SAP on Azure

10 feiten over SAP on Azure

Onderstaand 10 feiten die gelden voor de hyperscaler Microsoft Azure – de perfecte omgeving voor uw SAP en non-SAP workload.

Scheer heeft inmiddels 9 klanten overgebracht naar Microsoft Azure. BCD Travel uit Utrecht is één van deze klanten. Cees Batenburg, Global Chief Financial Officer - BCD Travel zegt hier het volgende over "We zijn blij dat we in Scheer een strategische partner hebben gevonden met erkende expertise voor ons digitale transformatieproces. Als reismanagement organisatie hebben wij te voldoen aan zeer strikte beveiligingsvereisten. Scheer is perfect in staat om aan deze beveiligingsvereisten vereisten te voldoen met hun SAP op Azure Cloud oplossing, inclusief de benodigde compliances".

#1 Azure heeft meer globale regio’s dan enige andere cloud provider

In meer dan 54 regio’s en 140 landen staat de Microsoft Azure Cloud platform altijd dicht bij de gebruiker en levert datacenter diensten over de hele wereld. Een regio is een reeks datacenters die worden geïmplementeerd binnen een latency-defined perimeter en verbonden door een speciaal regionaal netwerk met lage latency.

world

#2 Azure is hybride

Azure biedt overal hybride consistentie: bij de ontwikkeling van toepassingen, beheer, beveiliging, identiteitsbeheer en op het gehele gegevensplatform. De echte hybride functies van Azure bieden u de flexibiliteit om op uw voorwaarden naar de cloud te gaan. True Hybrid gaat niet alleen over infrastructuur en connectiviteit, maar ook over consistentie in identiteit, beheer, gegevens en ontwikkeling, of het nu on-premise is of in de cloud. Daarnaast heeft Microsoft een breed scala aan cloud- en lokale technologieën ontwikkeld die samenwerken in verschillende hybride omgevingen.

hybrid

Voorbeelden van consistente uitvoering om u te helpen deze hybride omgeving gemakkelijker te beheren:

 • Active Directory breidt zich uit naar single sign-on voor gebruikers en beschermt de toegang tot gegevens via de cloud en lokale applicaties.
 • Azure beheer- en beveiligingsservices bieden zichtbaarheid en controle over uw cloud- en lokale infrastructuur met vereenvoudigde bewerkingen en beveiliging.
 • Zowel SQL Server als Azure SQL Database gebruiken nu een gemeenschappelijke T-SQL-querytaal. Dat betekent dat u naadloos gegevens kunt verspreiden tussen lokale sites en de cloud.
 • Azure Stack-services worden aangeboden in lokale datacenters. Dat betekent dat u één set API’s en hulpprogramma’s kunt gebruiken om overal toepassingen te implementeren. Dit geeft uw ontwikkelaars een gemeenschappelijke aanpak voor het maken van applicaties en de flexibiliteit om te kiezen waar ze worden uitgevoerd.

#3 SAP gecertificeerd met Industry Compliance

Naast pure functionaliteit, schaalbaarheid en gereedheid voor SAP-toepassingen biedt het Microsoft Azure-platform met zijn Trust Center compliance via een schat aan certificaten en audits. De producten zijn klaar voor bijna elke branche-eis en uitgebreide rapporten en certificaten kunnen beschikbaar worden gesteld. Microsoft biedt goedgekeurde oplossingen van BAFIN speciaal voor de financiële en verzekeringssector. Zo kunnen bijvoorbeeld gegevens volgens § 201 StGB of financiële gegevens ook worden opgeslagen op Azure. Microsoft heeft uitgebreide gegevensbeschermings- en privacy-ervaring en voldoet aan de naleving van het EU-VS-privacyschild en de EU-standaard contractbepalingen.

