Grafisch planbord

Grafisch planbord van Blisss

Het grafisch planbord van Blisss zorgt ervoor dat u vanuit uw ERP systeem kunt plannen, en is real-time geïntegreerd in uw ERP systeem.

Het grafisch planbord is door Blisss ontwikkeld speciaal voor productiebedrijven. Door jarenlange ervaring en doorontwikkeling van het grafisch planbord hebben we inmiddels een grafisch planbord waar we ontzettend trots op zijn.

Wat maakt het grafisch planbord zo uniek?

Veel planborden werken vanuit orders óf machines, wij hebben deze gecombineerd tot één overzicht. Dit betekent dat u op een machine kunt zien hoe vol deze zit, maar de machine ook kunt ‘openklappen’ om te zien welke orders hier allemaal op ingepland zijn. Hierdoor ontstaat een ‘treintje’ van orders, waardoor u gemakkelijk wijzigingen kunt doorvoeren in de planning om te zorgen dat alles op tijd afgerond wordt. Dit ‘treintje’ houdt o.a. rekening met de matrijzen die ten grondslag liggen aan deze order. Het doel is om een treintje met dezelfde matrijs in tact te houden, om zo onnodig wissels te voorkomen.

Daarnaast is de logica van machine keuze per matrijs geïntegreerd. Dit zorgt ervoor dat je geen orders kunt plannen op machines die niet geschikt zijn voor deze matrijzen. Het planbord houdt ook rekening met cyclustijden, en past de doorlooptijd van de orders aan op basis van de werkelijke cyclustijd. Zo ziet u dus altijd of u de order nog op tijd kunt uitleveren. Ook is het mogelijk om in te zien hoeveel FTE u volgende week bij de machines nodig heeft op basis van het percentage manbediend per order. Het planbord werkt volledig ‘drag and drop’ en is 100% real time geïntegreerd met NaviPlast.

zakelijke dienstverlening

5 tips voor beter kennisbeheer met ERP

Zakelijke dienstverleners brengen hun expertise vaak op de markt. Kennismanagement is daarom meer dan alleen een intern kennisarchief.

Lees verder
zakelijke dienstverlening

Gerichte rapportage met het ERP-systeem

Met het ERP-systeem als krachtige analyse-tool optimaliseert u de rapportage over de zakelijke dienstverlening. Hier is hoe.

Lees verder