AFAS software

Gemeente Amsterdam kiest AFAS

De Gemeente Amsterdam heeft in zijn zoektocht naar een nieuw personeels- en salarissysteem gekozen voor de HR-software van AFAS.

De insteek van de Gemeente Amsterdam was om te innoveren binnen het personele domein om zo een betere digitale dienstverlening te bieden. Daarnaast wilde men wendbaarder zijn in een omgeving die constant ontwikkeld. 

Een goed voorbeeld daarvan is het serviceportaal van AFAS. Hier worden alle registrerende processen geautomatiseerd waardoor alles omtrent instroom, doorstroom en uitstroom continu kan worden verbeterd en doorontwikkeld. 

De nieuwe software voor het personeel en salaris levert zeer relevante managementinformatie maar is daarnaast ook een basis voor omliggende processen en systemen. 

Volgens Pim van den Berg, projectleider van de aanbesteding vielen een aantal punten direct op. ‘Vooral de gebruiksvriendelijkheid viel enorm op. Het ziet er goed uit. Met name de eenvoud en overzichtelijkheid van het systeem gaat het werk van onze 16.000 medewerkers een stuk makkelijker maken.’

AFAS zet de groei in de publieke sector stevig door het toevoegen van de grootste gemeente van Nederland aan het portfolio. Gerben Eversdijk is commercieel manager Publieke Sector bij AFAS zei het volgende: ‘Het is fantastisch dat deze mooie organisatie met onze software gaat werken. Het is ook een bevestiging van de waarde van ons product voor de publieke sector. Steeds meer gemeenten zien bij hun collega’s die toegevoegde waarde en daar zijn we uiteraard erg blij mee.’

18 februari 2019

AFAS Gemeente Amsterdam HR-software

Exact neemt HR-cloudsoftwareleverancier Officient over

Belgische oplossing maakt beheer van HR-taken in één systeem mogelijk.

Lees verder

Een ERP implementeren tijdens een lockdown

Voor veel bedrijven brengt de coronapandemie ook grote onzekerheid met zich mee en grote vrees voor de toekomst.

Lees verder