Internet van Productie

Het nieuwe Internet van Productie

Cluster of Excellence aan de RWTH Aachen University werkt sinds het begin van het jaar samen met ervaren ERP-partners in het "Internet of Production" en onderzocht.

In 2006, de RWTH Aachen gestart met het "Integrative Production Technology for high-wage countries" dat als doelstelling had nieuwe intelligente productiesystemen te ontwikkelen om een geïntegreerde Product Lifecycle Management (PLM) of oplossingen op efficiënte wijze voor de productie van individuele componenten vorm te geven.

Interdisciplinair onderzoek voor productie

Nu, in een breed, interdisciplinair en multi-instituut, zal dit project uit 2006 worden voortgezet. Het "Internet van Productie" moet uit verschillende disciplines, zoals productie, engineering, informatica, materiaalkunde, evenals de economische en industriële wetenschappen en psychologie  worden uitgevoerd met de hulp van wetenschappers. Samen willen we bijvoorbeeld de integratie van productietechnische modellen tot een datagedreven machine learning maken, zoals te lezen is op de homepage van de universiteit.

Nieuw tijdperk van de productie-industrie

Het "Internet van Productie" biedt real-time gegevens op elk moment en op elke plaats en zou de nieuwe basis voor Industry 4.0 moeten zijn. Het is verzekerd dat internet een nieuw tijdperk in de maakindustrie heeft ingeluid. De som van alle gegevens die worden verzameld en gearchiveerd, kunnen echte prognoses worden gemaakt en een consistent gecontroleerde productie kan worden gegarandeerd.

Realtime gegevens in productie

Het nieuwe internet van productie zorgt ook voor een snelle reactie op ad hoc veranderingen in de massaproductie. Gebaseerd op een brede gegevensanalyse en algoritmen voor de toepassing van machine learning, biedt dit project een groot potentieel voor de productie-industrie. Kortom, het Internet van Productie is ontworpen om samenwerking tussen domeinen mogelijk te maken, waar data overal in real-time beschikbaar en aangepast zijn. ERP-systemen die gebaseerd zijn op dit internetsysteem kunnen dus de nodige gegevens gebruiken om optimaal gebruik te maken van hun functionaliteiten.

16 mei 2019

Productie ERP systeem discrete productie procesindustrie

Exact neemt HR-cloudsoftwareleverancier Officient over

Belgische oplossing maakt beheer van HR-taken in één systeem mogelijk.

Lees verder

Een ERP implementeren tijdens een lockdown

Voor veel bedrijven brengt de coronapandemie ook grote onzekerheid met zich mee en grote vrees voor de toekomst.

Lees verder