Cloud ERP

4 economische voordelen van een Cloud ERP

Naast de voor de hand liggende verschillen zijn er nog een aantal kostenposten waar het Cloud systeem economische voordelen kan opleveren.

De Cloud is in velen gevallen een stuk goedkoper dan een on-premise ERP systeem. Het hoge bedrag dat een implementatie op locatie kost tegenover de maandelijkse kosten van een Cloud ERP is vaak het eerste waar men aan denkt. Er zijn echter nog een aantal kostenposten waar het Cloud systeem economische voordelen kan opleveren.

Betalen voor wat je nodig hebt

Bij een on-premise systeem is een groot bedrag nog voor de installatie van de ERP een vereiste. Hiertegenover staat dat bij de Cloud er maandelijks wordt betaald voor wat je op dat moment gebruikt. Vandaar dat het ook wel Software as a Service of SaaS wordt genoemd. Hierdoor betaal je nooit te veel en enkel voor de functies die er op dat moment nodig zijn.

Geen installatiekosten

Wanneer de service van de Cloud is geactiveerd is deze vanuit de hele wereld bereikbaar. Het enige vereiste is een internetaansluiting en men heeft toegang tot alle functionaliteiten. Dit zorgt ervoor dat er geen installaties plaats hoeven te vinden wat de flexibiliteit en de mogelijkheid tot een snelle uitbreiding van het aantal gebruikers als gevolgen heeft.

Onderhoud

Zoals al eerder werd genoemd heeft de Cloud geen installatie nodig wat al enorm in de kosten scheelt. Hierdoor zijn er ook een stuk minder kosten die worden gemaakt voor alle apparatuur en de infrastructuur. Zo vallen de kosten voor onderhoud van zowel de hard- en software weg maar ook het managen van infrastructuur wordt teruggebracht tot het minimale.

Return on Investment

Zonder zware installaties en nog te maken maatwerk kan er binnen een veel kortere tijd worden gewerkt met het ERP systeem. De korte implementatietijd en de kleine initiële investering zorgen ervoor dat het systeem zich in een veel kortere tijd terugverdient.

10 november 2016

De ERP trends 2020

De belangrijkste trends en ontwikkelingen rond ERP in het komende jaar.

Lees verder

KPN verkoopt KPN ICT Consulting aan Cegeka

KPN heeft ermee ingestemd haar adviesactiviteiten KPN Consulting te verkopen aan Cegeka voor een niet nader bekend gemaakte overweging.

Lees verder