Casestudy
Casestudy Waboplast

Casestudy: Waboplast - Planlogic

Waarom deze producent van maatwerk kunststof producten voor diverse industrieën kiest voor de ERP software van Planlogic.

Bedrijf Waboplast
Sector Maakindustrie
Werkzaamheden         Productie van maatwerk kunststof producten voor diverse industrieën
Bijzonderheden         Verbeteren planning, productieregistratie en shopfloor control 
Kiest voor   SAP Business One Productie van Planlogic

Case: wat is de situatie?

Waboplast produceert en levert een brede reeks aan maatwerk kunststof producten aan klanten in diverse industrieën. Het bedrijf bestaat meer dan 32 jaar en heeft hierin een sterke naam opgebouwd. Uniek aan Waboplast zijn haar brede assortiment, korte levertijden en levergroottes. Om de groei te faciliteren, wil Waboplast SAP Business One uitbreiden naar de productie processen op de werkvloer.

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen?

Vanwege de kennis van productiebedrijven heeft Waboplast Planlogic om advies gevraagd. Na een korte analyse van de operatie en wensen/eisen is in overleg met Waboplast gekozen om PPS One (PPS1) te gebruiken. Door PPS1 te activeren, komen binnen SAP Business One extra productie functies beschikbaar. Bij Waboplast zijn planning, optimalisatie van materiaalverbruik en overzicht op de werkvloer belangrijke aandachtspunten. Voor de laatste worden daarom op maat voor Waboplast “apps” ontwikkeld die gekoppeld zijn aan SAP Business One. De apps worden door de operators gebruikt om werkorders de starten, tijd en materiaal verbruik te registeren en gereed melden. 

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

Door de productieprocessen in SAP Business One onder te brengen, is de planning verbeterd en  bestaat meer inzicht in de voortgang van de werkorders. Door de gekoppeld ‘apps’ op de werkvloer voor de operators gaan processen tussen kantoor en werkvloer naadloos in elkaar over. Iedereen weet wat hij/zijn wanneer moet doen waardoor efficiënter wordt gewerkt

Ervaring: hoe verliep de samenwerking met Planlogic?

De mensen bij Planlogic zijn echte vaklui. Ze begrijpen wat bij productiebedrijven speelt en hebben veel kennis van SAP Business One. Het is daarom prettig samenwerken en levert een goed eindresultaat. - Richard Waanders, directeur / eigenaar Waboplast

ERP-software voor MKB

Lees hier welke eisen kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) stellen aan ERP-software.

Lees verder

ERP-software voor kleine bedrijven

Ook kleine bedrijven kunnen profiteren van het gebruik van ERP-software. Hier leest u welke eigenschappen een geschikt systeem moet hebben.

Lees verder