Afas

Afas integreert Qlik Sense in ERP-oplossing

Afas integreert Qlik Sense in haar cloudgebaseerde ERP oplossing "Profit". De softwareprovider breidt hiermee de mogelijkheden voor Business Intelligence in hun ERP systeem aanzienlijk uit.

Het Zweedse softwarebedrijf Qlik is leidend in visual analytics. Met Qlik Sense kunnen gebruikers met een gebruiksvriendelijk drag-and-drop interface, rijke visual analytics, rapportages en dashboard mogelijkheden snel eenvoudig aan de slag met Business Intelligence. Goed nieuws dus voor de klanten van AFAS, die de extra mogelijkheden gratis kunnen gebruiken.

Bas van der Veldt, CEO bij AFAS Software gaf toe dat zij expertise in huis hebben gehaald omdat het zelfontwikkelen van de BI-tool te hoog gegrepen was. “We stellen hoge eisen aan onze producten en daarom was zelf een BI-oplossing ontwikkelen geen optie meer. Het zou namelijk jaren duren en we willen onze klanten nu de beste oplossing bieden die beschikbaar is in de markt. Qlik bleek het disruptieve platform te zijn waar we naar op zoek waren. Waar andere ERP-leveranciers een BI-module als betaalde plug-in aanbieden, maken wij het kosteloos beschikbaar voor onze klanten.”

Vanzelfsprekend was ook de CEO van Qlik erg te spreken over de nieuwe samenwerking. "Dit partnership speelt in op de groeiende vraag van bedrijven om hun business te versterken met een krachtig en flexibel visueel analytics platform, dat het hele verhaal rondom de data vertelt. Qlik en AFAS lopen voorop in wat veel organisaties zien als een cultuuromslag – de wens om niet alleen bepaalde werkprocessen te moderniseren, maar ook echt nieuwe diensten te leveren door de meest intuïtieve en innovatieve oplossingen te adopteren.”

30 november 2015

Lees meer over:
AFAS Qlik Sense

De ERP trends 2020

De belangrijkste trends en ontwikkelingen rond ERP in het komende jaar.

Lees verder

KPN verkoopt KPN ICT Consulting aan Cegeka

KPN heeft ermee ingestemd haar adviesactiviteiten KPN Consulting te verkopen aan Cegeka voor een niet nader bekend gemaakte overweging.

Lees verder