CAO-regelingen

Complexe CAO-regelingen automatische verwerken

Binnen een organisatie kan het voorkomen dat er voor verschillende CAO-regelingen gelden. Om dit eenvoudig te maken heeft Cleverdesk een aantal functionaliteiten om deze automatisch te verwerken.

Onze Cleverdesk gebruikers werken vaak met complexe CAO’s. Daarbovenop zijn er verschillende bedrijfsregelingen die voor bepaalde groepen medewerkers gelden. Zo ontstaan er allerlei regelingen op het vlak van reiskostenvergoedingen, overnachtingsvergoedingen of onregelmatigheidstoeslagen. Ook het berekenen van overurensaldo’s, nachtelijke uren of speciale uren als er op zondagen of feestdagen hoort erbij. 

We zien vaak bij bedrijven dat de medewerkers naast het registreren van declarabele (project-uren) ook een weekstaat met totale gewerkte uren moeten inleveren. Medewerkers moeten dan zelf de juiste uursoort kiezen, dit zorgt voor veel fouten in de invoer en veel controle en correctie achteraf.
Daarnaast is er vaak één persoon verantwoordelijk om alle project- en weekstaten van de medewerkers te verwerken in één bestand voor de verloning. Ga je als organisatie groeien dan is dit al snel een dagtaak.

De verloningsmacro

In Cleverdesk kan dit allemaal geautomatiseerd met de ‘verloningsmacro’. Medewerkers boeken in één weekstaat zowel hun declarabele als niet declarabele uren en na controle door de uitvoerder en projectleider berekent de verloningsmacro de correcte uren, toeslagen en vergoedingen. Hierna heb je een bestand dat je direct kunt aanleveren aan je verloner. Voor iedere groep medewerkers is een aparte verloningsmacro te koppelen, zo kun je onderscheid maken tussen CAO en boven-CAO personeel

Quickwin: zet al je CAO-regels vast in een Excel sheet Door de regels en daarbij ook een kolom input en output te maken heb je in ieder geval het risico van het verloren laten gaan verminderd. Mocht je wel met een standaard systeem gaan werken hiervoor dan heb je de eerste stap naar digitalisering alvast gezet.

ERP-software voor grote bedrijven

Met ERP-software voor grote bedrijven automatiseert en beheert u al deze processen vanuit één systeem.

Lees verder

ERP-software voor MKB

Lees hier welke eisen kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) stellen aan ERP-software.

Lees verder