Casestudy
Casestudy Translas

Casestudy: Translas - Planlogic

Waarom deze producent van lastoortsen en lasapparatuur kiest voor de ERP software van Planlogic.

Bedrijf Translas
Sector Maakindustrie
Werkzaamheden Ontwikkeling en productie van lastoortsen en lasapparatuur
Bijzonderheden Heeft klanten in meer dan 50 landen
Kiest voor  SAP Business One Productie van Planlogic

Case: wat is de situatie?

Translas is Nederlands enige fabrikant van lastoortsen en heeft ruim 60 jaar ervaring in ontwikkeling en productie van lastoortsen- en equipment. Translas verkoopt haar producten in meer dan 50 landen. Het bedrijf staat bekend om innovatie, duurzame productkwaliteit en flexibiliteit. Om de operatie soepel te doen verlopen, speelt de automatisering een cruciale rol. Translas maakt al gebruik van SAP Business One als ERP systeem en wenst dit uit te breiden naar de productie- en assemblage processen.

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen?

Translas heeft Planlogic, vanwege haar vakkennis, gevraagd om te ondersteunen bij het automatiseren van de productieprocessen. Vanwege specifieke eisen op het gebied van planning en productie is gekozen om hiervoor PPS One (PPS1) te gebruiken. Door PPS1 te activeren komen binnen SAP extra functies beschikbaar. Voor de verbinding van kantoor (planning/voorbereiding) naar de werkvloer wordt gebruik gemaakt van een door Planlogic in huis ontwikkelde PDC oplossing. Hiermee kunnen medewerkers op de werkvloer hun werkopdrachten ophalen, tijd registreren en gereed melden.

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

Door de oplossing heeft Translas altijd zicht op planning, voortgang, doorlooptijden en voorraden. Operators werken nu met schermen die precies aangeven wat er wanneer moet gebeuren. Ze kunnen zelf aan de slag en hun werk is overzichtelijk. Translas heeft haar doorlooptijden verlaagd én haar  productiecapaciteit verhoogd. De automatisering van de werkvloer is één van vele stappen die Translas van plan is te zetten. Uiteindelijk wil Translas “alles” automatiseren. Met SAP Business One en PPS1 staat er een stevige basis om dit te doen.

Ervaring: hoe verliep de samenwerking met Planlogic?

“Innovatie stopt nooit. We blijven onze processen optimaliseren en willen uiteindelijk alles automatiseren. Planlogic is daarin veel meer dan een IT-leverancier. Ze zijn een echte innovatie-partner” - Marcel Hamoen, operationeel manager Translas

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder