SucceedIT

Maak kennis met SucceedIT

Elke maand maken we kennis met één ERP leverancier. Deze maand is dat SucceedIT.

De consultants werken voor middelgrote bedrijven. Ze helpen bedrijven het maximale uit hun Microsoft Dynamics 365 Business Central (voorheen NAV) te halen. Ook zijn zij gespecialiseerd in voorraadoptimalisatie met behulp van EazyStock.

Hoe is SucceedIT begonnen 

Martin Plaat doet jarenlang ervaring op als IT specialist en kent de markt, de uitdagingen van Microsoft Dynamics NAV én vooral wat de mogelijkheden zijn voor bedrijven met een ERP systeem. Hij leerde alle ins & outs kennen van procesoptimalisatie. 

Echter blijft Martin zich verbazen over de manier van werken binnen deze markt. Tijdens zijn vele IT audits bij PWC zag hij met eigen ogen hoe beperkt of verkeerd Microsoft Dynamics NAV soms gebruikt wordt en de rol die aanbieders en consultants daarin spelen. Als ondernemer besloot hij zijn ervaring mee te nemen en het volledig anders aan te gaan pakken.

In januari 2011 besluit Martin als ZZP´er te beginnen en verandering aan te brengen binnen de IT markt. Deze actie resulteert in de oprichting van SucceedIT. Op 29-06-2013 meldt Martin SucceedIT aan als B.V. aan bij de Kamer van Koophandel. Een bedrijf waar de aanpak centraal staat, anders is dan de rest én hetzelfde is als hijzelf: persoonlijk, eerlijk, nuchter en pragmatisch.
Martin heeft een doel; Bestaande patronen doorbreken, de klant centraal stellen en klanten weer geven waar bedrijven recht op hebben. Een heldere en eerlijke aanpak bij de inrichting van een werkend ERP systeem waar organisatiedoelen en IT samenkomen.

Eerste grote klant

De Verder Group  Liquids is de eerste echt grote klant die gelooft in de pragmatische aanpak van SucceedIT. Martin mag met SucceedIT de rol van projectleider op zich nemen bij de implementatie van NAV in 14 landen. De implementatie is een succes voor de klant en de pragmatische aanpak voorkomt het maken van onnodige kosten.

Tevreden klanten staan gelijk aan een succesvol bedrijf. Dit resulteert in het uitbreiden van het team van SucceedIT. Na het afronden van zijn afstudeeronderzoek voor SucceedIT in 2012 voelt Rijk van Reenen zich thuis bij de manier van werken en versterkt hij Martin als werknemer bij SucceedIT.
Het afstudeeronderzoek van Rijk heeft blootgelegd waar de verbeterpunten liggen binnen de ERP branche en dit heeft mede de richting bepaald van SucceedIT. Voorraadoptimalisatie en Managementinformatie zijn de punten waar SucceedIT zich op gaat richten en specialiseren.

Voorraadoptimalisatie met EazyStock

Na jarenlang geen passende optie te kunnen aanbieden op het gebied van voorraad optimalisatie in het MKB besluit Martin op zoek te gaan naar een partner voor voorraadoptimalisatie. Het resultaat is partnership met Syncron. EazyStock wordt daarmee het nieuwe label van SucceedIT in samenwerking met internationale partij Syncron. Met het partnership met Syncron is het voor ondernemers eindelijk mogelijk een passend voorraadoptimalisatie systeem te implementeren, namelijk EazyStock. Dit gebeurt natuurlijk in combinatie met de aanpak van SucceedIT; pragmatisch, nuchter, helder én persoonlijk.

Het aantal klanten van SucceedIT blijft groeien en Martin gaat op zoek naar mensen om het team te versterken. In 2015 wordt SucceedIT versterkt door steeds meer gespecialiseerde consultants en in 2017 groeit SucceedIT explosief met de uitbreiding van de marketing en sales afdeling.

Met 10 consultants in dienst die zich elke dag inzetten bij klanten en een volledige marketing/ sales afdeling die zich intern inzet voor de klanten gaat SucceedIT met volle vertrouwen 2018 in.

Een nieuw SucceedIT

In 2018 wordt SucceedIT letterlijk en figuurlijk in een nieuw jasje gestoken. Ze verhuizen naar een nieuwe locatie. Een locatie met flexibele werkplekken en een fijne sfeer. En niet onbelangrijk, met genoeg ruimte voor verdere uitbreiding in de toekomst.

De introductie van nieuwe labels van SucceedIT vraagt om een nieuwe huisstijl. Een logo dat alle labels met elkaar weet te verbinden. Het kenmerkende logo staat voor onze drie pijlers, onze klanten – kennis – onze mensen, want wij geloven in de kracht van samenwerken. De bol symboliseert onze heldere, transparante aanpak. Oftewel ‘Clear approach, proven solutions’.

