Modules Uniconta

De modules van Uniconta

Ontdek welke modules er standaard in het Uniconta systeem aanwezig zijn.

Uniconta is een volledige Cloud ERP systeem. De kracht zit hem in de combinatie van de traditionele op papier gebaseerde functies te integreren met digitale softwarestromen. Het systeem is gebouwd om naadloos te kunnen integreren met de veelgebruikte Microsoft technologie. Het ontwerp is erop ingericht om eenvoudig in iedere Cloud IT-ecosysteem te passen. 

Het systeem van Uniconta kan op zichzelf staand als ERP worden gebruikt maar is ontworpen als een modulaire, flexibele oplossing wiens gebruiksgemak toelaat om velden en lay-outs eenvoudig aan te passen. Men kan zelf met het systeem aan de slag en is niet afhankelijk van een standaard ERP pakket. 

Standaard modules in Uniconta

Er zitten een aantal standaard modules in het systeem welke de basis vormen voor het Uniconta platform. Deze modules zijn van toepassing in praktisch iedere werkomgeving. Het systeem bestaat uit de volgende modules:

Klantmodule

De klantmodule stelt onze gebruikers in staat om alle noodzakelijke informatie aan hun klanten te koppelen, waardoor orderbeheer en facturering zowel efficiënt als eenvoudig worden.

Het maakt niet uit hoe groot of klein hun bedrijf is, of uit welke branche het bestaat, gebruikers moeten altijd informatie opslaan over elk van hun klanten. In Uniconta worden alle klantgegevens opgeslagen in de klantenlijst, zodat onze gebruikers snel en eenvoudig de gegevens van elke klant kunnen bekijken.

Deze module bevat onder andere functionaliteiten voor:

 • Email management
 • Snelle facturering
 • Abonnementen beheer

Customer relationship management (CRM) module

Het ingebouwde CRM systeem bevat de nodige functionaliteiten voor het beheer van alle contactgegevens en leads. Al deze informatie kan worden gekoppeld aan huidige en potentiële klanten zodat gebruikers hun activiteiten kunnen toespitsen op de interesses en behoeften van deze klanten. 

Deze module bevat onder andere functionaliteiten voor:

 • Zowel gedetailleerde als beheerbare prospect informatie
 • Het koppelen van interesses en producten aan contacten
 • Het draaien van (marketing) campagnes

Leveranciersmodule

Ongeacht de grootte van een bedrijf en de industrie, bedrijven moeten informatie opslaan over elk van hun leveranciers. Uniconta slaat alle leveranciersinformatie op in de leverancierslijst, zodat de gebruikers een duidelijk overzicht hebben van alle leveranciersgegevens.

Uniconta biedt volledig valutabeheer voor de gebruikers die buitenlandse verkopers hebben. Wisselkoersen kunnen ofwel automatisch worden bijgewerkt of gebruikers kunnen een vaste koers kiezen.

Deze module bevat onder andere functionaliteiten voor:

 • Documenten verzenden vanuit Uniconta
 • Nationaal bedrijfsnummer opzoeken
 • Betalings ID

Aankoopmodule

Inkooporderbeheer wordt gebruikt om bestellingen van artikelen en services van leveranciers bij te houden. Het stelt gebruikers ook in staat onderdelen van leveranciers in delen te ontvangen. Wanneer een inkoopfactuur wordt ontvangen van een leverancier, wordt de inkooporder bijgewerkt met de hoeveelheid en de inkoopprijzen van elk artikel of elke service. Nieuwe inkoopprijzen kunnen direct op de artikelen worden bijgewerkt.

Deze module bevat onder andere functionaliteiten voor:

 • Massa-updates
 • Annuleringen
 • Buitenlandse valuta

Verkoopmodule

Uniconta's verkoopmodule kan worden gebruikt om offertes en orders te beheren, zendingen te beheren en facturering uit te voeren. Offertes en verkooporders zijn onderverdeeld in twee menu-items in Uniconta, waardoor onze gebruikers een beter overzicht hebben van uitstaande offertes die mogelijk moeten worden gevolgd, samen met een overzicht van de verkooporders zelf.

