Advanced manufacturing

Module: Advanced manufacturing 2

De Advanced manufacturing module van NetSuite ondersteunt met het beheren van de productie en data te verzamelen.

De meeste productiebedrijven opereren onder een bepaald niveau van beperkingen; beschikbare middelen zijn de belangrijkste troeven voor een bedrijf en moeten efficiënt worden gebruikt. De dagelijkse taken van een planner kunnen overweldigend zijn. In feite moeten ze voortdurend hun productieprocessen optimaliseren door effectief gebruik te maken van alle middelen. 

Advanced Manufacturing

Netsuite kan een helpende hand bieden om de bovengenoemde taak te ondersteunen. Met de geavanceerde productieapplicatie is het mogelijk om de beschikbare capaciteit te evalueren om het werk vooraf af te ronden. 

Rough Cut Planning (RCP)

Het Rough Cut Planning (RCP) -proces ondersteunt de planner bij het bepalen van de beschikbare en vereiste capaciteit om te voldoen aan productieprioriteiten. De RCP komt overeen met de productie-eisen ten opzichte van de beschikbare middelen, en kan bovendien aan de planner aangeven dat er restcapaciteit beschikbaar is in een bepaalde periode om meer werkorders in te plannen. Dit is echter niet voldoende. Om een compleet beeld te krijgen kan een goed gestructureerd ‘what if’ scenario worden uitgevoerd om te benadrukken hoe een of meer herzieningen de uitkomst beïnvloeden rond veranderingen in aanbod, vraag of beide.

Manufacturing Task Scheduler

Het analyseren van bedrijfsgegevens kan een enorm proces zijn, vooral op het gebied van productie waar gegevens overvloedig worden gegenereerd. Productions Planners of Operation Managers moeten snel weten hoeveel taken (bewerkingen) aan elk Work Center zijn toegewezen, in NetSuite is dit mogelijk met behulp van de Manufacturing Task Scheduler. Met deze tool kunt u:

  • Identificeer werkplekken die overmatig gebruikt of onderbenut zijn.
  • Wijs taken opnieuw toe of herschik deze opnieuw vanuit overmatig gebruikte werkcentra door ze naar een ander tijdvak of werkcentrum te slepen en neer te zetten, zolang deze bewerking geen nieuw overbelast scenario genereert.
  • Werk de details van een werkorder bij op het Manufacturing Operation Task Detail formulier.

Data verzamelen in NetSuite

Met de tablettoepassing kunnen gebruikers gegevens registreren op de werkvloer, afhankelijk van de instellingen die de gebruikers definiëren. Deze kunnen worden gebruikt door een productie-supervisor of door een persoon in real-time modus. De applicatie biedt een interactieve werkwachtlijst met alle huidige en toekomstige operaties die zijn gepland in een werkcentrum. De super vriendelijke lay-out is speciaal ontworpen om te worden gebruikt in verschillende productieomgevingen en kan worden bediend met handschoenen.

Wanneer een specifieke werkorder wordt geselecteerd, wordt de gebruiker naar de werkorderconsole gebracht waar het mogelijk is om materiaal uit te geven, werkprestaties te registreren, downtime in te voeren, schroot te identificeren met specifieke redencodes en de werkelijke productie te registreren. De real-time modus is erg handig wanneer het bedrijf van plan is om productiegegevens live te verzamelen. In feite is het mogelijk om het systeem bij te werken terwijl het proces plaatsvindt voor de meest accurate en actuele informatie. 

De tablet past zich aan de huidige bewerking en werkorders aan. Het is uitgerust met een timer zodat wanneer de gebruiker Start selecteert, hij de gestarte actuele huidige tijd kan zien om snel en eenvoudig vast te leggen hoeveel eenheden er zijn geproduceerd. Met schrootbeheer kan de gebruiker het aantal restjes invoeren dat is gegenereerd in een of meer bewerkingen.

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder