Trivest Software Group

Trivest Software Group sluit zich aan bij ECI Software Solutions

De Trivest Software Group sluit zich aan bij ECI Software Solutions. Hiermee worden de meer dan 300 medewerkers en bijna 3.000 klanten en van Trivest onderdeel van ECI.

Trivest is een leverancier van verticale softwareoplossingen voor MKB-bedrijven, voornamelijk binnen de maakindustrie. ECI is een wereldwijde speler op het gebied van cloud-based verticale softwareoplossingen voor MKB-bedrijven. Trivest en ECI versterken met deze stap hun positie in Nederland en België. Het is voor beide bedrijven ook een startpunt voor verdere expansie naar andere Europese landen. 

Trivest biedt branche-specifieke softwareoplossingen voor de maakindustrie. Daaronder vallen ERP-software (Enterprise Resource Planning), APM-software (Advanced Production Managementsystem), CAD/CAM-ontwerpsoftware, Business Intelligence-oplossingen en mobiele applicaties. Trivest optimaliseert en automatiseert hiermee processen over de gehele waardeketen voor klanten in 27 landen. 

‘Het is de missie van Trivest om onze klanten te voorzien van softwareoplossingen waarmee bedrijven succesvoller worden. We zijn dan ook verheugd dat we onderdeel worden van een organisatie die deze filosofie deelt’, aldus de CEO van Trivest, Gino Keijzer. ‘Door ons aan te sluiten bij ECI versterken we onze mogelijkheden tot productinnovatie en kunnen we onze klanten zowel nationaal als internationaal nog beter bedienen’. Volgens Ron Books, CEO van ECI is Trivest de grootste acquisitie tot op heden. ‘Het toont het commitment van ECI om haar portfolio aan oplossingen voortdurend te blijven uitbreiden, zodat wij onze klanten altijd de beste oplossingen kunnen bieden. Met Trivest verkrijgt ECI een belangrijke positie in de Benelux en kunnen we klanten in Europa beter ondersteunen’.

Trivest is een portfoliobedrijf van family office Nedvest uit Amsterdam. Arma Partners uit Londen was financieel adviseur van Trivest en Janssen Broekhuysen Advocaten uit Amsterdam trad op als juridisch adviseur. William Blair was financieel adviseur van ECI Solutions en het advocatenkantoor Houthoff uit Amsterdam juridisch adviseur.

De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder wettelijke goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt.

Trivest Software Group

De Trivest Software Group heeft haar hoofdkantoor in Apeldoorn en bestaat uit acht samenwerkende bedrijven die zich richten op het leveren van softwareoplossingen en dienstverlening voor de maakindustrie in de Benelux en daarbuiten. Het gaat om Ridder Data Systems te Harderwijk, Trimergo te Apeldoorn, Bemet te Veenendaal, Proteus te Waardenburg, Wintheon te Hengelo, Inventive te Rijswijk en GNB te Emmeloord. De Trivest Software Group heeft voorts een vestiging in Zele, België.

ECI Software Solutions

ECI Software Solutions biedt branche-specifieke oplossingen en services voor bedrijfssoftware, gericht op cloud-gebaseerde technologieën. Al meer dan 30 jaar bedient ECI kleine tot middelgrote productiebedrijven, groothandel / detailhandel, bouw & constructie, en field service organisaties. Het hoofdkantoor is gevestigd in Fort Worth, Texas, VS, met kantoren in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Engeland, Nederland en Australië. 

13 augustus 2019

Trivest Software Group ECI Software Solutions Ridder Data Systems Inventive
Event

Exact Live gaat door in digitale vorm

Meerdaags online event vervangt fysieke editie in Gent.

Lees verder

Exact bouw7 vergroot effici├źntie voor bouwbedrijven

Geïntegreerde oplossing ondersteunt sector in administratie, planning en beheer.

Lees verder