Netprofitbuilders

Maak kennis met: Netprofitbuilders

Bij Leverancier van de maand maken we kennis met elke keer een nieuwe ERP leverancier. Deze maand is dat Netprofitbuilders.

Leverancier Netprofitbuilders
Systeem NetSuite
Sector Dienstverlening, Groothandel, ICT
Kantoren België, Nederland, Frankrijk, Spanje
Gebruikers 40.000 bedrijven

Netprofitbuilders werd in 2013 opgericht als eerste Solution Provider van NetSuite in België. In de afgelopen vijf jaar hebben ze al tientallen bedrijven bijgestaan bij de implementatie van de NetSuite software. Inmiddels helpen zij klanten door heel Europa en hebben zij kantoren in België, Nederland, Frankrijk en Spanje.  

De mensen van Netprofitbuilders zijn een gespecialiseerd team binnen de HR Path groep. Dit team houdt zich exclusief bezig met het implementeren van NetSuite en het leveren van support. Met een tiental consultants, worden bedrijven in de distributie, productie en professionele dienstverlening geholpen om hun business te optimaliseren in de Cloud.  

Tijdens de gehele implementatie van het NetSuite systeem biedt het team bedrijfsspecifieke adviezen voor het inzetten van onder andere CRM, ERP, E-commerce en BI. Samen met de klant wordt de software optimaal ingericht, wordt de data-migratie verzorgt, trainingen gegeven en wordt het hele bedrijf voorbereid op de go live.  

Ook na de go live kunt u terecht bij het team van experts van Netprofitbuilders. Bij eventuele vragen of problemen is er een helpdesk die altijd klaar staat, krijgt men begeleiding bij de nieuwe releases van het systeem, ad hoc verbeteringsprojecten en het inrichten van mogelijke extra software modules.    

HR Path groep 

Sinds april 2018, is Netprofitbuilders opgenomen in de HR Path groep. HR Path biedt wereldwijd human resource en financiële oplossingen aan. Het bedrijf biedt naast de systemen een uitgebreid dienstenpakket aan dat zich strekt van strategische begeleiding tot het invoeren en ondersteunen van geïntegreerde tools op het gebied van HR en financieel.  

HR Path groep heeft meer dan 750 medewerkers in dienst verspreidt over 15 landen, ondersteunt meer dan 1.300 klanten en heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 80 miljoen euro.  

Missie 

Het is de missie van Netprofitbuilders om een sterke en kwalitatieve NetSuite Solution Provider te blijven door middel van lokale implementatiecapaciteit in de meeste West-Europese landen.  

De combinatie van een globale software oplossing en de lokale aanwezigheid zorgt voor een optimale ondersteuning tijdens de implementatie en daarna. De ervaren consultants streven ook nog ver na de implementatie naar operationele perfectie. Tevens is iedere consultant meertalig waardoor de klant altijd in zijn eigen taal wordt bijgestaan.  

Visie 

Netprofitbuilders helpt bedrijven om constant efficiënter te worden en maximaal te kunnen meegroeien met trends en evoluties binnen hun business segment en de globale economie.  

NetSuite 

Netprofitbuilders was de eerste Solution Provider van NetSuite in België en dat was niet voor niks. Bij Netprofitbuilders geloven ze dat Business Software gemakkelijk in gebruik, maximaal geïntegreerd en intelligent moet zijn. 

Met NetSuite bieden ze een oplossing die aan al deze criteria beantwoordt. NetSuite is 100% cloud, dus snel en eenvoudig te implementeren en vanaf de basis ontworpen voor gebruiksgemak. 

NetSuite biedt een zeer volledige oplossing, met ingebouwde CRM, E-commerce en BI. En tenslotte krijg je met NetSuite volledig inzicht in je huidige kostenfactoren en marge-drivers en kan je van daaruit vooruitplannen en inspelen op nieuwe trends in je business. Van daaruit kan men vooruitplannen en inspelen op nieuwe trends in de business.  

Naast het aanbieden van producten kunt u bij Netprofitbuilders terecht voor een scala aan aanvullende diensten.  

Bedrijfsanalyse & consulting 

Organisaties hebben vaak een uitgebreide lijst met wensen en eisen. Dat is altijd een goed uitgangspunt om mee te beginnen. Waar het hen vaak aan ontbreekt is de tijd om alle werkprocessen binnen het bedrijf te analyseren en zien daarom voor de hand liggende verbeterpunten over het hoofd. De consultants van Netprofitbuilders beschikken over de nodige ervaring, tools en bedrijfsexpertise om de workflows in kaart te brengen. Samen met het bedrijf wordt er vervolgens gekeken om met innovatieve oplossingen de output te verbeteren en de kosten te verlagen.  

Support 

Support voor NetSuite cloud ERP is volledig anders dan wat je zou verwachten van een traditionele ERP omgeving. In het verleden zou je betalen voor support als je servers zouden uitvallen of als je infrastructuur niet beschikbaar is of omdat besturingssystemen en andere systeem software moet gemigreerd worden. Of je zou betalen voor support bij elke software upgrade en/of nieuwe versie. 

Bij NetSuite is dit alles is nu inbegrepen in je gebruiksfee. Daardoor kan het bedrijf zich richten op het verwerken van procesvragen. Er wordt proactief voor gezorgd dat deze worden verminderd door constant trainingen en kennis aan te bieden. Eindgebruikers worden ook in staat gesteld om zelf aan de slag te gaan dankzij uitgebreide online en selfservice tools. Zo is er instructiemateriaal, video's, trainingsmateriaal en Q&A beschikbaar gesteld. Daarnaast is er een gebruikersforum waar ervaringen en tips worden gedeeld. Mocht u toch nog een vraag hebben kunt u altijd terecht bij de klantenservice die 24/7 bereikbaar is. 

Integraties en custom development 

Er wordt altijd nog gedacht dat flexibiliteit en individuele aanpassingen niet tot de mogelijkheden van Cloud software behoren. Met NetSuite ligt dat net even anders. Gebruikers krijgen een groot aantal out of the box functionaliteiten welke bij iedere update worden uitgebreid. Daarbij gaat Netprofitbuilders om tafel met al hun klanten om te voldoen aan hun specifieke behoeftes. De aanpassingen die per klant worden gedaan verschillen van een aantal aangepaste velden en formulieren via klantspecifieke workflows tot aan volledig op maat gemaakte applicaties.  

Ondanks de diversiteit van de functies in NetSuite, zijn er altijd bedrijven die noodzaak hebben aan een derde partij, of dit nu een Cloud of on-premises oplossing is, Netprofitbuilers zorgt ervoor dat deze kritieke applicaties zullen integreren met de NetSuite software.  

Implementatie 

Samen met de klant wordt er aan de hand van een stappenplan de zakelijke vereisten en software doelen overzichtelijk gemaakt. Nadat dit in kaart is gebracht wordt een prototype van de oplossing ontwikkeld. Als dit in orde is kan het systeem worden ingericht. Tijdens dit proces zijn er testplannen om de voortgang en gereedheid te monitoren. Wanneer dit allemaal is goedgekeurd worden de stamgegevens en historische data van de huidige systemen naar NetSuite gemigreerd.

Training 

Netprofitbuilders biedt trainingen op veel verschillende manieren. Dit kan door enkel key users te voorzien van kennis of door alle gebruikers te trainen. Trainingen worden gegeven per module, rol, gebruiker of wat het beste past bij uw organisatie.  

Er zijn het hele jaar door trainingen en dus ook na de implementatie kan men terecht bij de experts van Netprofitbuilers. Zo kan men een training in plannen bij iedere nieuwe functionaliteit of update. De trainingen worden per bedrijf op maat gemaakt en worden aangeboden in meerdere talen.

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder