netwerken ERP

Netwerken via het ERP-systeem

Een groot deel van de middelgrote ondernemingen staan open voor het gebruik van samenwerkingsnetwerken of gebruiken deze reeds al.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Fraunhofer Gesellschaft, volgens welke bedrijven steeds meer op zoek zijn naar een concurrentievoordeel bij het uitvoeren van communicatie buiten hun eigen filialen. Maar wat precies het concurrentievoordeel is en hoe de algehele communicatie kan worden gecoördineerd, blijft onduidelijk. Dit is waar het ERP-systeem in het spel komt.

Sociale netwerken voor de jonge generatie

De gebruikers van dergelijke systemen in bedrijven zijn in toenemende mate afkomstig van de generatie aan wie internet altijd beschikbaar is geweest en die hiermee omgaan, en uiteraard ook met communicatie via sociale media. ERP-systemen houden hier al rekening mee en passen hun interface en architectuur daarop aan. Op dezelfde manier vindt het coöperatieve idee, met tegelijkertijd groeiende mogelijkheden voor individuele aanpassing, veelvuldig input in de ERP-software. Gebruikers kunnen het enterprise communicatieplatform nu gebruiken om efficiënter oplossingen te vinden voor nieuwe problemen.

Social ERP heeft voordelen

De voordelen liggen voor de hand. Communicatie over een bepaald onderwerp of project is theoretisch zichtbaar voor iedereen die toegang heeft en kan worden gearchiveerd. Een medewerker verlaat bijvoorbeeld het bedrijf. Het was vaak niet altijd duidelijk wat hij heeft gecommuniceerd over wat en een enorme schat aan kennis is verloren voor het bedrijf. ERP-systemen die een communicatieplatform aanbieden, kunnen dit voorkomen of op zijn minst gedeeltelijk compenseren.

De lijst met voordelen groeit, gezien de mogelijkheden die een intern communicatieplatform kan bieden. Naast de overdracht van kennis en de daaruit voortvloeiende efficiëntere aanpak van problemen, kunnen algemene processen enorm worden versneld. Denk maar aan de medewerkers in het thuiskantoor of buitendienstmedewerkers, die daardoor hun werkprocessen enorm kunnen veranderen.

23 mei 2019

Microsoft en Oracle gaan samen

De Amerikaanse softwareleveranciers Microsoft en Oracle verbinden hun cloudservices Oracle Cloud en Microsoft Azure.

Lees verder

Salesforce koopt Tableau Software

Salesforce.com Inc. ging akkoord met de aanschaf van Tableau Software Inc. in een all-stock deal ter waarde van $ 15,3 miljard om zijn analytics-aanbod te ontwikkelen.

Lees verder