Deze module bevat onder andere functionaliteiten voor:

 • Master data management
 • Rapporten
 • Facturering

Voorraadmodule

Uniconta biedt gebruikers de mogelijkheid om voorraadartikelen in te stellen, te kopen en te verkopen. De voorraad kan zowel worden bekeken per magazijn en magazijnlocaties, evenals met behulp van serie- en batchnummers.

Alle items kunnen vervolgens als losse items of stuklijsten worden verkocht. Reserveringen en voorraad kunnen vervolgens doorlopend worden gecontroleerd. Uniconta biedt zowel economisch voorraadbeheer (d.w.z. wanneer artikelen worden gekocht en verkocht, voorraad wordt geactualiseerd op basis van hoeveelheid en waarde) als ook fysiek voorraadbeheer (d.w.z. wanneer artikelen worden gekocht en verkocht, kunnen gebruikers de fysieke locatie van het artikel volgen).

Deze module bevat onder andere functionaliteiten voor:

 • Verkoopprijzen en prijslijsten
 • Eenvoudig voorraadbeheer
 • Magazijnbeheer

Grootboekmodule

Uniconta's grootboekmodule stelt gebruikers in staat om het totale financiële beheer van hun bedrijf te handhaven. De functionaliteit is van het hoogste niveau voor gebruikers die rapporten moeten maken en de algehele economie van hun bedrijf moeten volgen.

De grootboekmodule is de meest geavanceerde van alle Uniconta-modules en is beschikbaar voor allerlei soorten bedrijven, verenigingen en instellingen; van groot tot klein en van complex tot eenvoudig. Het bevat alle nodige hulpmiddelen om transacties te boeken, de financiën van een bedrijf te rapporteren en te bewaken.

Deze module bevat onder andere functionaliteiten voor:

 • Simulator voor de effecten van transacties
 • Boekingen in verschillende boekjaren
 • Vijf transactiedimensies

Logistieke module

Uniconta’s logistieke module breidt zowel de grootboekmodule als het voorraadbeheer aanzienlijk uit met een breed scala aan functies. Deze extra functies kunnen worden in- en uitgeschakeld volgens de huidige behoeften van het bedrijf.

Bedrijven die logistieke module gebruiken, krijgen een scherpe controle over hun opslageenheden, waardoor ze bijvoorbeeld batches en eenheden kunnen bijhouden en de werkelijke waarde van voorraadaankopen en -verkopen kunnen berekenen.

Deze module bevat onder andere functionaliteiten voor:

 • Verschillende prijslijsten voor klanten en leveranciers
 • Uitgebreide voorraadbeheer
 • Batch- en serienummers management

Productiemodule

De productiemodule van Uniconta beheert productiestuklijsten en geeft een overzicht van de lopende productiestuklijsten. Uniconta verwerkt 2 soorten stuklijsten - Stuklijsten en productie stuklijsten. Stuklijsten kunnen normale stuklijsten zijn die als voltooid worden gemeld bij facturering of samenvattende lijsten, waaronder bijvoorbeeld kosten en vracht. Uniconta's productiemodule moet niet worden verward met productiebeheer, omdat Uniconta geen middelen, machinetijd, productietijd, enz. beheert.

Deze module bevat onder andere functionaliteiten voor:

 • Productieorders
 • Producties instellen vanuit verkooporderregels
 • Rapportage-items als voltooid

Projectmodule

Uniconta's projectmodule stelt gebruikers in staat om kosten, opbrengsten en urenregistratie op individuele projecten te beheren. Telkens wanneer gebruikers een nieuw project maken, kunnen ze kiezen uit een reeks verschillende sjablonen om hun klantgegevens in te voeren. Dit geeft gebruikers een consistent overzicht van klantgegevens, allemaal verzameld op één plek in de module Project, waardoor ze eenvoudig hun klantenportfolio's kunnen beheren.

Deze module bevat onder andere functionaliteiten voor:

 • De projectlijst
 • Overzicht en beheer
 • Facturatie

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder