Casestudy
Burgerista

Casestudy: Burgerista - Scheer Nederland

Waarom deze start-up in de restaurantindustrie kiest voor ERP software van Scheer Nederland.

Bedrijf Burgerista
Sector Retail
Medewerkers 350
Werkzaamheden BURGERISTA is een innovatieve startup in de restaurantindustrie, en heeft als doel kwalitatief hoogwaardige hamburgers in een modern decor aan te bieden.
Kiest voor SAP – S/4HANA van Scheer Nederland

Case: wat is de situatie?

BURGERISTA opgericht in 2012, is een snelgroeiende fastfoodketen als gevolg van het enorme succes van het alternatieve hamburger concept dat zij aanbieden. Vanaf de start in een kiosk in de buurt van Linz is dit bedrijf uitgegroeid tot een internationale groep en is verdere expansie als duidelijke doelstelling neergezet. Om dit doel te ondersteunen met efficiënte processen in het financieel beheer werd een project gestart om een verbeterd financieel systeem in de hele groep te implementeren. Door de snelle uitbreiding en het doorlopend openen van nieuwe restaurants ontstond de behoefte aan een financieel systeem dat efficiënt en future proof zou zijn.

Eisen: waar moet het ERP-systeem aan voldoen?

De focus van het project richtte zich op de financiële processen en werd zowel voor de operationele, als ook voor de holdings ingezet, voor de implementatie van de externe en interne boekhoudsystemen als ook voor delen van de planning. 

De focus van het project lag daarbij op het optimaliseren van de financiële processen en het creëren van een solide basis voor verdere wereldwijde uitrol van BURGERISTA.

burgerista

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

Door de implementatie van S/4HANA Simple Finance heeft BURGERISTA een efficiënt financieel systeem gecreëerd, dat de best mogelijke ondersteuning gaat bieden voor de geplande uitbreiding van BURGERISTA. Daarnaast is er verbeterde transparantie in de rapportages en zijn de operationele processen duidelijke verbeterd. Gebruikers in de verschillende landen hebben nu toegang tot duidelijke, makkelijk te gebruiken tools en processen die hen kunnen verlichten van routinematige-activiteiten waardoor extra personele capaciteit ontstaat voor andere financiële activiteiten die meer waarde creëren. Het resultaat van de S/4HANA implementatie heeft geleid tot de volgende resultaten:

  • Een state-of-the-art en future proof Financieel Managementsysteem
  • Transparante bedrijfsbrede rapportage
  • Eenvoudige en gebruiksvriendelijke financiële processen
  • Investering in veiligheid van de nieuwe oplossing
  • S/4HANA Simple Finance Processes voor externe en interne boekhouding
  • Interfaces met ander personeels-, planning- en kassasystemen
  • Hosting van de S/4HANA Simple Finance Solution in het computercentrum van de Scheer Group.

Ervaring: hoe verliep de samenwerking met Scheer? 

Om de best mogelijke ondersteuning te bieden en het bovengenoemde doel te realiseren, heeft BURGERISTA besloten S/4HANA Simple Finance van SAP in te zetten.

Het projectteam heeft onder meer de processen in de interne en externe boekhoudkundige en de planningselementen herontworpen. Naast verbeterde efficiëntie van deze processen, waren de bruikbaarheid en de overdraagbaarheid van de procedures voor de verschillende landen ook essentiële doelen.

De financiële processen werden geoptimaliseerd en daarnaast werden integraties met externe systemen geïmplementeerd, waaronder het kassasysteem van de winkels.

ERP-software voor MKB

Lees hier welke eisen kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) stellen aan ERP-software.

Lees verder

ERP-software voor kleine bedrijven

Ook kleine bedrijven kunnen profiteren van het gebruik van ERP-software. Hier leest u welke eigenschappen een geschikt systeem moet hebben.

Lees verder