Infor Blending Envicon

Infor Blending Envicon

Infor Blending Envicon is standaard software voor het beheer van gevaarlijke stoffen.

De eisen en voorschriften met betrekking tot het beheer van ontvlambare, giftige en corroderende stoffen worden steeds strenger, met name binnen de Europese Unie. Bedrijven die gevaarlijke stoffen produceren, transporteren of verhandelen, zijn verplicht zich aan regels met betrekking tot het beheer van documentatie te houden.

Beperk risico's en verzorg volledige documentatie

Om aan de eisen en voorschriften van de EU te voldoen, dienen bedrijven die bijvoorbeeld verven en lakken, lijmen, kitten, reinigingsmiddelen, afdeklagen of geur- en  smaakstoffen produceren en/of verkopen, hun weg te vinden in een labyrint van voorschriften en formulieren in de desbetreffende taal. Nieuwe wet- en regelgeving betekent vaak veel voor bedrijven. Waarschijnlijk ook voor uw organisatie!

Datasheets van de EU met betrekking tot het veilig omgaan met materialen:

Updates verplicht

De afgelopen 25 jaar zijn de datasheets van de EU over het veilig omgaan met materialen een belangrijk onderdeel geweest van de documentatie die meegestuurd worden met goederen. Naast de gedetailleerde informatie over de goederen zelf, bevatten deze datasheets ook instructies voor de verwerking en de te ondernemen acties in geval van brand of vrijkomen van de stoffen. Men moet voldoen aan een hele reeks speciale voorschriften  bij het labelen van gevaarlijke stoffen. En dat is nog niet alles: iedere keer dat de limietwaarden veranderen of de samenstelling van een product wordt gewijzigd, zijn fabrikanten verplicht bijgewerkte Safety  Data  Sheets  (SDS), ook wel Veiligheidsinformatiebladen genoemd, te zenden  naar iedereen die de betreffende stoffen in het verleden heeft ontvangen.

Zeer complexe mengsels

De fabrikanten van producten die gevaarlijke stoffen bevatten, werken met een groot aantal verschillende recepturen die ze voortdurend blijven verfijnen. Het is vaak moeilijk gevaarlijke stoffen te traceren en hoeveelheden te berekenen, omdat de meeste mengsels niet uit één enkele stof bestaan, maar uit zeer complexe samenstellingen.

Limietwaarden variëren

De limietwaarden voor gevaarlijke stoffen verschillen van land tot land. Door het groot aantal verschillende limietwaarden wordt het beheer van gevaarlijke stoffen een ingewikkelde materie. Daarnaast is er nog de verscheidenheid aan talen: documenten moeten altijd worden opgesteld in overeenstemming met de betreffende limiet-waarde en in de taal van de ontvanger.

Op lange termijn zal men alleen aan al deze eisen en voorschriften kunnen voldoen wanneer men beschikt over krachtige en efficiënte beheersystemen voor gevaarlijke stoffen. Wij hebben in de afgelopen jaren in vele succesvolle projecten voor klanten zeer veel ervaring opgedaan op  het gebied van het beheer van gevaarlijke stoffen en de eisen en  voorschriften op dat gebied. Deze  expertise  vormt  de  basis  voor  Infor Blending Envicon.

Standaardoplossing voor het beheer van gevaarlijke stoffen op internationaal niveau

Infor Blending Envicon is speciaal ontwikkeld om bedrijven te helpen bij het beperken van de risico’s die optreden bij de omgang met gevaarlijke stoffen. Tevens helpt het u om snel en eenvoudig aan de eisen op het gebied van documentatie te kunnen voldoen. De applicatie berekent de samenstelling van gevaarlijke stoffen op basis van opgeslagen recepturen, kent de officiële limietwaarden van een groot aantal landen en spreekt zelfs hun taal. Infor Blending Envicon houdt ook bij welke klant welke versie van een Safety Data Sheet (SDS) heeft ontvangen. Met andere woorden, het maakt het beheren van gevaarlijke stoffen transparant, betrouwbaar en  gebruiksvriendelijk. Bovendien beperkt Infor Blending Envicon de administratieve rompslomp tot een minimum.

