Netprofitbuilders

De flexibiliteit van NetSuite

Aan de hand van een aantal eerdere implementaties toont Netprofitbuilders hoe flexibel het NetSuite systeem is.

NetSuite is een unieke business software, omdat het heel flexibel inzetbaar is in alle mogelijke bedrijven, ongeacht de grootte. Sommige traditionele ERP-oplossingen scoren heel goed in het KMO-segment, terwijl andere dan weer uitsluitend gericht zijn op het enterprise segment. NetSuite daarentegen biedt bedrijven onmiddellijk toegevoegde waarde, ongeacht hun grootte. 

Het grote voordeel van deze flexibiliteit is uiteraard dat je als bedrijf je NetSuite nooit kan “ontgroeien”. Het systeem groeit automatisch mee met de onderneming, zonder limieten. Bij Netprofitbuilders hebben we NetSuite geïmplementeerd bij heel kleine bedrijven met slechts enkele gebruikers, maar ook bij multinationale ondernemingen met vele honderden werknemers.

Case: Propulsion Systems

Een perfect voorbeeld van hoe het systeem meegroeit met de business, is het verhaal van Propulsion Systems. Reeds in 2004, toen het bedrijf slechts enkele medewerkers telde, zag de oprichter in dat een Cloud ERP oplossing, en meer bepaald NetSuite, de perfecte oplossing bood voor zijn toenmalige, beperkte behoeften, namelijk 1 legale entiteit, aanwezigheid in 1 land, geen eigen manufacturing etc., maar tevens zijn groei-ambities zou kunnen ondersteunen. Vandaag telt Propulsion Systems 4 dochterondernemingen in 3 landen (België, Hong Kong & het vaste land van  China), enkele tientallen medewerkers en beschikt men over een eigen productiefaciliteit. Deze solide groei werd en wordt volledig ondersteund door NetSuite en vandaag overweegt men om het systeem nog verder uit te breiden met modules als Warehouse management (WMS) inclusief barcode scanning en Projectmanagement.  

Internationale uitbreiding is kinderspel

Het toevoegen van internationale dochterondernemingen aan een bestaand NetSuite systeem is kinderspel. Op die manier is NetSuite het perfecte ERP-systeem om de internationale groei van ambitieuze ondernemingen te ondersteunen, zonder dat ze daarbij onnodige middelen en tijd moeten investeren in bijvoorbeeld lokale tax- en accounting compliance, aparte systemen voor consolidatie, software vertalingen etc. NetSuite biedt al deze features out-of-the-box, en Netprofitbuilders kan u als partner bijstaan in uw expansie, door onze uitgebreide ervaring in multi-country, multi-tax en multi-GAAP rollouts, aangevuld met onze uitzonderlijk ruime talenkennis. 

Zo verzorgden we voor de Australische Rhea Group, dochter van multinational Newscorp, de verdere uitrol van hun bestaande NetSuite oplossing in hun toenmalige filialen in Luxemburg, Duitsland, België en Frankrijk. Een ander voorbeeld is de implementatie van NetSuite bij Massive Media, Belgische dochter van de Match Group, beursgenoteerde specialist in online dating met HQ in de USA en tevens eigenaar van bekende merken zoals Tinder, Meetic, etc.

De aanpak van Netprofitbuilders

De rode draad door al deze referenties is telkens dat ze bij Netprofitbuilders een pragmatische, resultaatgerichte no-frills aanpak combineren met een globale, toekomstgerichte visie, gericht op de groei van hun klanten. Ze streven naar onmiddellijke return on investment (ROI), door de sterkte van NetSuite in te zetten op heel diverse functionele domeinen zoals manufacturing, warehousing en logistiek, projectmanagement, CRM, financiële en management reporting etc. Deze directe return vullen ze dan de na initiële go live aan met permanente ondersteuning, bovenop de opeenvolgende releases van NetSuite, zodat de klant ongelimiteerd zijn groei kan realiseren, zonder zorgen.

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder