Viessmann

SAP implementatie bij Viessmann verbreekt records

Viessmann, fabrikant van energiesystemen, schakelde in slechts één weekend over op SAP S/4 HANA en verbrak daarmee records.

Het is 's werelds grootste systeemconversie naar SAP S/4 HANA in de maakindustrie, die in slechts één weekend werd gerealiseerd. Tijdens de Big-Bang-conversie werden in totaal 28 productie-eenheden in 34 landen en 78 verkooporganisaties wereldwijd gemigreerd naar het nieuwe systeem.

Het zogenaamde Greenfield-project is de grootste conversie in zijn soort tot nu toe, met ongeveer 6.000 gebruikers die rechtstreeks worden getroffen door de wereldwijde omschakeling. In totaal werden 190 verschillende bedrijfscodes en 30 miljard gegevensrecords overgedragen.

Tegelijkertijd werden verschillende selectieve processen geoptimaliseerd en geharmoniseerd, verschillende innovaties geïmplementeerd en wereldwijde normen opgesteld. Ook is het gelukt om de systemen te stroomlijnen en verschillende gegevens op te ruimen. Over het algemeen duurde het hele project slechts 18 maanden en werd het vervolgens succesvol geïmplementeerd in het proces van vrijwel geen downtime.

Succesgeheim: transformatiestrategie

De snelle implementatie was echter alleen mogelijk omdat een cross-functionele, nauwe samenwerking tussen proceseigenaren, belangrijke gebruikers, de Viessmann IT-service en de cbs-consultants kon worden gerealiseerd en een sterke focus op de bedrijfsprocessen werd gelegd. Evenzo waren er in de loop van de 18 maanden durende projectfase herhaalde tests van de end-to-end processen in SAP S / 4HANA, vergezeld van een intensieve voorbereiding op de go-live.

De ondersteuning en governance van het topmanagement en het geïntegreerde projectmanagement met tijd- en risicobeheer deden de rest.
"De cbs s.m.a.r.t. Benadering heeft de implementatietijd aanzienlijk verkort en aanzienlijke kosten bespaard. Bovendien heeft deze selectieve migratie ons in staat gesteld om zonder technische beperkingen rechtstreeks over te schakelen naar SAP S / 4HANA "- Viessmann IT Service Director Dörnbach.

Conclusie is positief

De conclusie dat Viessmann consequent positief is. Nu hebt u bedrijfsbrede geïntegreerde digitale bedrijfsprocessen, zodat het toekomstige platform 2025 blijft staan, dus Dörnbach. Viessmann profiteert nu van aanzienlijke procesverbeteringen, efficiëntere werkwijzen in veel bedrijfsgebieden en een aanzienlijk eenvoudiger IT-infrastructuur. Dankzij het nieuwe ERP-platform zijn kritieke reserveonderdelen nu bijvoorbeeld veel sneller beschikbaar.

Ook bij de planning van materiaalbehoeften konden de rekentijden worden teruggebracht van eerder 6 uur tot nu 50 minuten, wat overeenkomt met een tijdsbesparing van 86%. Hierdoor kunnen processen binnen de supply chain volgens Witten nu aanzienlijk sneller en beter worden gecoördineerd.

22 november 2019

SAP Implementatie SAP S/4 HANA

Exact neemt HR-cloudsoftwareleverancier Officient over

Belgische oplossing maakt beheer van HR-taken in één systeem mogelijk.

Lees verder

Een ERP implementeren tijdens een lockdown

Voor veel bedrijven brengt de coronapandemie ook grote onzekerheid met zich mee en grote vrees voor de toekomst.

Lees verder