Automatische analyse van recepturen

Infor Blending Envicon bevat een database van gevaarlijke stoffen die in overeenstemming is met de gevaarlijke stoffen zoals aangegeven in Voorschrift (EC) 1272/2008 (Annex VI). Envicon maakt gebruik van deze database om de recepturen van het bedrijf te analyseren en de mengsels op de juiste wijze te categoriseren. Deze database bevat ca. 6.200 geclassificeerde stoffen  en stofbenamingen en ca. 90.000  synoniemen in vele talen. 

Tevens bieden wij een gestandaardiseerde koppeling met de externe Loli-database van UL. Deze zeer uitgebreide database bevat ruim 6.000 zgn.  “regulatory lists” voor meer dan 130 landen die u helpen bij het naleven van de voorschriften op het gebied van arbeid, milieu, gezondheid en veiligheid.

Landenspecifieke documentatie

Nadat de gebruiker de gewenste ontvanger heeft geselecteerd, maakt Infor Blending Envicon met één  druk op de knop  een  afdruk  van  de  vereiste  documentatie, bijvoorbeeld datasheets van de EU met betrekking tot de veiligheid van materialen (in overeenstemming met de Europese voorschriften of vergelijkbare nationale voorschriften) en labels voor gevaarlijke stoffen. Dit kunnen we doen in 39 talen.

Bijhouden welke documenten worden uitgebracht

Het geïntegreerde klantenbestand van Infor Blending Envicon wordt gebruikt om de documentatie over gevaarlijke stoffen op datum en inhoud te archiveren, zodat men kan bijhouden welke documenten naar welke klant zijn verstuurd. Dit kan later worden gebruikt om updates van datasheets naar de betreffende klanten te verzenden, indien wijzigingen in de wettelijke voorschriften het noodzakelijk maken om nieuwe documenten uit te brengen voor reeds geleverde goederen.

Standalone of geïntegreerd

Ongeacht de wijze waarop u Infor Blending Envicon wilt implementeren, als standalone oplossing of geïntegreerd met andere componenten in de productfamilie, u kunt er zeker van zijn dat de software u alle ondersteuning biedt die nodig is om gevaarlijke stoffen veilig en efficiënt te beheren.

Infor Blending Envicon is een systeem dat speciaal ontworpen is voor het beheren van gevaarlijke stoffen op internationaal niveau en dat ondersteuning biedt op expertniveau in verschillende IT-omgevingen. Het kan probleemloos worden geïntegreerd in bestaande IT-omgevingen (o.a. bestaande ERP) met behulp van een speciale interface. 

Het samenvoegen van Infor Blending Envicon en andere componenten van Infor Blending geven meer mogelijkheden en voorkomt het  dubbele invoeren en beheer van gegevens. Daarnaast werkt Infor Blending Envicon perfect samen met de receptuur- en klantendatabases van Infor Blending.

Talen

Voor het maken van het MSDS, wordt Infor Blending Envicon standaard geleverd met zinnenbibliotheken (“European Phrase Catalogue -EuPHraC Main-“). 

De beschikbare 39 talen zijn:

Bulgaars (BG), Deens (DA), Duits (DE), Ests (ET), Engels (EN), Fins (SU), Frans (FR), Grieks (EL), Italiaans (IT), Kroatisch (HR), Litouws (LT), Lets (LV), Nederlands (NL), Noors (NO), Pools (PL), Portugees (PT), Roemeens (RO), Russisch (RU), Zweeds (SV), Servisch (SR), Slowaaks (SK), Sloveens (SL), Spaans (ES), Tsjechisch (CZ), Turks (TR), Oekraïens (UK), Hongaars (HU), Bosnisch, Chinees - Traditioneel(ZHT), Chinees - Eenvoudig (ZH), Indonesisch (ID), Japans (JA), Engels (USA), IJslands, Kazachstans, Koreaans (KO), Maleis (MS), Thais, en Vietnamees. 

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder