Global trade

Global trade in the Cloud

Het belang van een goede administratie bij moeder- en dochterbedrijven is groot. Lees hoe NetSuite hierbij kan helpen.

Intercompany accounting is een verzameling van processen die door holdings worden gebruikt om transacties tussen haar dochterondernemingen te elimineren. Het eliminatieproces verwijdert elke onderliggende intercompany-transactie van de rekeningen. Als een dochteronderneming bijvoorbeeld goederen heeft verkocht aan een andere dochteronderneming, is dit geen geldige verkooptransactie vanuit het oogpunt van het moederbedrijf, aangezien de transactie intern plaatsvond en dus vrijwel niet bestond (u kunt geen geld verdienen door producten aan uzelf te verkopen). 

Bijgevolg moet de verkoop uit de boeken worden verwijderd op het moment dat de geconsolideerde jaarrekening van de moedermaatschappij wordt opgesteld; hetzelfde geldt voor intercompany-leningen waarbij vlottende activa in een dochteronderneming moeten worden geëlimineerd ten opzichte van de kortlopende verplichtingen van de ander, een onjuist intercompany-eliminatieproces kan leiden tot geconsolideerde financiële overzichten die geen getrouw beeld geven van de financiële situatie van de groep. Netsuite is volledig uitgerust om met Intercompany-transacties, van creatie tot eliminatie, om te gaan met:

Intercompany-routebeschrijvingen

Downstream-transacties - moeder naar dochteronderneming

Upstream-transacties - Dochteronderneming tot moeder

Laterale transacties - Dochteronderneming van dochteronderneming

Intercompany-transacties

Producten - Dochterondernemingen kunnen onderling producten kopen en verkopen, specifieke inkooporders en verkooporders worden gecreëerd om deze transacties te markeren van Creatie tot Eliminatie.

Services - Dochterondernemingen kunnen onderling diensten verlenen en kopen; de onderliggende transacties kunnen dan worden geëlimineerd.

Uitbesteding - Een dochteronderneming draagt producten over naar een andere dochteronderneming, maar de overgedragen voorraad zit nog steeds op haar eigen balans, de ontvangende dochteronderneming assembleert of verzorgt de producten en stuurt ze terug naar de legacy-dochteronderneming met een servicetoeslag. Voorbeeld: opnieuw inpakken, naaien, onderdelen maken, verfraaien.

Cross-dochterafdeling Fulfillment (Proximity Fulfillment - producten) - Met deze functie kunnen verkopende dochterondernemingen orders uitvoeren en rendementen ontvangen over meerdere vestigingen van dochterondernemingen. Dit betekent dat bestellingen niet worden beperkt om te worden vervuld vanaf locaties binnen de dochteronderneming met oorsprongsverkoop.

NetSuite maakt Intercompany Management gemakkelijk

Alle intercompany-transacties volgen de standaardwerkstromen voor verkoop en inkoop, de module is ook geschikt voor de use cases van Drop Shipping. Als de geavanceerde verzend- en ontvangstfunctie is ingeschakeld in NetSuite, kunnen de fulfill / receive-processen worden gescheiden van de factureringsprocessen, waardoor verschillende 

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder

5 tips om uw on-premises ERP software veilig te houden

On-premises ERP-software vereist speciale bescherming, vooral omdat de gebruiker zelf verantwoordelijk is voor de beveiliging. We geven je belangrijke tips.

Lees verder