DynamicsOnline voor MKB

Gelijk met de komst van Microsoft Dynamics 365 Business Central lanceren wij het label DynamicsOnline. Hiermee kan elke innovatieve ondernemer met groeiambitie die wil professionaliseren direct uit de voeten. DynamicsOnline biedt jou de kennis en software die nodig is voor het optimaal laten presteren van je bedrijf. Onze missie is dan ook om het kleine MKB in Nederland snel en voordelig te digitaliseren met slimme plug & play ERP-software van Microsoft.

Prijzen voor SucceedIT

Als één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland mocht SucceedIT op 13 november 2018 een FD Gazellen Award in ontvangst nemen.

Deze ondernemersprijzen van Het Financieele Dagblad werden dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt aan Nederlandse ondernemingen die de voorgaande drie jaar minimaal 20% in omzet zijn gegroeid én die het laatste jaar winstgevend hebben afgesloten. In de categorie Omzetklasse Klein staat SucceedIT zelfs in de top-20 van snelst groeiende ondernemingen in de regio Oost en Midden Nederland.

De toekomst

In de toekomst ziet Martin dat bedrijven kunnen rekenen op een ICT partner die transparant, pragmatisch en nuchter is. Wat Martin hiermee wil bereiken is dat klanten alleen betalen voor wat ze gebruiken en geld besparen door te kiezen voor bewezen oplossingen met zo min mogelijk maatwerk.

Producten van SucceedIT

Succeed IT biedt vier verschillende producten aan. Deze zijn los maar ook in combinatie verkrijgbaar.

NAVConsultants – Dynamics 365 Business Central consultancy

NAVConsultants helpt u gericht met het beter inzetten van Microsoft Dynamics 365 Business Central (voorheen Dynamics NAV) en het realiseren van relevante managementinformatie.

Ondersteunen bij het selecteren en inrichtingen van de juiste Business Intelligence oplossing. Van rapportagetool naar datawarehouse. Door onze brede ervaring weten wij wat goede en minder goede inrichtings- en rapportagekeuzes zijn. Wij maken hierbij gebruik van bewezen en betaalbare rapportage oplossingen, zoals Power BI, Sumatra en Jet Reports. Zowel on-premise als Cloud oplossingen.

EazyStock – Software voor voorraadoptimalisatie

Door deze oplossing bent u in staat uw voorraad op professionele wijze te beheren. Een betere grip op de voorraad zal u tijd en geld besparen en meer tevreden klanten opleveren. EazyStock zal de voorraadniveaus verminderen en de beschikbaarheid en servicegraad verbeteren.

DynamicsOnline- Dynamics 365 Business Central voor kleine bedrijven

DynamicsOnline biedt Microsoft software aan voor het optimaliseren van je bedrijf. Met DynamicsOnline kan elke innovatieve ondernemer met groeiambitie die wil professionaliseren direct uit de voeten. DynamicsOnline biedt jou de kennis en software die nodig is voor het optimaal laten presteren van je bedrijf. Snel en tegen een fixed-price digitaliseren met slimme bedrijfssoftware van Microsoft.

DynamicsBI – Business Intelligence met Power BI voor Dynamics NAV en Business Central

DynamicsBI biedt Business Intelligence oplossingen aan voor je bedrijf. Met Dynamics BI kan elke ondernemer meer uit zijn of haar data halen en inzichten vergroten en dus effectiever presteren. Zowel voor bedrijven die starten met Business Intelligence als bedrijven die meer uit Power BI willen halen.

Start uw ERP selectie

Ontdek welke ERP systemen het beste passen bij uw onderneming

In welke sector bent u actief?

Waarom dit belangrijk is bij uw ERP selectie:Bij uw selectie is het belangrijk om met uw sector rekening te houden. Een ERP systeem moet perfect aansluiten bij uw bedrijfsprocessen. Deze processen verschillen per branche. Zo werkt een groothandel bijvoorbeeld anders dan een bouwbedrijf en heeft dus andere ERP functionaliteiten nodig.

Hoe worden uw productieorders gepland?

In welke productiegroottes produceert u?

In wat voor soort bouw bent u gespecialiseerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 1/2)

Werkt uw organisatie op projectbasis?
Werkt u vaak met veel verschillende partijen?
Beheert uw organisatie vastgoed?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 2/2)

Doet u veel aan onderhoud?
Wilt u ook bedrijfsmiddelen kunnen inplannen?
Wenst u urenregistratie van uw medewerkers?

Wat voor soort retailer bent u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Hoeveel fysieke verkooppunten heeft u?
Aan wat voor soort klanten levert u?
Importeert u ook goederen?
Exporteert u ook goederen?

Wat voor soort dienstverlener bent u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Is urenregistratie belangrijk voor u?
Werkt u tegen uurtarief en/of vaste tarieven?
Is HRM een belangrijk onderdeel binnen uw bedrijf?
Werkt uw organisatie op projectbasis?
Levert u meestal aan bedrijven of consumenten?