#4 Azure kan ook Bare Metal gebruiken voor HANA

Naast VM’s voor het implementeren en uitvoeren van SAP HANA, biedt Azure u de mogelijkheid om SAP HANA op Bare Metals Servers uit te voeren en te implementeren. De oplossing “SAP HANA in Azure (grote exemplaren)” is afhankelijk van niet-toegewezen host- of bare-metal-hardware die aan u is toegewezen. De server hardware is ingebed in grotere stacks die infrastructuur voor netwerken, computers/servers en opslag bevatten. Ook deze oplossing is gecertificeerd voor HANA Tailored Data Center Integration. Voor SAP HANA in Azure zijn verschillende server-SKU’s of -formaten beschikbaar.

schaalbaarheid

#5 Eenvoudige integratie van SAP en Microsoft-producten

Sinds SAP het SAP Cloud Platform (SCP) op Azure Cloud Foundry heeft ontwikkeld, is de integratiestrategie van SAP en Microsoft duidelijk. Microsoft Azure biedt een schat aan oplossingen – van het Office365-gebied tot PowerBI die SAP HANA ondersteunen als een database. SAP- en Microsoft-producten werken steeds beter samen en beide fabrikanten gebruiken open interfaces en standaarden voor gegevensuitwisseling, bijvoorbeeld OData. Dit resulteert in aanzienlijke voordelen in het gebruik van beide werelden en een best-of-strategy. Door b.v. integratie met Office365, innovatieve oplossingen voor AI en Industry 4.0, biedt Microsoft een voordeel van planningsbeveiliging en risicominimalisatie en minimaliseert compatibiliteitsproblemen.

integratie

#6 Microsoft Azure ondersteunt Open Source!

Sinds Microsoft in 2018 het toonaangevende ontwikkelplatform GitHub heeft gekocht, is het duidelijk dat Microsoft ook de bron wil en kan openen. De Azure Cloud-catalogus bevat verschillende open-source services die actief worden ondersteund en aangeboden door Microsoft. Azure is geen gesloten winkel, maar zeer geïnteresseerd in het ondersteunen en uitbreiden van de open-source community. Voor klanten resulteert dit in aanzienlijke voordelen bij de noodzakelijke investeringen in het Azure-platform. Ontwikkelaars kunnen hun vertrouwde ontwikkelomgeving in Azure gebruiken, zoals Node.js, PHP, Phyton en Java. Container technologieën, zoals Docker of Kubernetes, ondersteunen DevOps.

support

#7 SAP Cloud-producten worden uitgevoerd op Azure

SAP haar eigen Cloud producten worden uitgevoerd op Azure en bieden een bestaand use-case, waarmee wordt aangetoond dat zelfs kritieke gegevens zoals persoonlijke informatie op Azure vertrouwd zijn. Dit geldt onder andere voor SAP Successfactors, SAP Ariba en SAP Concur.

applicaties

#8 Bijna 100% beschikbaarheid

Azure’s combinatie van meerdere beschikbaarheidszones garandeert bijna 100% uptime. Replicatie van SAP HANA bereikt gegevens- en servicebeschikbaarheid van 99,99%. Door back-ups naar andere regio’s te verplaatsen, kunnen zelfs geo-redundante rampscenario’s met Hot/Cold Stand -by worden gerealiseerd.

SLA

#9 Azure kan binnen een Private omgeving!

Door vertrouwelijke verbindingen tot stand te brengen tussen Azure-datacenters en de infrastructuren op uw site of andere gecombineerde omgevingen, zorgt Azure ExpressRoute ervoor dat het geen verbinding maakt via het openbare internet, waardoor het betrouwbaarder en sneller wordt. Als u ExpressRoute-verbindingen gebruikt om gegevens over te zetten tussen Azure en lokale systemen, kan dit bovendien enorme kostenbesparingen opleveren. Verbindingen met Azure kunnen via ExpressRoute worden gemaakt op een ExpressRoute (Exchange-provider) locatie of rechtstreeks via uw netwerkprovider die is voorzien van WAN (bijv. Een MPLS VPN).
ExpressRoute Peerings en Microsoft Cloud Services

