Microsoft en Oracle gaan samen

De Amerikaanse softwareleveranciers Microsoft en Oracle verbinden hun cloudservices Oracle Cloud en Microsoft Azure.

Vorige week kondigden de twee softwaregiganten een samenwerkingsverband voor cloud-interoperabiliteit aan. Het doel hiervan is om te schakelen van de klant is om uw gegevens en workloads te sluiten op Microsoft Azure Cloud en Oracle, volgens een persbericht van 5 juni 2019 oracle.com. Bovendien kan de klant door middel van dit partnerschap te gebruiken gemakkelijk de Azure-diensten zoals Google Analytics of KI, terwijl die van Oracle cloud service als autonome Database. Klanten kunnen hun applicaties daarom over beide platforms distribueren en profiteren van beide cloudproviders. Bovendien boden de twee diensten one-stop shopping voor alle cloudservices en -toepassingen die klanten nodig hadden om aan hun zakelijke behoeften te voldoen.

Ongelijke samenwerking

De twee cloudproviders starten met hun directe netwerkverbinding, aanvankelijk in het oosten van de Verenigde Staten. Andere regio's zullen echter binnenkort volgen, maar er is geen verdere informatie voor Europa. Het kan als een verrassing komen dat een dergelijke samenwerking ontstaat wanneer beide bedrijven concurrenten zijn in de cloud-business, maar de twee fabrikanten maken duidelijk onderscheid ten gunste van Microsoft. Deze zijn al een aantal onverwachte partnerschappen in de cloud ontvangen in de afgelopen tijd, zoals de samenwerking met Sony voor de cloud gaming of die samenwerking met SAP cloud-diensten voor het Internet of Things (IoT).

Voordelen van samenwerking

Dus nu de samenwerking met Oracle Cloud. Twee leveranciers, prees de samenwerking en de daaruit voortvloeiende voordelen voor de klanten niet alleen in termen van snellere netwerkverbinding, maar het is nu mogelijk vele spannende nieuwe interactieve scenario's, zoals de werking van Oracle JD Edwards of eBusiness Suite applicaties op Azure met behulp om een ​​autonome database te implementeren. Azure en Oracle Cloud sluiten naadloos op elkaar, waardoor organisaties de mogelijkheid hebben om hun bestaande datacenters over beide clouds uit te breiden. Bovendien biedt u nu een uniform identiteits- en toegangsbeheer via eenmalige aanmelding en een geautomatiseerde gebruikersregistratie. Evenzo wordt de installatie van aangepaste toepassingen en Oracle-toepassingspakketten op Azure met Oracle-databases volledig ondersteund. Oracle heeft ook beloofd dat hun database gecertificeerd blijft voor gebruik in Azure op verschillende besturingssystemen. Aangezien de samenwerking werkt uiteindelijk wat brengt de klant en of dit zich verspreidt naar Europa valt nog te bezien. Gebruikers kunnen altijd nieuwsgierig zijn.

24 juni 2019

Microsoft Azure Oracle Cloud ERP

Exact neemt HR-cloudsoftwareleverancier Officient over

Belgische oplossing maakt beheer van HR-taken in één systeem mogelijk.

Lees verder

Een ERP implementeren tijdens een lockdown

Voor veel bedrijven brengt de coronapandemie ook grote onzekerheid met zich mee en grote vrees voor de toekomst.

Lees verder