Standaard software

De visie van Isah op standaard software

Isah Business Software richt zich volledig op de klantordergestuurde maakindustrie en streeft daarbij zo veel mogelijk naar het gebruik van standaardsoftware.

Meer dan eens stellen maakbedrijven de vraag wat nu het beste is: standaard software of maatwerk software. Een eenduidig antwoord is lang niet altijd te geven omdat de keuze van vele factoren afhangt. Wij volgen de ontwikkelingen binnen de maakindustrie (metaal, machinebouw, mechatronica, etc.) op de voet. Maar dat niet alleen. We verdiepen ons in de markten waar onze klanten zich in begeven: van aerospace en agro tot medische en on- & offshore. We zijn al ruim 33 jaar actief en hebben onze oplossing in die jaren uitgebreid getoetst op generieke toepasbaarheid binnen de doelgroep. Uit ervaring blijkt dat onze business software naadloos aansluit op de processen en wensen binnen de maakindustrie.

Standaard op maat

Vanwege onze jarenlange ervaring in de maakindustrie, kiest Isah er bewust voor om geen generieke maar juist specifieke ERP software aan te bieden. Onze oplossing is dan ook niet geschikt voor banken of verzekeraars, voor groothandels of voor bedrijven in de procesindustrie. In feite zou je kunnen stellen dat onze standaard oplossing al helemaal op maat is voor een bepaald type bedrijven; namelijk bedrijven in de maakindustrie.

Natuurlijk onderkennen we dat het binnen de standaard mogelijk moet zijn om dingen naar je hand te zetten. Dat geldt voor bepaalde bedrijven, maar soms ook voor specifieke gebruikers binnen bedrijven. Daarom hebben wij veel aandacht besteed aan het ‘configurabel’ maken van bepaalde zaken. Denk aan schermen, views, rapportages. Veel dingen kunnen binnen de Isah standaard ingesteld worden op basis van voorkeuren. Daarmee streven we er naar om zo veel mogelijk van onze klanten binnen de standaard te laten werken. Onze overtuiging: customizing moet je tot een minimum beperken; het moet écht iets toevoegen.

Een goede implementatie is key

Dit soort vraagstukken zijn cruciaal om voorafgaand aan een implementatie te bespreken. Veel klanten zijn – voordat ze overgaan op Isah – al jaren gewend om op een bepaalde manier te werken. De oude situatie hoeft echter geen uitgangspunt te zijn voor hoe er in Isah gewerkt moet worden. Bij een implementatie brengen wij in kaarten wat de wensen en behoeften van gebruikers zijn, met als doel om Isah zo goed mogelijk aan te laten sluiten. 

Continu in ontwikkeling

Om te zorgen dat onze standaard oplossing passend is én blijft, houden wij trends in de markt nauwlettend in de gaten. Denk aan bewegingen op het gebied van Smart Industry; welke eisen stelt dat aan onze software? Maar ook technologische ontwikkelingen of wet- en regelgeving houden wij scherp in de gaten. Ten aanzien van (toekomstige) klantwensen zijn onze Consultants en Product Support afdeling dagelijks de voelsprieten naar buiten. Daarnaast organiseren we regelmatig strategische sessies met klanten om te sparren. Al deze input brengen wij samen in onze ontwikkelagenda en twee keer per jaar komen wij met een nieuwe release van onze software.

Maak het met Isah

Naast een goed product en een goede implementatie is er nog een aspect dat cruciaal is om succesvol te werken met standaard software; namelijk: kennis. Op het moment dat medewerkers van een bedrijf de mogelijkheden van standaard software namelijk niet kennen, is het lastig om deze te adopteren. Om die reden biedt Isah gratis cursussen voor alle gebruikers. Mensen die al langer met Isah werken kunnen eens in de zoveel tijd hun kennis opfrissen en nieuwe medewerkers kunnen zo kennismaken met alle mogelijkheden in Isah. Tijdens inspiratiesessies laten we klanten bovendien bij elkaar in de keuken kijken, zodat ze kunnen zien hoe de standaard in de praktijk werkt. Zo helpen we bedrijven aangehaakt te blijven in een snel veranderende en wereldwijd competitieve markt. En daarom zeggen we: Maak het met Isah.

De checklist als voorbereiding op uw ERP zoektocht

Lees hier hoe de softwareselectie kan worden gemaakt aan de hand van een ERP-checklist.

Lees verder
Oriƫntatie

Wat is bedrijfssoftware?

Lees wat bedrijfssoftware precies inhoudt en hoe bedrijven kunnen profiteren van het gebruik ervan.

Lees verder