Business intelligence

Microsoft Power BI beschikbaar in AMF

Microsign heeft een koppeling ontwikkeld tussen het eigen AMF en Microsoft Power BI.

Onlangs werd tijdens een viertal sessies de nieuwe interface aan de klanten van Microsign gepresenteerd. Er zitten al standaard voorbeeldrapportages verwerkt in Power BI maar Microsign heeft daar bovenop zelf een aantal datamodellen ontwikkeld zodat gebruikers van AMF direct aan de slag kunnen. Met de kennis van AMF en de onderliggende database hebben ongestructureerde data kunnen structureren en beschikbaar gesteld voor rapportage in Microsoft Power BI.

Wij zijn daarom ook trots op de door ons ontwikkelde generieke interface tussen AMF en Microsoft Power BI.

Bent u benieuwd naar waar de extra omzet of marge deze maand vandaan komt dan kunt u vanuit visuele weergaves direct inzoomen op bijvoorbeeld een klant, vertegenwoordiger of artikel. Daarnaast is het mogelijk om externe data te integreren in uw dashboards. Hierdoor kan interne data over een klant worden gekoppeld met data van profielen op social media. Directie, managers en medewerkers kunnen zo alle beschikbare data van een organisatie in de gaten houden.

De volgende datamodellen en voorbeeldrapportages zijn direct beschikbaar:

  • Sales – omzet / marge per debiteur, productgroep of vertegenwoordiger
  • Financieel – omzet / resultaten
  • Liquiditeit – prognose
 
 

3 mei 2019

Mission statement 2030 voor industrie 4.0

Het federale ministerie van Economische Zaken en Energie publiceert zijn "Visie 2030 voor industrie 4.0 - vormgeving van wereldwijde digitale ecosystemen".

Lees verder

Oordeel van HvJ-EU over tijdregistratie

Het oordeel van het Europese Hof van Justitie over de registratie van de arbeidstijd is nog geen week oud, waarschuwt minister van Economie Altmaier al voor snelle aanvallen op de uitspraak.

Lees verder