Ridder implementatieplan

Het implementatieplan van: Ridder Data Systems

Ridder Data Systems hanteert een specifieke implementatiemethode. Aan de hand van het Ridder Implementatie Document wordt u tijdens de implementatie maar ook na de live-gang begeleidt.

Een ERP implementatie heeft betrekking op alle werkprocessen binnen een organisatie en dat zorgt zo nu en dan voor veel onrust. Processen worden op een andere wijze ingericht, wordt er een extra beroep gedaan op de medewerkers en zullen nog onbekende barrières moeten worden overwonnen. 

Het implementeren van een ERP systeem is complex traject. De toenemende kwaliteit van de hedendaagse ERP pakketten bieden geen garantie voor een geslaagde implementatie. Er komt namelijk meer bij kijken dan enkel het installeren van stuk software. We hebben hier te maken met een bedrijfswijde verandering. En dat proces moet goed worden gemanaged. 

Het implementatieteam

De afgelopen decennia heeft Ridder Data Systems meer dan 900 bedrijven in de maakindustrie geautomatiseerd. De ervaring in specifiek deze sector heeft ervoor gezorgd dat Ridder een blauwdruk heeft ontwikkeld om de implementatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. De methodiek is aangepast naar de niche en de complexiteit van het bedrijf.  

De Ridder Blauwdruk

Iedere klant krijgt een projectteam toegewezen welke u bij staat tijdens iedere stap in het implementatietraject. Deze bestaat onder andere uit een business consultant, een technisch consultant en een financieel consultant. Dit team denkt vanaf het begin mee over de inrichting van het ERP systeem. Dit gebeurt onder andere met behulp van de Ridder Blauwdruk. 

In de blauwdruk worden alle kritische bedrijfsprocessen in kaart gebracht. Vervolgens wordt beschreven hoe de software deze processen kunnen ondersteunen. Zodra de blauwdruk naar alle tevredenheid is uitgewerkt kan het systeem worden geïmplementeerd.    

Ridder Implementatie Document

Het managen van de gehele implementatie gaat bij Ridder aan de hand van het Ridder Implementatie Document (RID). In het RID wordt de project scope, de fasering en de planning beschreven. Ook dit document is aangepast naar de niche en het type implementatie. Deze specificering heeft ervoor gezorgd dat 95% van de implementaties zijn geslaagd binnen het begrootte budget en scope van het project.    

Na de implementatie

Zodra alle software klaar voor gebruik is zal de business consultant de nodige trainingen verschaffen. Samen met de projectgroep en de aangewezen eindgebruikers worden alle processen en modules doorgenomen. De technische consultant zorgt ervoor dat de juiste integraties en klant specifieke toepassingen werken en begeleidt de financiële consultant bij de financiële afsluiting. 

Als de acceptatietest succesvol verloopt zal de business consultant de live-gang begeleiden. Ook in de toekomst zal hij het aanspreekpunt zijn voor verdere nazorg. 

13 onmisbare functies van on-premises ERP-software

Ontdek welke functies elke on-premises ERP-software zou moeten hebben.

Lees verder

Past een on-premises ERP bij mijn bedrijf?

Of een lokale ERP-oplossing geschikt is voor uw bedrijf, hangt af van veel verschillende factoren. We laten je zien welke.

Lees verder