Power BI

Power BI door Blisss Software

Blisss Software is gespecialiseerd in Microsoft Power BI. Power BI is de rapportage tool van Microsoft waarmee je meer uit je data haalt.

Microsoft Power BI is een nieuw en zeer innovatief product van Microsoft. Met deze add-on maakt u informatie inzichtelijk vanuit meer dan 50 verschillende databronnen. Denk daarbij aan Excel, Dynamics CRM en Azure, maar natuurlijk ook vanuit Dynamics NAV / Business Central. Hiermee analyseert en presenteert u data overzichtelijk op uw mobiel, tablet of desktop. 

De voordelen van Power BI

  • Standaard koppeling met Microsoft Dynamics NAV / Business Central;
  • Altijd en overal toegang tot rapportages; 
  • Integratie met Office 365;
  • Eenvoudig te gebruiken door iedereen binnen de organisatie.

Hoe is Power BI ontstaan?

Het is een softwarepakket dat ontstaan is uit drie populaire, applicaties voor gegevensanalyse, namelijk: 

Power Query: Power Query maakt het mogelijk om data uit verschillende soorten databronnen op te halen. Dit kunnen o.a. databases zijn zoals MSSQL, MySQL, Oracle databases of Microsoft Access databases. Daarnaast worden ook web services ondersteund. 

Power Pivot: Als de data met Power Pivot is opgehaald kunt u de data achteraf wijzigen en opschonen of kolommen toevoegen op basis van bepaalde criteria. 

Power View: Dit is het visualisatiedeel van Power BI. Power View bevat verschillende soorten visualisaties zoals staaf-, lijn- en cirkeldiagrammen voor het weergeven van data. Er zijn ook verschillende matrixen en KPI indicatoren beschikbaar. 

Hoe heeft Power BI zich de afgelopen tijd ontwikkeld?

De software is een relatief nieuw product met een sterke basis, namelijk de 3 bovenstaande applicaties. Het Power BI-team van Microsoft heeft hard gewerkt om de belangrijkste functionaliteiten zoals delen, dashboards en data verfijning echt bruikbaar te maken zodat het gebruik een serieuze optie werd voor een brede klantgroep.

Waarom zijn klanten zo enthousiast over Power BI?

Klanten zijn blij omdat het een betaalbare en flexibele oplossing is voor het opzetten van rapportages uit allerlei databronnen. Ook medewerkers zonder diepgaande kennis van de software kunnen eenvoudig zélf rapportages maken. Zij verkrijgen daarmee hele fraaie inzichten die tot nu toe vaak verborgen bleven achter een berg van ongebruikte data. 

Hoe helpt Power BI om een bedrijf beter te kunnen sturen?

Het geeft bedrijven de mogelijkheid om nieuwe stuurinformatie uit software inzichtelijk te maken. Bedrijven maken vaak gebruik van softwarepakketten om gegevens te registreren, maar doen hier vervolgens niks mee. Het haalt deze gegevens direct uit de bron en maakt het mogelijk om dit te visualiseren. Daarnaast maken handige salesrapporten het bijvoorbeeld mogelijk om de accountmanagers onderling te laten concurreren op omzet.

Oriëntatie

Wat is Enterprise Resource Planning?

Wat is Enterprise Resource Planning en hoe kan het ook uw bedrijf helpen?

Lees verder

ERP-software voor grote bedrijven

Met ERP-software voor grote bedrijven automatiseert en beheert u al deze processen vanuit één systeem.

Lees verder