Oracle

Oracle zet in op Cloud

Oracle wil niet in de race om de Cloud niet achterop raken en neemt 2.000 extra werknemers in dienst.

Oracle is van plan om meer locaties over de hele wereld te openen als onderdeel van een ambitieus plan om zijn cloudservices uit te breiden en de cloudactiviteiten te ondersteunen met ongeveer 2.000 nieuwe medewerkers. Om de concurrentie tussen concurrenten Amazon en Microsoft in de race om de cloud te verbeteren, wordt bovendien verwacht dat de migratie van Oracle-bedrijfssoftware voor financiën, verkoop en andere functies naar nieuwe systemen het komende jaar aanzienlijk zal worden vergemakkelijkt.

Nieuwe banen over de hele wereld

Don Johnson, executive vice president van Oracle Cloud Infrastructure, zei dat ze deze nieuwe banen wilden creëren, vooral in Seattle, de San Francisco Bay Area en India. Bovendien zullen de nieuwe medewerkers worden ingezet in de buurt van de nieuwe datacenters. Oracle is van plan om tegen het einde van volgend jaar ongeveer 20 nieuwe cloudregio's te openen. In deze cloudregio's wil Oracle datacenters runnen, zodat klanten hun gegevens veilig kunnen opslaan voor noodherstel of lokale wetten voor gegevensbewaring.

Nieuwe datacenters

Dergelijke datacenters moeten daarom worden gevestigd in Chili, Japan, Zuid-Afrika en de Verenigde Arabische Emiraten, evenals in andere Europese en Aziatische landen. Oracle heeft momenteel 16 van dergelijke cloudregio's, waarvan de meeste vorig jaar zijn geopend. Oracle heeft momenteel ongeveer 136.000 fulltime werknemers, van wie ongeveer 18.000 in cloudservices en licentieondersteuning werken. Met de nu aangekondigde verhoging wil men hulde brengen aan de steeds groeiende cloudmarkt. Volgens Gartner wordt dit nu geschat op ongeveer 38,9 miljard dollar.

Makkelijker en flexibeler

En dit kan in de toekomst nog groter zijn. Op dit moment heeft Amazon het nog steeds onder controle, maar Microsoft heeft al zijn turnaround-strategie voor de services bepaald en Google, evenals IBM, willen ook betrokken worden bij de markt. De strategie van Oracle is behoorlijk agressief, zegt Johnson. Ze willen de complexiteit in zeer korte tijd uit de voetafdruk halen en alles door de cloudinfrastructuur van de tweede generatie laten lopen. Bovendien streven ze ernaar om serverlocaties te harmoniseren en uit te breiden, om uiteindelijk een uniform en wereldwijd beschikbaar platform te realiseren waarop alle aanbiedingen op dezelfde manier kunnen worden uitgevoerd.

14 oktober 2019

Oracle Netsuite Cloud Could Services Data Center CRM Customer Management Amazon Google
Event

Exact Live gaat door in digitale vorm

Meerdaags online event vervangt fysieke editie in Gent.

Lees verder

Exact bouw7 vergroot efficiëntie voor bouwbedrijven

Geïntegreerde oplossing ondersteunt sector in administratie, planning en beheer.

Lees verder