datagestuurde sensoren

Datagestuurd werken met sensoren

Het vergt tijd en ervaring van de medewerkers, maar het zou niets zijn zonder inzicht op analyses van de data. Datagestuurd werken heeft het meeste effect met een gestructureerde aanpak.

Datagestuurd werken heeft alles te maken met een goede wisselwerking tussen kennis en inzicht. Het vergt tijd en ervaring van de medewerkers, maar het zou niets zijn zonder inzicht op analyses van de data. Datagestuurd werken heeft het meeste effect met een gestructureerde aanpak.

Waarom sensoren? 

Sensoren kunnen een groot verschil maken in de werkwereld. Ten eerste zorgen ze voor proactief werken. De signalen die de sensoren doorgeven, zorgen voor een duidelijk overzicht van het proces. Doordat de cijfers en statistieken regelmatig worden opgeslagen, hoef je niet meer constant initiatief te nemen om er langs te gaan. Een groot voordeel hiervan is dat je de informatie gemakkelijk kunt laten zien aan anderen. Hierdoor blijft iedereen up-to-date van de veranderingen in het proces. 

cleverdesk sensoren

Groenprojecten in combinatie met sensoren

Een goed voorbeeld van datagestuurd werken zijn is het groenproject van Idee101 en Elize Energie (startup van Oosterhof Holman). Oosterhof Holman is een innovatieve speler, die verduurzaming hoog op zijn agenda heeft staan. Ze voeren schitterende projecten uit in de grond-, weg-, waterbouw en milieutechniek. 

Oosterhof Holman heeft een groot aantal groenprojecten; aanplanting en nieuwe inrichting, maar ook onderhoud en beheer. Het proactief controleren van deze nieuwe aanplant, om te zorgen dat er bijvoorbeeld genoeg water beschikbaar is om goed te groeien, is zeer belangrijk. Hoe doe je dit op een efficiënte wijze? Hoe ga je goed om met extreme droogte, zoals wij hadden in 2018. Droogte is snel funest en dit kost geld. Dat is zonde wanneer wij in staat zijn dit redelijkerwijs te voorkomen.

De oplossing: sensoren

De mogelijke oplossing voor dit probleem is een grondvochtigheidssensor gekoppeld aan het Lora Netwerk. Deze sensor wordt gekoppeld aan de boom en geeft periodiek het vochtpercentage en de temperatuur door. De data wordt door Idee101 opgehaald via een zogenoemde gateway van de server, waar de gegevens opgeslagen worden. In Cleverdesk wordt vervolgens een online-projecten planning gemaakt door Idee101. Waardoor het mogelijk wordt, om op basis van de specifieke input die door de sensor wordt gegenereerd, een werkorder in gang te zetten. 

ERP-software voor MKB

Lees hier welke eisen kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) stellen aan ERP-software.

Lees verder

ERP-software voor kleine bedrijven

Ook kleine bedrijven kunnen profiteren van het gebruik van ERP-software. Hier leest u welke eigenschappen een geschikt systeem moet hebben.

Lees verder