Apps Industrie 4.0

Apps als een moderne interface in Industrie 4.0.

Hoe mobiele applicaties bedrijven helpen hun doelen te halen en werkprocessen veel efficiënter en sneller te maken.

Tegenwoordig zijn veel bedrijven in de industrie niet langer in staat om de vraag te beantwoorden hoe ze digitalisering en vooral mobilisatie moeten aanpakken. Om efficiëntie en groei te waarborgen, moeten bedrijven beschikken over een passend IT-systeem. De integratie van de verschillende systemen in mobiele oplossingen wordt steeds belangrijker.

ERP integreren

Het integreren van het ERP-systeem met mobiele applicaties vereist enige voorbereiding en aanpassing. Dit zal echter de moeite waard zijn. Mobiele apps bieden automatische controle over productiemachines, worden gebruikt in logistiek en kwaliteitsbeheer of helpen bij alledaagse bedrijfsprocessen.

Maar wat zijn de vereisten voor dergelijke toepassingen om te leveren wat ze beloven? In de eerste plaats natuurlijk een goede netwerkverbinding. Maar wat als het mobiele netwerk weer schittert door afwezigheid? De apps moeten daarom de status van een proces offline kunnen verwerken en het automatisch bij de volgende gelegenheid kunnen uploaden. Maar daarvoor moet een dergelijk systeem worden geïntegreerd. Het systeem maakt dus transactiebeveiliging en traceerbaarheid van alle processen mogelijk.

Mobiel ERP

Evenzo moet de oplossing voldoende schaalbaar en stabiel zijn in termen van prestaties. Real-time transmissie van alle gegevens is cruciaal en essentieel voor veel processen binnen een bedrijf. Alle gegevens van het ERP-systeem moeten beschikbaar zijn voor mobiel gebruik. Dit vormt voor veel bedrijven een probleem wanneer ze technologische of budgettaire limieten bereiken. Beveel dan een communicatieplatform aan dat de gegevens van de back-end naar de mobiele applicaties brengt, aldus Christian Jeske in een artikel uit EAS-MAG.

Voor wie toepassingen in twijfel worden getrokken, hangt af van de eisen waaraan een ERP-systeem voor het betreffende bedrijf moet voldoen en welke werkprocessen in behandeling zijn. Wat wel zeker is, is dat steeds meer bedrijven in de branche in de toekomst mobiele oplossingen zullen gebruiken. Vooral in de logistiek is de vraag momenteel ongebroken.

8 mei 2019

ERP Industrie 4.0
Event

Exact Live gaat door in digitale vorm

Meerdaags online event vervangt fysieke editie in Gent.

Lees verder

Exact bouw7 vergroot efficiëntie voor bouwbedrijven

Geïntegreerde oplossing ondersteunt sector in administratie, planning en beheer.

Lees verder