Bouw7

Maak kennis met Bouw7

Bij Leverancier van de maand maken we iedere keer uitgebreid kennis met één ERP leverancier. Deze maand is dat Bouw7.

In de bouw draait het om efficiëntie, duidelijke planningen en een strakke financiële organisatie. Dat vraagt om een overzichtelijke en complete administratie. In ieder project belangrijk, maar vaak tijdrovend.

Bij het overgrote deel van de bouwbedrijven wordt de dagelijkse registratie van onder meer gewerkte uren, aangeschafte materialen en onderaannemers contracten nog altijd op papier gedaan. Gevolg: geen duidelijk overzicht van de kosten en opbrengsten. Met de bouwmanagement software van bouw7 zijn papieren registraties verleden tijd. Jurjen de Boer (senior consultant) legt uit.

Wat doet bouw7 precies?

„Kort gezegd: wij automatiseren en optimaliseren de projectadministratie van bouwbedrijven. Bouw7 is de vervanging van hoe timmermannen, monteurs, installateurs en noem maar op eerder hun registraties op papier en in spreadsheets deden. Die papierstapels waarop de gewerkte uren, gebruikte materialen en leveringsverklaringen stonden, moesten allemaal in het systeem gezet worden. Voor nacalculatie was geen tijd, dus niemand wist wat de gemaakte kosten of de opbrengsten van projecten waren. De informatie was er wel, maar niet inzichtelijk.

Via bouw7 kan iedereen, via smartphone of tablet, zijn registraties invoeren vanaf de bron – de werklocatie – en direct koppelen aan het juiste project. Alle informatie wordt bewaard op één plek: de cloud. Kantoor en werklocatie staan hierdoor realtime met elkaar in verbinding. Op kantoor heeft men direct inzicht in de kosten en kan het verloop van het project realtime worden bewaakt. Bouw7 geeft ook aan wie de opdrachtgever is, wanneer je wat moet doen en er kunnen bestanden gekoppeld worden. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld bouwtekeningen die eerst op papier werden meegegeven. De hele bouwplaats is geautomatiseerd.

Voor wie is bouw7 geschikt?

Bouw7 is geschikt voor zowel het MKB als voor een bouwbedrijf met pakweg tweehonderd man personeel. Wij sturen op eenvoud en garanderen 100% gebruiksgemak voor zowel kantoor als buitendienstpersoneel. Bouw7 helpt je direct om productiever te werken, zonder dat je er de aanvullende technische kennis voor nodig hebt.“

Loopt het naar verwachting?

„We begonnen eind 2014 en mogen zeker niet klagen. We zijn een nieuwe speler tussen de bestaande softwareleveranciers. Bouwmanagement­software bestaat natuurlijk al veel langer. Alleen tot nu toe was dat enkel software gemaakt vanuit de kantooromgeving, terwijl 90 procent van het werk daarbuiten plaatsvindt. Onze software werkt en denkt vanaf de werklocaties en volledig in de cloud. We blijven innoveren en maken bouwbedrijven toekomstbestendig. Geen enkele concurrent werkt zo en daarop winnen wij het van de grotere spelers.”

Wat gaat bouw7 de bouwsector nog meer brengen?

Bouw7 is ontwikkeld vanuit het oogpunt van bouwgeoriënteerde bedrijven. Het heeft de tijd genomen om de bouwsector te begrijpen en heeft geavanceerde functies ontwikkeld / geïntegreerd om de efficiëntie te verhogen. Bouw7 Control is de nieuwste innovatie van bouw7 en zorgt ervoor dat bedrijven voorspellend kunnen bouwen en realtime inzicht hebben in productiviteit en financiën. Drone technologie is ook een onderdeel van bouw7 Control en creëert een digitale workflow voor het inspectieproces en de kwaliteitscontrole.

Daarnaast houden de proactieve meldingen van bouw7 Control de uitvoerders, voormannen en projectleiders realtime op de hoogte. De intelligente technologie zorgt ervoor dat zij tijdig worden gewaarschuwd als er iets dreigt mis te gaan of als er zich nieuwe kansen voordoen. 

Wanneer is de grote doorbraak?

„Die is in Nederland volop gaande. Onze internationale doorbraak moet dit jaar gestalte krijgen. We opereren nu eigenlijk alleen in Nederland, al hebben we wel klanten in Spanje, Duitsland, België, Bonaire en Curaçao. In 2019 verleggen we dus onze focus op de internationale markten.”

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder