Logistiek

Innovatie van Globis

Globis heeft in de afgelopen jaren zeer innovatieve producten ontwikkeld voor de logistieke dienstverlening. Een van deze producten is de dimensioning app.

In de logistieke industrie wordt cargo meestal manueel gemeten. Omdat dit veel tijd in beslag neemt, ontwikkelt Globis een dimensioning app die voorwerpen automatisch opmeet. 

De afmetingen van een vracht registreren is veelal vereist bij LTL en LCL consolidatiehandel, waarbij het volume van de lading de basis is voor het factureren van de vrachtafhandeling aan de klant. Het volume en het gewicht van de lading is niet alleen nodig voor de facturatie, maar ook om het aantal vrachtwagens of containers te berekenen dat nodig is om de goederen te verzenden, en om een optimaal laadplan voor die container of vrachtwagen te maken.

GlobTake – de handige, mobiele app van Globis – laat nu al toe om inkomende goederen te controleren, schade vast te stellen, foto’s te nemen en labels af te drukken. Globis werkt op dit moment aan de tweede generatie van de GlobTake-app. Die nieuwe versie (GlobTake 2), die gebaseerd is op ‘depth sensing’ technologie, maakt het mogelijk om de afmetingen van de lading automatisch te meten. 

Bestaande hardware voor 3D-dimensioning is erg duur, terwijl de nieuwe GlobTake app gebruik maakt van betaalbare gaming-hardware. Afmetingen worden automatisch ingelezen in de app en dat zal de goederenintake een stuk vlotter en goedkoper maken. 

De app heeft verschillende toepassingen en havenarbeiders kunnen deze via een robuuste tablet gebruiken.


Oriëntatie

Wat is Enterprise Resource Planning?

Wat is Enterprise Resource Planning en hoe kan het ook uw bedrijf helpen?

Lees verder

ERP-software voor grote bedrijven

Met ERP-software voor grote bedrijven automatiseert en beheert u al deze processen vanuit één systeem.

Lees verder