ERP-software voor de: detailhandel

Detailhandel is een zeer heterogene industrie. Of het nu gaat om textiel, elektrische apparaten, eten, speelgoed, ambachtelijke benodigdheden, de lijst is oneindig lang. Ze hebben allemaal gemeen, maar ze verspreiden artikelen aan niet-commerciële klanten, de eindgebruiker. En in deze dimensie verschilt retail uiteindelijk van groothandel.

In plaats van B2B is retail B2C de naam van het spel. Hoewel er nu meer en meer Multi-channel fabrikanten en groothandels zijn die uw producten verkopen aan eindgebruikers, maar traditioneel verschillen deze gebieden van elkaar. Dit betekent ook dat er andere eisen worden gesteld aan geschikte bedrijfssoftware. Laten we hieronder de belangrijkste modules voor de detailhandel bekijken en kijken hoe deze worden behandeld. Uiteindelijk durven we een kijkje te nemen in de toekomstige veranderingen die de retailmarkt steeds dynamischer maken.

Kassasystemen

In de traditionele stationaire detailhandel zijn kassa's nodig, die worden gebruikt bij het ruilen van goederen voor geld. Maar de huidige POS-systemen kunnen vandaag veel meer uitgeven dan geld. Naast barcodescanners en bonnen komen POS-systemen gekoppeld aan een ERP-systeem overeen met elk item dat wordt verkocht aan voorraadbeheer, waardoor een consistent beeld van de beschikbare hoeveelheden wordt verkregen. Ook kunnen kassasystemen uren van werknemers bijhouden of kortings- en kortingscampagnes in meerdere winkels maken en beheren. Evenzo hebben kassa's inmiddels bijna volledig geïntegreerde weegschalen en kunnen of moeten verschillende betaalmethoden parallel worden verwerkt. Het klantenbeheer wordt ook gedeeltelijk afgedekt door kassasystemen.

Koopwaaropslag

Als een detailhandelaar meerdere filialen en verkooppunten onderhoudt, moeten de bestaande goederen worden gedistribueerd naar de respectieve locaties. Omdat niet elke winkel dezelfde verkoopcijfers heeft voor individuele producten, zijn de artikelvereisten tussen de afzonderlijke taken vaak erg verschillend. Als er een centraal systeem voor goederenbeheer is, kan alles vanaf één plek worden beheerd en beheerd. Individuele filialen hebben echter vaak hun eigen ERP-systemen in gebruik. Deze moeten vervolgens worden aangesloten op het centrale ERP-systeem. Hoe dan ook, er moet voor worden gezorgd dat elk artikel in de winkel altijd beschikbaar is, zonder buitensporige opslagkosten en de minimale houdbaarheid voor bederfelijke artikelen niet te overschrijden.

Logistiek

Logistiek is de laatste decennia een steeds belangrijker thema geworden voor retailers. Naast de inkooplogistiek, dat wil zeggen het veld dat zich bezighoudt met de verzending van goederen van de groothandel of fabrikant, moet rekening worden gehouden met de werkelijke magazijnlogistiek en in toenemende mate de distributielogistiek. In tijden van multi-channel strategieën verzenden veel retailers hun goederen nu rechtstreeks naar de eindgebruiker. ERP-systemen helpen bij de planning, controle, monitoring en uitvoering van alle logistieke processen, waardoor bedrijven hun goederen zo efficiënt mogelijk kunnen opslaan en verkopen. De distributie naar de verschillende vestigingen speelt hier ook een rol. Als er een centraal magazijn is, moet er rekening mee worden gehouden tegen welke kosten goederen moeten worden opgeslagen of dat afzonderlijke filialen de capaciteit hebben om deze te huisvesten.

Reclame

Winkeliers worden, ongeacht hun oriëntatie, geconfronteerd met steeds toenemende concurrentie en reclame is een noodzakelijk kwaad. ERP-systemen maken het echter gemakkelijker voor retailers om massaal hun reclamecampagnes te plannen en uiteindelijk bij te dragen aan hun succes. Omdat belangrijk voor gerichte en uiteindelijk succesvolle reclame een strategische voorbereiding is op basis van de juiste gegevens. Analysetools bieden inzicht in de kenmerken van hun eigen klanten. De doelgroep kennen en weten waar het is op welk tijdstip en hoe het het beste kan worden bereikt, is het halve werk. Dit vereist geen uitgebreid en duur marktonderzoek, de gegevens worden al opgeslagen in hun eigen ERP-systeem en worden eenvoudig en snel door de tools geëvalueerd.

