DynamicsOnline

DynamicsOnline

Een van de onderdelen van SucceedIT is DynamicsOnline. Deze tak houdt zich voornamelijk bezig met de implementatie van Microsoft Dynamics 365.

Naast het bekende Microsoft Office en Windows heeft Microsoft ook bedrijfssoftware: Dynamics 365 Business Central. De bedrijfssoftware van Microsoft is de meest gebruikte software ter wereld. Al deze technologie biedt Microsoft nu betaalbaar en schaalbaar aan in een eigen sterk beveiligde Cloud omgeving. Hierdoor is ERP ook toegankelijk voor het MKB. 

De 7 grootste voordelen van ERP voor het MKB:

  1. Gratis proberen
  2. Maandelijks opzegbaar
  3. Vaste maandelijkse kosten, geen verrassingen
  4. Real-time en overal
  5. Altijd de nieuwste updates
  6. Schaalvoordeel
  7. Beschikking over een online helpcentrum

Functionaliteiten binnen Dynamics 365 Business Central

De betaalbare en schaalbare versie van bevat de functionaliteiten die nodig zijn bij kleinere bedrijven. Hier vindt je een overzicht van deze functionaliteiten en hoe deze je bedrijf kunnen helpen. 

Facturen

Factureren was nooit zo makkelijk als nu in Dynamics 365 Business Central. Vanaf je mobiel of je laptop, het werkt even snel.
Als je iets verkocht hebt via een verkooporder factureer je die met één knop. Deelfacturen sturen voor een project, verzamelfacturen voor klanten die vaak bestellen, maar ook het annuleren en crediteren van een factuur regel je snel. Met een batch factureer en verstuur je gelijk alle openstaande klanten, bijvoorbeeld elke dag, week of maand. Je administratie wordt vanzelf bijgewerkt en je hebt er verder geen omkijken meer naar.

CRM (klantbeheer en contactmanagement )

In Business Central kan je je leads en klanten eenvoudig beheren.
Naast alle contactgegevens kan je ook alle contactmomenten en betaal- en leverafspraken vastleggen Doordat je boekhouding, facturatie en CRM in een pakket dit komen zijn de gegevens altijd op elkaar afgestemd. Zo kan je bij een contactpersoon nooit een betaalafspraak maken die niet binnen je factuuropties voorkomt. Je kan deze contactpersonen zelfs laten synchroniseren met Outlook en natuurlijk op je telefoon inzien. Altijd de goede contactgegevens bij de hand.

Je ziet bij elke klant direct hoeveel offertes en orders er open staan, of er onbetaalde facturen zijn, hoeveel omzet je gemaakt hebt etc. Dit is super handig als de klant belt, je hebt gelijk alle gegevens bij de hand. Dat telefoongesprek kan je overigens ook als contactmoment registreren, zodat je de geschiedenis van een klant weet.

Crediteuren en debiteuren

Snel en makkelijk inzicht en handelen als het gaat om offertes of betalingen. Met Business Central koppel je de kerncijfers van je administratie aan je facturatie en orderbeheer. Zo automatiseer je processen en heb je altijd live inzicht in crediteuren en debiteuren.
Ook het besparen van tijd en voorkomen van fouten is een voordeel omdat crediteuren en debiteuren beheer direct in verbinding staat met het order proces. Door een Outlook integratie versnel je het verkoopproces door verkoop gerelateerde vragen snel te kunnen beantwoorden en betalingen te verwerken.

Bespaar tijd en geld met je voorraad

Voorraadbeheer wordt geoptimaliseerd en geautomatiseerd door processen en cijfers rondom je handelsactiviteiten aan elkaar te koppelen en inzichtelijk weer te geven met Power BI.

Business Central zorgt ervoor dat voorraadniveaus altijd op peil zijn en voorspelt wat en wanneer er besteld moet worden terwijl er rekening wordt gehouden met levertijden. Zo voorkomt Business Central een gemiste verkoop door voorraad tekort te beperken.
Koop voordelig in bij leveranciers en voorkom extra kosten door te laat te betalen met de ingebouwde aanbevelingen. Beheer al je in- en verkoop stromen door goedkeuringen workflows te koppelen aan je processen. Zo houd je altijd toezicht op de in- en verkoop processen van je bedrijf.

Altijd live inzicht in je Supply chain management

Optimaliseer je warehouse management door een efficiënte orderverwerking af te stemmen op een geavanceerde magazijnindeling.
Met Business Central beheer je makkelijk elke artikeltransactie en mutatie en richt je je warehouse optimaal in met verschillende afmetingen en opslageenheden.

Beheer je voorraad op meerdere vestigingen zoals een productielocatie, distributiecentrum, magazijn of showroom. Zo behoud je overzicht in verplaatsingen van inventaris op verschillende locaties.

Live inzicht in Productie & Assemblage processen

Optimaliseer je productie en assemblage capaciteit door Business Central de meest optimale productie en assemblageschema’s te laten bereken. Business Central controleert resourcegebruik en geeft inzicht in capaciteit, beschikbaarheid en geplande kosten voor orders en offertes.

Bespaar kosten en tijd en produceer altijd op de meest efficiënte manier terwijl je voldoet aan de wensen van de klant. Business Central heeft ook functionaliteiten om je assemblageplanning te koppelen aan andere bedrijfsaspecten als warehouse, voorraad, facturering en administratie.

Altijd toegang tot je bedrijf

Business Central is altijd en overal te gebruiken. Download de Business Central app voor IOS of Android en je hebt overal en altijd inzicht in al je cijfers en bedrijfsprocessen. Je kan altijd handelen omdat jij je hele bedrijf paraat hebt in je broekzak. Je mist dus nooit een order of verkoop omdat je altijd alles bij de hand hebt.

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder

5 tips om uw on-premises ERP software veilig te houden

On-premises ERP-software vereist speciale bescherming, vooral omdat de gebruiker zelf verantwoordelijk is voor de beveiliging. We geven je belangrijke tips.

Lees verder