Farmaceutisch

Farmaceutische bedrijven moeten veranderen

De toekomst van de farmaceutische industrie is meer patiëntgericht en voorkomt ziekten in plaats van alleen te behandelen. Een volledig nieuw gezondheidssysteem.

In het onderzoek Strategie & Strategie Future of Health zijn ongeveer 120 leidinggevenden in de farmaceutische industrie geïnterviewd over hun vooruitzichten en verwachtingen voor de toekomst. Hoewel ze concluderen dat de gezondheidszorgmarkt zal groeien van $ 10,6 biljoen op dit moment tot ongeveer $ 11,8 biljoen tegen 2030, zouden de uitgaven per hoofd van de bevolking afnemen omdat meer mensen toegang tot gezondheidszorg nodig zouden hebben dan nu , Dit kan de farmaceutische industrie onder druk zetten. Volgens de beoordeling van de marktdeskundige Thomas Solbach, zouden traditionele farmaceutische bedrijven aanzienlijk efficiënter moeten worden om hun huidige bedrijfsmodel nog steeds winstgevend te maken, of ze zouden zich moeten bezighouden met de groeigebieden van diagnostiek, preventie en digitale gezondheidsoplossingen.

ERP-systeem voor farmaceutische bedrijven

ERP-systemen en hun leveranciers groeien voortdurend en bieden met nieuwe oplossingen en technologieën altijd nieuwe kansen om zich op de markt te handhaven. Daarom is het altijd de moeite waard om de nieuwste technologische ontwikkelingen in de gaten te houden en er niet alleen in geïnteresseerd te zijn, als het al veel te laat is voor een implementatie van nieuwe modules.

Groei en achteruitgang

Volgens de ondervraagde managers zouden deze drie gebieden de komende jaren enorm groeien. Van de huidige 7% tot 23% in 2030. In ruil daarvoor zal het aandeel van medische zorg dalen van de huidige 70% tot ongeveer 54%. Het vereist daarom een fundamentele aanpassing op de gezondheidsmarkt. Meer en meer technologiebedrijven dringen hier op aan en houden zich bezig met onderwerpen rond gezondheid en geneeskunde. Ze gebruiken hun voordelen op het gebied van klantervaring en gegevenssoevereiniteit, terwijl ze de ontwikkeling van de geneesmiddelen blijven overdragen aan de farmaceutische bedrijven. Het gaat veeleer om het bezetten van de groeivelden preventie en digitale gezondheid.

Meer efficiëntie en innovatie

Ook in Duitsland zullen de gezondheidsuitgaven naar verwachting stijgen van $ 493 miljard naar ongeveer $ 575 miljard. Dit vertegenwoordigt een groei van ongeveer 16%, maar ook hier groeien de gebieden preventie en digitale gezondheidszorg het meest. In de toekomst kunnen farmaceutische bedrijven, vooral die in de middelgrote sector, hun traditionele verkoopkanalen verliezen, althans gedeeltelijk. Op jou komt vooral grote druk. Zoals reeds vermeld, zien experts twee mogelijkheden voor de klassieke groepen in de farmaceutische industrie. Innovatie of efficiëntie. Dit laatste vereist zeker een investering in slankere en geoptimaliseerde werk- en productieprocessen.

12 augustus 2019

ERP gezondheid farmaceutische industrie digitalisering

Exact neemt HR-cloudsoftwareleverancier Officient over

Belgische oplossing maakt beheer van HR-taken in één systeem mogelijk.

Lees verder

Een ERP implementeren tijdens een lockdown

Voor veel bedrijven brengt de coronapandemie ook grote onzekerheid met zich mee en grote vrees voor de toekomst.

Lees verder