Casestudy
Gebr. van den Brand en van Oort

Casestudy: Gebr. van den Brand en van Oort

Waarom dit bouwbedrijf kiest voor ERP-software van Van Meijel Automatisering.

Het bouwbedrijf Gebr. van den Brand en van Oort B.V. was op zoek naar één systeem om de verschillende processen binnen de organisatie te digitaliseren en met elkaar te verbinden. Hiervoor gebruikt de organisatie het Metacom platform. 

Snel schakelen? Efficiency verhogen

Gebr. van den Brand en van Oort B.V. (GBO) is een veelzijdig familiebedrijf dat gespecialiseerd is in grondwerk, sloopwerk, puinrecycling, zandwinning en transport. 

De organisatie was op zoek naar een compleet systeem dat past bij de eigen werkwijze. Een systeem dat niet enkel processen digitaliseert, maar ook de verbinding legt. Van de planning, tot de projectadministratie en de facturatie. Zo is GBO in staat om snel te kunnen schakelen met de opdrachtgever. 

Geen dubbele invoer meer

Voordat GBO koos voor het digitale bouwplatform was er sprake van veel papieren processen. Registraties werden gedaan in verschillende systemen. Zo werd bijvoorbeeld gebruik gemaakt van Excel, een apart boekhoudpakket en losse weegbrugsoftware. 

Door deze werkwijze ontstonden verschillende ‘eilandjes’ met informatie. Dit zorgde voor meerwerk bij de medewerkers zoals het overtypen van informatie. Tevens vergrootte dit de kans op dubbelingen en fouten. Daar wilde GBO verandering in brengen.

Makkelijker, sneller en meer gezamenlijk werken

Na het traject van implementatie ziet de organisatie al veel vooruitgang. Volgens directeur Wilko van Oort, een verademing: “Informatie hoeft maar één keer te worden ingevoerd, en we kunnen nu makkelijker en sneller werken. We kunnen onze verschillende locaties nu veel makkelijker betrekken in het proces. Met Metacom Online kunnen we straks eenvoudig factureren vanuit Uden. Dit betekent naast makkelijker werken, ook meer gezamenlijk werken.” 

Met Metacom Online is de organisatie ook in staat om te wegen op projectniveau. De weeginformatie komt direct in de werkadministratie terecht. Het gebruiken van een apart weegprogramma, waarbij hoeveelheden handmatig werden ingevuld in Metacom, is verleden tijd. 

Processen van de bouwplaats verder stroomlijnen

Momenteel werken zes mensen binnen GBO met Metacom+. Uiteindelijk gaat iedere medewerker op het kantoor met het digitale bouwplatform werken. 

Wilko van Oort: “Wij dachten eerst dat het Metacom platform meer geschikt was voor grotere bedrijven. Maar het blijkt dus ook zeer passend voor onze organisatie. Ik verwacht dat straks iedereen binnen onze organisatie makkelijk kan werken, en dat we met elkaar een uniforme werkwijze hanteren. Dit brengt rust op kantoor en schept eenduidigheid. Zo kunnen wij volledig focussen op waar we goed in zijn.”

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder

5 tips om uw on-premises ERP software veilig te houden

On-premises ERP-software vereist speciale bescherming, vooral omdat de gebruiker zelf verantwoordelijk is voor de beveiliging. We geven je belangrijke tips.

Lees verder