Wat voor soort onderwijs geeft u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 1/2)

Hebben uw klanten een lidmaatschap bij u?
Wilt u het systeem ook gebruiken voor cursistenregistratie?
Wilt u het systeem ook gebruiken voor HRM?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 2/2)

Geeft u ook les op afstand?
Werkt u met roosters en locatieplanning?
Dient het ERP systeem gekoppeld te worden met andere pakketten?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Is urenregistratie belangrijk voor u?
Werkt u tegen uurtarief en/of vaste tarieven?
Is HRM een belangrijk onderdeel binnen uw bedrijf?
Werkt uw organisatie op projectbasis?
Levert u meestal aan bedrijven of consumenten?

In wat voor soort zorg bent u gespecialiseerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Wilt u het ERP systeem ook gebruiken voor cliëntenregistratie?
Biedt uw organisatie overnachtingen aan?
Dient het ERP systeem gekoppeld te worden met andere pakketten?
Namelijk:
Verleent u zorg op locatie?

In wat voor soort handel bent u gespecialiseerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Heeft u een webshop die moet worden geïntegreerd?
Hoeveel fysieke winkels met point-of-sale heeft u?
Importeert u ook goederen?
Exporteert u ook goederen?
Aan wat voor soort klanten levert u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Is urenregistratie belangrijk voor u?
Werkt u tegen uurtarief en/of vaste tarieven?
Is HRM een belangrijk onderdeel binnen uw bedrijf?
Werkt uw organisatie op projectbasis?
Levert u meestal aan bedrijven of consumenten?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 1/2)

Wilt u dat het ERP systeem klaar is voor het IoT (Internet of Things)?
Wenst u een koppeling met belangrijke leveranciers als de Technische Unie en Rexel?
Pleegt u ook onderhoudswerkzaamheden?
Moeten werkbonnen mobiel kunnen ingevoerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 2/2)

Moet het systeem offline kunnen worden geraadpleegd?
Moet u machines op afstand kunnen monitoren?
Werkt u ook op projectbasis?
Moet u koelmiddelen registreren?

Wat voor soort nutsbedrijf heeft u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Werkt uw organisatie op projectbasis?
Werkt u met veel verschillende partijen?
Beheert uw organisatie vastgoed?
Doet u veel aan onderhoud?
Wenst u urenregistratie van uw medewerkers?

Overheid en NGO’s

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Werkt u projectmatig?
Wenst u een ledenadministratie?
Dient het ERP systeem gekoppeld te worden met andere pakketten?
Namelijk:
Moet het ERP systeem mobiel beschikbaar zijn?

Wat voor logistieke diensten biedt u aan?

Organiseert u ladingen op de volgende wijze?

Groupage/Deelpartijen (LTL)
Groupage/deelpartijen die in een hub gebundeld worden voor meerdere opdrachtgevers
FTL
Volle ladingen voor meerdere opdrachtgevers
Dedicated Logistics
Vervoer voor één opdrachtgever

Organiseert u ladingen op de volgende wijze?

Heeft u een eigen wagenpark?
Moeten goederen gekoeld worden vervoerd?
Importeert u artikelen?
Exporteert u ook artikelen?

Hoe ziet uw productieproces eruit?

In wat voor soort productie bent u gespecialiseerd?

Hoe worden uw productieorders gepland?

In welke productiegroottes produceert u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Doet u regelmatig onderhoud?
Werkt u met Service Level Agreements?
Dient het ERP systeem te koppelen met andere programma’s?
Werkt u op projectbasis?
Wenst u uren te registreren in het systeem?

Voer het aantal medewerkers en gebruikers in

medewerker(s)
gebruiker(s)

Vragen over uw organisatie

Heeft uw organisatie meerdere vestigingen?
Hoeveel magazijnen heeft u?
Werkt u multi-currency?
Opereert u internationaal?
Is de hoofdvestiging gevestigd in Nederland?
ERP leveranciers zoeken...
systemen gevonden

Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend informatie over de 7 meest geschikte leveranciers

Wij hebben uw aanvraag goed ontvangen

  • Op basis van de door u ingevulde informatie gaat onze consultant vrijblijvend aan de slag
  • Onze consultant maakt een selectie uit de gevonden ERP leveranciers die het best passen bij uw onderneming
  • U ontvangt gratis een shortlist met informatie over de 7 meest geschikte leveranciers
  • Bij vragen of onduidelijkheden neemt hij mogelijk contact met u op
Bekijk longlist
Selectie opnieuw starten

Optimaliseer het WMS met ERP en beperk emissies

U hier lezen over de impact die geoptimaliseerd magazijnbeheer kan hebben op de CO2-voetafdruk van een bedrijf.

Lees verder

Duurzame textiel industrie met ERP software

U hier lezen hoe bedrijven in de industrie processen duurzamer kunnen maken en hun imago kunnen verbeteren door middel van ERP-software. 

Lees verder

Duurzame SCM met ERP-software

Lees hier hoe u de duurzaamheid van uw supply chain waarborgt met een geschikte ERP-software.

Lees verder