Profity

Maak kennis met Profity

Bij Leverancier van de maand maken we iedere keer uitgebreid kennis met één ERP leverancier. Deze maand is dat Profity.

Leverancier Profity
ERP systeem Profity ERP
Sector Staalbouw, gevelbouw, Prefab-betonproductie 
Medewerkers 16
Klanten 80

Profity startte in 2003 door de overname van een softwarepakket ontwikkeld door een staalbouwer die besloot dat het ontwikkelen en onderhouden van een ERP-pakket niet behoorde tot zijn core business. Het pakket werd technologisch vernieuwd en in de markt gezet onder de naam Concreet. Later veranderde deze naam in Profity ERP. Intussen staat de vierde generatie Profity ERP in de markt. 

Profity branches: staalbouw, gevelbouw en prefab-beton

In 2007 besloot Profity zich naar de staalbouw te richten op een nieuwe branche in de bouwtoelevering: gevelbouw. In Nederland is Profity intussen ERP-marktleider in deze branche.

In 2014 sloot Profity de eerste overeenkomst met een prefab-beton-producent. In 2017 nam Profity het bedrijf 3C+ over inclusief haar planningspakket voor de prefab-beton. Dit pakket wordt nu aangeboden onder de naam Profity Prefab en is intussen geïntegreerd met Profity ERP.

Met Profity Prefab is Profity nu in Nederland een toonaangevende aanbieder van planningssoftware voor prefab-betonproducenten.

Het Profity-team

Het Profity-team wordt aangevoerd door de oprichter van het bedrijf, Henk Jan Nieuwenhuis. Henk Jan is met zijn HTS-bouwkunde-opleiding en lange ervaring in de ERP-business als geen ander in staat om de strategische doelstellingen van de Profity-klanten te vertalen naar standaard software-functionaliteiten.

Het Profity-team bestaat grotendeels uit ontwikkelaars en consultants. De consultants van Profity hebben vaak zelf bij bedrijven hebben gewerkt die behoren tot de doelgroepen van Profity. Zo zijn ze in staat goed met de Profity-klanten te communiceren en te sparren. De ontwikkelaars zijn vooral thuis in de technologieën die Profity gebruikt voor het ontwikkelen en onderhouden van de Profity-software.

De Profity-oplossingen

Profity levert de volgende oplossingen:

Profity ERP: een compleet bedrijfspakket dat ondersteuning geeft vanaf aanvraag tot en met de financiële administratie voor staalbouwers, gevelbouwers en prefab-betonproducenten.

Profity Prefab: software waarmee projectmatig werkende prefab-betonproducenten hun tekenkamer, productie en vrachten kunnen plannen tot op elementniveau. 

Profity Time: een module van Profity ERP die ook zelfstandig kan worden ingezet voor het registreren van aanwezigheid en tijd. Dit kan op kantoor, in de werkplaats of mobiel.

Profity Tools: een zelfstandige oplossing voor het registreren, onderhouden, uitgeven en innemen van gereedschappen.

Implementatie en support

Goede software is maar een deel van een goede oplossing. Profity levert ondersteuning bij het installeren, implementeren, gebruiken en optimaliseren van de Profity-software. Zowel op locatie als op afstand. 

De klant centraal

Profity richt zich in tegenstelling tot wereldwijde brede spelers op niche-markten in Nederland waardoor zij in staat is om klanten persoonlijk te betrekken bij nieuwe ontwikkelingen. Op dit manier blijft de software nauw aansluiten op de wensen van Profity-gebruikers.

Oriëntatie

Wat is bedrijfssoftware?

Lees wat bedrijfssoftware precies inhoudt en hoe bedrijven kunnen profiteren van het gebruik ervan.

Lees verder

Het belang van het vormen van een ERP implementatie team

Het ERP implementatie team legt de hoeksteen voor een succesvol ERP-project. Hier leest u waarom en wat u moet weten.

Lees verder