Dynamics BI

Dynamics BI

Dynamics BI is onderdeel van SucceedIT en biedt Business Intelligence oplossingen aan voor je bedrijf.

Met Dynamics BI kan elke ondernemer meer uit zijn of haar data halen en inzichten vergroten en dus effectiever presteren. Onze missie is dan ook om bedrijven in het MKB meer uit hun data te laten halen en te voorzien van de juiste managementinformatie en effectieve dashboards.

Geen traditionele Business Intelligence leverancier

Dynamics BI is zeker geen traditionele BI-leverancier. Wij zijn niet afhankelijk van het verkopen van licenties, het leveren van eigen modules of het realiseren van maatwerk. Wij zijn gespecialiseerd in Business Intelligence en hebben een brede kennis van bedrijfsprocessen en ERP (Dynamics NAV en Dynamics 365 Business Central) voor handels-, assemblage- en productiebedrijven. Wij zijn uw partner voor Business Intelligence en Power BI.
Het kenmerkende logo staat voor onze drie pijlers, onze klanten – kennis – onze mensen, want wij geloven in de kracht van samenwerken. De bol symboliseert onze heldere, transparante aanpak. Oftewel ‘Clear approach, proven solutions’.

Starten met BI

Als directeur-eigenaar of CFO  hebt je je ongetwijfeld al verdiept in de rapportagemogelijkheden binnen je bedrijf. En mogelijk ook geconcludeerd dat geen van deze oplossingen voldoen aan al je wensen. Laat staan dat ze betaalbaar zijn voor kleine en middelgrote bedrijven. DynamicsBI vindt en implementeert bewezen Business Intelligence oplossingen voor deze vraagstukken.

Het belang van goede rapportages

Bedrijven onderschatten de noodzaak van goede operationele rapportages. Er wordt nog gebruik gemaakt van traditionele Excel rapporten en de bekende ‘lijstjes’. Deze worden ook nog eens periodiek – achteraf – verspreid. Informatie is dus altijd verouderd en de noodzakelijke toelichting ontbreekt.
Met goede rapportages beschik je over complete up-to-date informatie. Je bent dus altijd volledig geïnformeerd, wat resulteert in een betere dagelijkse bedrijfsvoering. Direct en overal inzicht in de meest actuele cijfers! Naar klant, geografisch gebied, marge per klant, per kwartaal of per jaar.
Allemaal mooi samengevat in een of meerdere managementdashboards, zodat je in één oogopslag ziet hoe je bedrijf ervoor staat.

Analyse en verbeteren

Je hebt verschillende rapportages maar wilt deze naar een hoger plan tillen. Wij helpen je hierbij door bestaande rapportages te analysen, te verbeteren en te verrijken. Zodat dat je over de meeste geavanceerde inzichten beschikt. Dat doen wij niet alleen. Wij nemen alle belangrijke medewerkers van je bedrijf mee in dit proces door workshops en trainingen te organiseren.

Meerdere databronnen: BI rapportages Microsoft Dynamics

Heeft je bedrijf naast Microsoft Dynamics NAV of Dynamics 365 Business Central ook nog andere belangrijke databronnen? Geen probleem! Deze data kunnen wij probleemloos ontsluiten en meenemen in de rapportages. Dat kunnen interne maar ook externe databronnen zijn. Bijvoorbeeld:

  • Een Dynamics NAV 2009 met een Dynamics NAV 2018 database samenvoegen.
  • Google Ads en Google Analytics gegevens opnemen in de rapportages.
  • ‘Open data’ meenemen in de rapportages.

Datawarehouse

Voor veeleisende analyses en rapportages kan het nodig zijn dat de data uit Microsoft Dynamics NAV of Business Central en andere databronnen, eerst moet worden bewerkt in een datawarehouse. Dit warehouse is specifiek is ingericht voor betere analyse- en rapportageprestaties. Voorbeelden hiervan zijn complexe branche-specifieke informatie of hele grote hoeveelheden data.

Wij gebruiken voor de bouw van het datawarehouse Jet Analytics. Jet Analytics werkt met een geavanceerde grafische user interface hierdoor kunnen onze consultants in korte tijd een datawarehouse inrichten specifiek voor jouw bedrijfssituatie.

Wanneer de keuze voor een datawarehouse?

Datawarehousing is het gestructureerd onderbrengen van verschillende databronnen in één systeem. Daarmee wordt het mogelijk om te analyseren en rapporteren over alle aanwezige kennis binnen je bedrijf. Medewerkers kunnen hierdoor sneller betere beslissingen nemen.

Door de verschillende databronnen te combineren ontstaan er heldere inzichten in het functioneren en presenteren van het hele bedrijf. Belangrijke historische data uit oude bronsystemen wordt veiliggesteld en kan naadloos samengevoegd worden met nieuwe data.

Hoe kom je tot een goed datawarehouse?

Een goed datawarehouse vraagt om een slimme architectuur. Datawarehouses worden door grotere organisaties als onmisbaar beschouwd, maar ook middelgrote bedrijven kiezen steeds vaker voor datawarehousing.

Een datawarehouse helpt om grip te houden op de nog altijd sterk groeiende stroom van informatie en andere data in bedrijven. Voor kleinere en middelgrootte bedrijven biedt datawarehousing veel kansen en mogelijkheden. Wil je meer weten over datawarehousing en wat het voor je kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder