Warehouse Management Systeem

Module: Warehouse Management Systeem

Een van de sterkste modules van Globis is het Warehouse Management Systeem (WMS). Ontdek wat er allemaal mogelijk is en wat deze module zo uniek maakt.

De tijd dat het magazijn beheerd wordt met pen en papier is langzaam aan het verdwijnen. De eenvoud en voordelen van het digitaliseren maken het voor een ieder mogelijk om zo efficiënt mogelijk het magazijn te beheren. Het warehouse management systeem van Globis combineert zoveel mogelijk taken en activiteiten in één platform. 

Disruptie is niet alleen een modewoord; het is een trend die wel degelijk een grote invloed heeft op het leven van vandaag. De grote hoeveelheden data die via allerlei netwerken beschikbaar zijn, zorgen ervoor dat algoritmes en technologie een steeds belangrijkere rol spelen in ons leven. Op hun beurt heeft dat tot gevolg dat we steeds meer mogelijkheden zien om die data te gebruiken. Ook in een modern magazijn zijn die evoluties te zien. Data gebruiken en delen kan een grote invloed hebben op de organisatie binnen een magazijn, en bij uitbreiding op de hele logistieke keten. Het delen van gegevens binnen een bedrijf en zelfs met externe partners kan heel veel barrières doen wegvallen. Globis is een van de Belgische softwarebedrijven die disruptie heeft omarmd. Bij het begin van het bedrijf investeerde men in de ontwikkeling van Enterprise Resource Planning (ERP) software.   

Warehouse management systeem

Veel bedrijven doen voor hun magazijnbeheer nog vaak beroep op een groot aantal manuele handelingen. Veel werk wordt nog met pen en papier binnen een beperkt informaticasysteem uitgevoerd. Globis besloot daarom om een overkoepelende platform op te zetten als een warehouse management systeem (WMS), dat gemakkelijk kan worden geïntegreerd met het bestaande ERP systeem van een bedrijf. Het WMS-platform kan veel taken afhandelen, gaande van het uitsorteren van binnenkomende goederen tot het bijhouden van de hoeveelheden die in stock zijn. 

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder