn geïntegreerd, beschik je als bedrijf altijd over actuele cijfers. De calculatie, planning en projectbewaking werken volledig met elkaar samen en kunnen worden gemaakt op basis van een 3D-model.

Metacom Online

Metacom Online is een cloudplatform voor digitale procesondersteuning, speciaal toegespitst op de complexiteit en dynamiek van bouwbedrijven.  Werkprocessen zoals urenregistratie, meerwerk, werkbonnen en inkoopprocessen zijn snel en flexibel te digitaliseren. 

Het uitgangspunt van Metacom Online is dat processen en schermen gemodelleerd worden met zo min mogelijk programmeren. Het platform is op elk apparaat toegankelijk en zorgt ervoor dat gebruikers overal informatie kunnen inzien, toevoegen en bewerken, onafhankelijk van device en locatie. 

Samenvattend zorgt VanMeijel ervoor dat met het digitale bouwplatform Metacom papierloos werken, zowel op kantoor als op de bouwplaats, binnen handbereik is voor bouworganisaties.

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder