Proces Mining

Wat is proces mining?

Keer op keer hoor je over een nieuwe discipline die is gegroeid uit Business Process Management (BPM) - Proces Mining. Wat dat is, lees je hier.

Process mining zou aan een belangrijke impuls kunnen geven aan digitale verandering. Maar hoe wordt precies duidelijk als je kijkt naar de ondernemende realiteit in relatie tot de verschillende bedrijfsprocessen in een bedrijf. Veel bedrijven weten meestal welke processen binnen hun structuren worden uitgevoerd, maar ze kunnen ze niet altijd precies beschrijven of weten niet hoe ze in detail worden uitgevoerd. Dit is waar process mining in het spel komt.

Definitie van Process Mining

Proces mining is eigenlijk een techniek van procesbeheer, die voortkomt uit bedrijfsprocesbeheer. Nog beter, het kan vandaag worden gezien als een link tussen datamining en BPM. Het gaat om het reconstrueren en onderzoeken van bedrijfsprocessen met behulp van digitale sporen in het IT-systeem, zoals het ERP van een bedrijf. Deze techniek evalueert de gegevens en markeert en verwerkt de proceskennis die deze bevat.

Waar wordt Process Mining gebruikt?

Er lijkt geen twijfel dat het nodig zou zijn om Process Mining in ieder bedrijf te integreren als een extra analyse-instrument. Als bedrijf wil ik mijn bedrijfsprocessen beschrijven, zoals transacties van ERP-systemen en orders of klinische paden van patiënten in zorginstellingen. Om deze processen op hun beurt te harmoniseren, kwordt een gedetailleerde analyse gemaakt van de zaak. Maar niet zonder belang voor bedrijven in de logistieke sector, als inter-company harmonisatie van de processen wordt gevraagd, is het essentieel om alle processen volledige te kennen.

30 mei 2019

ERP Proces Mining Logistiek Zorg

Exact bouw7 vergroot effici├źntie voor bouwbedrijven

Geïntegreerde oplossing ondersteunt sector in administratie, planning en beheer.

Lees verder

Mobile ERP wordt beter

Mobiliteit is het modewoord in digitalisering. Maar vaak kunnen de mobiele versies van de ERP-systemen niet doen wat ze beloven. Tot nu toe.

Lees verder