 • Speciale Private Connection via MPLS is voor meerdere Cloud Services;
 • Voor verschillende providers mogelijk;
 • Company MPLS-kant is extra noodzakelijk;
 • Bandbreedte van maximaal 10 GB MS;
 • Azure heeft bestaande Peerings met providers.

cloud

#10 Pay as you Go

Het unieke voordeel van de cloud is dat uw alleen betaalt voor wat uw verbruikt. Daarom is het zinvol om het omslagstelsel ook op SAP-systemen toe te passen. Hierbij kan men bijvoorbeeld een sandbox of development- en testsystemen automatisch uitzetten buiten kantooruren en u betaalt vervolgens niets voor uw computer power. De dimensionering van HANA-systemen kan door dit concept exact aan de huidige behoeften worden aangepast en u hoeft in de toekomst geen investeringen te doen in systemen die grotendeels niet worden gebuikt. Natuurlijk kunt naar behoefte opschalen. Dit concept is ook van toepassing op Microsoft-licenties met het nieuwe Microsoft CSP-partnermodel (Cloud Solution Provider), zoals Office 365. Op basis van seizoensgebonden piekbelastingen in het personeelsbestand (freelancers en contractmedewerkers) kunt u zich op flexibele licenties aan- en afmelden, afhankelijk van het gebruik.

Start uw ERP selectie

Ontdek welke ERP systemen het beste passen bij uw onderneming

In welke sector bent u actief?

Waarom dit belangrijk is bij uw ERP selectie:Bij uw selectie is het belangrijk om met uw sector rekening te houden. Een ERP systeem moet perfect aansluiten bij uw bedrijfsprocessen. Deze processen verschillen per branche. Zo werkt een groothandel bijvoorbeeld anders dan een bouwbedrijf en heeft dus andere ERP functionaliteiten nodig.

Hoe worden uw productieorders gepland?

In welke productiegroottes produceert u?

In wat voor soort bouw bent u gespecialiseerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 1/2)

Werkt uw organisatie op projectbasis?
Werkt u vaak met veel verschillende partijen?
Beheert uw organisatie vastgoed?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 2/2)

Doet u veel aan onderhoud?
Wilt u ook bedrijfsmiddelen kunnen inplannen?
Wenst u urenregistratie van uw medewerkers?

Wat voor soort retailer bent u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Hoeveel fysieke verkooppunten heeft u?
Aan wat voor soort klanten levert u?
Importeert u ook goederen?
Exporteert u ook goederen?

Wat voor soort dienstverlener bent u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Is urenregistratie belangrijk voor u?
Werkt u tegen uurtarief en/of vaste tarieven?
Is HRM een belangrijk onderdeel binnen uw bedrijf?
Werkt uw organisatie op projectbasis?
Levert u meestal aan bedrijven of consumenten?

Wat voor soort onderwijs geeft u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 1/2)

Hebben uw klanten een lidmaatschap bij u?
Wilt u het systeem ook gebruiken voor cursistenregistratie?
Wilt u het systeem ook gebruiken voor HRM?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 2/2)

Geeft u ook les op afstand?
Werkt u met roosters en locatieplanning?
Dient het ERP systeem gekoppeld te worden met andere pakketten?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Is urenregistratie belangrijk voor u?
Werkt u tegen uurtarief en/of vaste tarieven?
Is HRM een belangrijk onderdeel binnen uw bedrijf?
Werkt uw organisatie op projectbasis?
Levert u meestal aan bedrijven of consumenten?

In wat voor soort zorg bent u gespecialiseerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Wilt u het ERP systeem ook gebruiken voor cliëntenregistratie?
Biedt uw organisatie overnachtingen aan?
Dient het ERP systeem gekoppeld te worden met andere pakketten?
Namelijk:
Verleent u zorg op locatie?

