Casestudy
Ridder Data Systems

Casestudy: Bomech - Ridder Data Systems

Waarom deze fabrikant van sleepvoetbemesters kiest voor het ERP systeem van Ridder Data Systems.

Bedrijf Bomech
Sector Productie
Werkzaamheden Fabrikant van sleepvoetbemesters
Bijzonderheden Groeide door tijdens de implementatie
Kiest voor Ridder Data Systems

Case

In de afgelopen vier jaar is het bedrijf uit Albergen gegroeid van 15 naar 75 medewerkers. Niet alleen het aantal werknemers groeide enorm, ook het klantenbestand en het aantal orders namen dusdanig toe dat de standaard officeprogramma’s al gauw niet meer geavanceerd genoeg waren. De kans op het maken van fouten bij het invoeren en verwerken van gegevens werd hierdoor een stuk groter maar ook het terugvinden van informatie duurde steeds langer.

“Het stukje overzicht en inzicht raakten we steeds meer kwijt. Dat was dan ook het moment waarop we besloten op zoek te gaan naar een passend ERP-systeem” - Ruud van Es, Manager Operations bij Bomech

Eisen

  • Een geautomatiseerde orderverwerking
  • Inzicht in managementinformatie

Resultaat

Er kon veel tijd bespaard worden aan de verkoop- en inkoopkant op het gebied van onder andere artikelenbeheer. Bomech had een enorm artikelbestand en het kostte een hoop werk om alle artikelen per debiteuren te specificeren. Dankzij het ERP systeem van Ridder is het bedrijf nu in staat om eenvoudig en snel per debiteur meerdere artikelen aan te maken. Daarnaast kan aan ieder artikel een omschrijving en informatie worden meegegeven waardoor de productie foutloos wordt aangestuurd.

Naast de orderverwerking en het artikelbeheer is ook het inzicht in managementinformatie verbeterd dankzij het nieuwe systeem. Door processen te stroomlijnen en onder te brengen in één centraal pakket heeft Bomech altijd en overal inzicht op een centrale plek.

Ervaring

Door aanhoudende drukte was het niet te voorkomen dat Bomech ook tijdens het implementatietraject bleef groeien. Wat in eerste oogopslag niet praktisch lijkt is achteraf zelfs een voordeel gebleken. Doordat de enorme groei tijdens de implementatie begon zorgde ervoor dat de beginfase iets langer heeft geduurd met als gevolg dat er een solide basis is gevormd. Vanuit deze positie kon er geleidelijk en parallel aan de groei worden uitgebreid.

“Het werd meteen duidelijk dat Ridder iQ goed in staat is mee te groeien met je bedrijf. Het advies en de ervaring van de consultant van Ridder was hierin ook erg belangrijk.” Ruud van Es, Manager Operations bij Bomech

Bij een organisatie die in zo’n rap tempo uitbreidt is het van belang dat nieuwe medewerkers zo snel mogelijk kunnen meedraaien met de dagelijkse werkzaamheden. Dankzij de manier waarop men zelf de lay-out kan samenstellen is dit voor zowel de oude als de nieuwe werknemers geen enkel probleem gebleken.

“De gebruiksvriendelijkheid van het pakket is erg hoog. De werking van Ridder iQ lijkt veel op de standaard Microsoftpakketten waar de meeste mensen de werking wel van kennen.” - Ruud van Es, Manager Operations bij Bomech

ERP-software voor MKB

Lees hier welke eisen kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) stellen aan ERP-software.

Lees verder

ERP-software voor kleine bedrijven

Ook kleine bedrijven kunnen profiteren van het gebruik van ERP-software. Hier leest u welke eigenschappen een geschikt systeem moet hebben.

Lees verder