Casestudy
Robot Vloerverwarming

Casestudy: Robot Vloerverwarming - NAVConsultants

Ontdek waarom deze producent van vloerverwarmingssystemen kiest voor de ERP software van NAVConsultants.

Bedrijf Robot Vloerverwarming
Sector Productie
Werkzaamheden Producent van vloerverwarmingssystemen
Bijzonderheden Eigen fabriek
Kiest voor NAVConsultants

Case: wat is de situatie?

Robot Vloerverwarming levert complete vloerverwarmingssystemen. Robot is een echt Nederlandse organisatie, waar kwaliteit, betrouwbaarheid en service hoog in het vaandel staan. Om dit hoge serviceniveau te kunnen blijven leveren, zijn goede oplossingen op het gebied van Enterprise Resource Planning en voorraadbeheer van essentieel belang.

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen?

- Sterke resource planning en voorraadbeheer

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

NAVConsultants (onderdeel van SucceedIT) verzorgde voor Robot Vloerverwarming de upgrade van NAV 2013 naar NAV 2017. Daarnaast werd EazyStock geïmplementeerd, het met Microsoft Dynamics NAV geïntegreerde systeem voor voorraadoptimalisatie. Samen met Sim Woud (Algemeen directeur) en Roland van Sonsbeek (Operationeel Manager) kijken we terug op de implementatie van deze softwareoplossingen.

Pragmatische aanpak

Door een negatieve ervaring met de vorige NAV-leverancier, ging Robot in de zomer van 2017 op zoek naar een nieuwe partner. SucceedIT stond al snel op de short list. Sim Woud: “Er was direct een klik met hun NAV-specialisten. En ook hun pragmatische manier van benaderen bevalt ons, ze reageren altijd snel en adequaat op onze vragen. Daarnaast vinden wij het erg prettig dat we bij SucceedIT een vaste consultant hebben. Dat voelt vertrouwd en daardoor kunnen we snel schakelen.”

Optimaal voorraadbeheer

Robot Vloerverwarming werkt als sinds 2014 naar alle tevredenheid met Dynamics NAV. Alleen de oplossing voor voorraadbeheer in NAV kon een stuk beter. SucceedIT bood aan om EazyStock te implementeren.

“De implementatie van EazyStock is vlekkeloos verlopen”, aldus Operationeel manager Roland van Sonsbeek. “Even dreigde het mis te gaan, door de enorme werkdruk aan onze kant. We gingen er eigenlijk vanuit dat we de deadline niet zouden halen, maar SucceedIT heeft adequaat ingespeeld op de situatie waardoor we alsnog volgens schema live gingen!”

Geen maatwerk nodig

SucceedIT en Robot spraken af de hoeveelheid maatwerk te minimaliseren, zodat de oplossing relatief eenvoudig bleef en de kosten niet onnodig zouden oplopen. Van Sonsbeek: “Daar hebben ze zich echt aan gehouden. De oplossing is vrijwel helemaal standaard. Eindelijk hebben we nu volledige controle over onze voorraadplanning.”

Ervaring: hoe verliep de samenwerking met NAVConsultants?

Van Sonsbeek is zeer te spreken over de samenwerking met SucceedIT. Hij benadrukt hoe belangrijk het is dat een partner jouw bedrijfsprocessen snapt. “De consultants komen veel bij ons over de vloer en zijn heel proactief. Zo blijven we goed geïnformeerd over wat er wat er mogelijk is en wat er beter kan.

Toekomst: wat staat er nog op de planning?

Bij Robot wordt de opgedane kennis nu zelf verder op- en uitgebouwd. “In de toekomst willen we graag nog het scanningsproces van onze voorraad verbeteren, VOIP invoeren en de efficiency binnen onze processen blijven verhogen. Uiteraard doen we dit in samenwerking met SucceedIT, want zij hebben bewezen dat samenwerking met een NAV-partner ook goed kan verlopen! SucceedIT is onze betrouwbare partner voor de toekomst.”

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder