Engineering

Module: Engineering

Met Isah Engineering profiteert u van een interactieve data-uitwisseling tussen de CAD- en PDM-applicatie en de functies in de ERP-applicatie.

Een afdeling engineering genereert cruciale informatie (tekeningen, stuklijsten) binnen een maakbedrijf. Deze informatie moet zo optimaal mogelijk, en zonder fouten beschikbaar zijn binnen uw gehele organisatie. Een engineer werkt vooral met CAD -en PDM applicaties om data te genereren en beheren, daarom biedt Isah standaard oplossingen om deze applicaties te integreren met de ERP-software van Isah. Maar minstens zo belangrijk is het om de afdeling engineering van logistiek informatie (prijzen, levertijden, etc.) te voorzien vanuit de ERP-software. Ook hierin voorzien de standaard integraties van Isah.

Met de integratie tussen een CAD/PDM-applicatie en Isah kunnen bedrijven de CAD/PDM-stuklijst (met onder andere gegevens over structuur, aantallen en afmetingen) overzetten naar de productiecalculatie in Isah. Daarbij heeft men de keuze tussen twee routes: via artikelen of via een engineeringstuklijst naar de productiecalculatie.

Standaardartikelen

Als men bepaalde standaardartikelen vaker wil produceren, is synchronisatie via stamartikelen de meest handige keuze. Het is in dat geval lonend om bij het artikel zoveel mogelijk logistieke gegevens vast te leggen. Zo zijn deze gegevens eenvoudig opnieuw te gebruiken als het artikel nogmaals wordt geproduceerd.

Engineer-to-order

Wanneer een bepaald product eenmalig wordt geproduceerd, dan ligt het meer voor de hand om via zogenaamde engineeringitems te synchroniseren. De structuur van het model dat in 3D CAD is ontworpen, wijkt namelijk vaak af van de structuur waarop het uiteindelijke product wordt geproduceerd. Om deze ‘match’ te kunnen maken, heeft Isah engineering-items in het leven geroepen. Een aparte entiteit waarin het 3D-model kan worden vastgelegd. Men kan zo’n engineeringstuklijst opbouwen uit engineering-items en artikelen. Een engineeringitem is een soort artikel, maar met een beperkt aantal gegevens, zoals afmetingen en materiaal. In de lijst neemt men alle standaardonderdelen op als artikelen, zodat een structuur ontstaat van standaard en klantspecifieke onderdelen.

Maak het met Isah

Welke applicatie bedrijven ook gebruiken, een integratie met Isah is altijd mogelijk. Naast de standaardintegraties voor AutoCAD, Inventor en SolidWorks die Isah biedt, hebben CAD-leveranciers diverse CAD/PDM-integraties met Isah gerealiseerd.

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder

5 tips om uw on-premises ERP software veilig te houden

On-premises ERP-software vereist speciale bescherming, vooral omdat de gebruiker zelf verantwoordelijk is voor de beveiliging. We geven je belangrijke tips.

Lees verder