In wat voor soort handel bent u gespecialiseerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Heeft u een webshop die moet worden geïntegreerd?
Hoeveel fysieke winkels met point-of-sale heeft u?
Importeert u ook goederen?
Exporteert u ook goederen?
Aan wat voor soort klanten levert u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Is urenregistratie belangrijk voor u?
Werkt u tegen uurtarief en/of vaste tarieven?
Is HRM een belangrijk onderdeel binnen uw bedrijf?
Werkt uw organisatie op projectbasis?
Levert u meestal aan bedrijven of consumenten?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 1/2)

Wilt u dat het ERP systeem klaar is voor het IoT (Internet of Things)?
Wenst u een koppeling met belangrijke leveranciers als de Technische Unie en Rexel?
Pleegt u ook onderhoudswerkzaamheden?
Moeten werkbonnen mobiel kunnen ingevoerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 2/2)

Moet het systeem offline kunnen worden geraadpleegd?
Moet u machines op afstand kunnen monitoren?
Werkt u ook op projectbasis?
Moet u koelmiddelen registreren?

Wat voor soort nutsbedrijf heeft u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Werkt uw organisatie op projectbasis?
Werkt u met veel verschillende partijen?
Beheert uw organisatie vastgoed?
Doet u veel aan onderhoud?
Wenst u urenregistratie van uw medewerkers?

Overheid en NGO’s

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Werkt u projectmatig?
Wenst u een ledenadministratie?
Dient het ERP systeem gekoppeld te worden met andere pakketten?
Namelijk:
Moet het ERP systeem mobiel beschikbaar zijn?

Wat voor logistieke diensten biedt u aan?

Organiseert u ladingen op de volgende wijze?

Groupage/Deelpartijen (LTL)
Groupage/deelpartijen die in een hub gebundeld worden voor meerdere opdrachtgevers
FTL
Volle ladingen voor meerdere opdrachtgevers
Dedicated Logistics
Vervoer voor één opdrachtgever

Organiseert u ladingen op de volgende wijze?

Heeft u een eigen wagenpark?
Moeten goederen gekoeld worden vervoerd?
Importeert u artikelen?
Exporteert u ook artikelen?

Hoe ziet uw productieproces eruit?

In wat voor soort productie bent u gespecialiseerd?

Hoe worden uw productieorders gepland?

In welke productiegroottes produceert u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Doet u regelmatig onderhoud?
Werkt u met Service Level Agreements?
Dient het ERP systeem te koppelen met andere programma’s?
Werkt u op projectbasis?
Wenst u uren te registreren in het systeem?

Voer het aantal medewerkers en gebruikers in

medewerker(s)
gebruiker(s)

Vragen over uw organisatie

Heeft uw organisatie meerdere vestigingen?
Hoeveel magazijnen heeft u?
Werkt u multi-currency?
Opereert u internationaal?
Is de hoofdvestiging gevestigd in Nederland?
ERP leveranciers zoeken...
systemen gevonden

Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend informatie over de 7 meest geschikte leveranciers

Wij hebben uw aanvraag goed ontvangen

 • Op basis van de door u ingevulde informatie gaat onze consultant vrijblijvend aan de slag
 • Onze consultant maakt een selectie uit de gevonden ERP leveranciers die het best passen bij uw onderneming
 • U ontvangt gratis een shortlist met informatie over de 7 meest geschikte leveranciers
 • Bij vragen of onduidelijkheden neemt hij mogelijk contact met u op
Bekijk longlist
Selectie opnieuw starten

Optimaliseer het WMS met ERP en beperk emissies

U hier lezen over de impact die geoptimaliseerd magazijnbeheer kan hebben op de CO2-voetafdruk van een bedrijf.

Lees verder

Duurzame textiel industrie met ERP software

U hier lezen hoe bedrijven in de industrie processen duurzamer kunnen maken en hun imago kunnen verbeteren door middel van ERP-software. 

Lees verder

Duurzame SCM met ERP-software

Lees hier hoe u de duurzaamheid van uw supply chain waarborgt met een geschikte ERP-software.

Lees verder