Multi-channel marketing

In toenemende mate sturen retailers strategieën op meerdere kanalen aan om gelijke tred te houden met de markt. Kort gezegd betekent dit distributie op verschillende distributiekanalen. U biedt uw producten niet langer alleen aan in de stationaire winkel, maar bijvoorbeeld ook op internet. Online retailing houdt retailers momenteel bezig. Tegelijkertijd wil de klant blijven genieten van de consulting-service. Als een klant goederen online bestelt, moeten deze in realtime worden weergegeven in het goederenbeheer, zodat ze niet worden vrijgegeven voor verkoop in de winkel en vice versa. Inmiddels wenden steeds meer retailers zich tot omni-channelstrategieën. Dit omvat de strategische planning van verschillende kanalen naast elkaar en de synchronisatie hiervan. assortiment

Laten we beginnen met het assortiment van de betreffende retailer. Hier zijn al aanzienlijke verschillen, niet alleen in termen van het artikel zelf, maar eerder in het ontwerp van het assortiment. Als een retailbedrijf is opgezet met een bijzonder breed of vrij smal aanbod, hoe zit het dan met de diepte van het assortiment, wat is de kern en wat zijn de marges? ERP-systemen kunnen helpen het assortiment te handhaven door niet alleen de nodige beheertools te bieden, maar ook de juiste analysetools. Dit wordt gebruikt om goede items te identificeren en winkeliers te vinden. Aan het einde van de dag kunt u bijvoorbeeld voor elk product de perfecte plek in de winkel vinden.

Lees meer over: ERP-software voor de detailhandel

Detailhandel

Kassasysteem voor de detailhandel

Kassasystemen worden steeds complexer en kunnen veel meer dan vroeger. Maar wat kan een modern kassasysteem nu precies?

Detailhandel

Warehouse management systeem

Een warehouse management systeem (WMS) helpt bij het beheren van meerdere filialen en opslagruimtes. Ontdek wat de uitdagingen bij het inrichten van een systeem is en hoe deze moderne oplossingen eruit zien.

Detailhandel

De logistieke kant van detailhandel

Bijna geen enkele andere industrie wordt momenteel geconfronteerd met zulke grote veranderingen als detailhandel en dat zit hem voornamelijk nieuwe logistieke uitdagingen.

Detailhandel

Marketing voor de detailhandel

Marketing wordt vaak als belangrijk ervaren, maar wordt bij het stellen van prioriteiten vaak achteruitgeschoven door de complexiteit en de prijs. Met marketingsoftware kunt u eenvoudig marketingcampagnes opzetten.

Detailhandel

Multi-channel marketing

Ontdek hoe multi-channel marketing, omnichannel strategieën en cross-selling uw omzet kan verbeteren uw onderneming kan laten groeien.

Detailhandel

Documentbeheer met DMS

Documentenbeheer kost een hoop tijd en kan eenvoudig worden geautomatiseerd. Een DMS helpt detailhandelaren bij het verwerken en bewaren van documenten.

Detailhandel

E-commerce

E-commerce heeft zich de laatste jaren ontwikkeld en online handel biedt een wereldwijde afzetmarkt voor de detailhandel. Met e-commerce functionaliteiten heeft u alle mogelijkheden voor online verkoop.

Detailhandel

Verkoop via mobiele apparaten

De smartphone is een dagelijkse metgezel geworden voor bijna alle klanten. Lees hier hoe retailers zich nu aanpassen aan mobiele handel.

Detailhandel

Het assortimentbeleid van uw winkel beheren

Modern goederenbeheer vereist een gedetailleerd assortimentsbeleid en, als onderdeel hiervan, een strategisch assortiment van producten.

Detailhandel

Voorraadbeheer

Voorraadbeheer software houdt in real-time de inventaris van uw winkel bij en kan deze zelfs automatisch aanvullen. Ontdek hoe het automatiseren van uw voorraadbeheer ervoor zorgt dat u nooit meer nee verkoopt.

Detailhandel

Artikelbeheer

Het hart van elke winkel zijn zijn artikelen. Zonder producten, geen verkoop. Daarom is artikelbeheer van cruciaal belang.

Detailhandel

Klantenbeheer met CRM

Klantenbeheer beschrijft in feite wat er voor bedrijven nodig is om hun klantgerichtheid te verbeteren. Met CRM-functionaliteiten wordt het beheren van uw klantrelaties stukken eenvoudiger gemaakt.