Casestudy
STC Group

Casestudy: STC Group - Axians

Waarom dit kennis- en opleidingsinstituut voor scheepvaart, transport en havenindustrie kiest voor het ERP systeem van Axians.

Bedrijf STC Group
Sector Educatue
Werkzaamheden Opleiden voor scheepvaart, transport en havenindustrie 
Kiest voor Axians

Case: wat is de situatie?

Voor het STC is digitalisering in het onderwijs heel belangrijk. Dat blijkt al uit de vele simulatoren die we hebben. Waarin leerlingen daadwerkelijk in de praktijk al leren hoe dingen werken, zonder dat ze een schip hoeven te besturen. Of zonder dat ze in een echte trein hoeven te rijden en dergelijke. 
Digitalisering is ook belangrijk in de onderwijsvormen die wij aanbieden. Blended learning is daar een goed voorbeeld van. Het werken met virtual en augmented reality in het onderwijs. Werken met robots, 3D printers, dat zijn allerlei aspecten die bij ons en in het onderwijs naar voren komen. 
Als Axians willen we graag het leven van mensen verbeteren en daarin werken we heel veel samen met het havenbedrijf Rotterdam. Daarin doen we een heel mooi project samen met Cisco, IBM en Esri waarbij we de haven steeds meer digitaliseren en we zien dat het project met STC een hele mooie sidestep daarvan is waarbij we de professionals van de toekomst opleiden naar een mooie carrière in de scheepvaart. 

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen?

Omdat de STC heel veel met real time data werkt, betekent dat dat de infrastructuur enorm betrouwbaar moet zijn, snel moet functioneren, zo dat als wij schepen volgen dat we weten dat we de meest actuele situatie hebben. Dus de digitale infrastructuur die het STC heeft, die moet als eerste betrouwbaar zijn en het moet snel zijn zodat de productiviteit niet in gevaar komt. Het moet de medewerkers de mogelijkheden bieden om goed te kunnen samenwerken en dat geldt ook voor docenten en studenten.

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

We hebben vandaag bij het STC enorm mooie simulatoren gezien en zoals je ziet neemt de digitalisering in de scheepvaart een enorme vlucht. We zijn er enorm trots op dat we daar vanuit Axians hier aan bij mogen dragen. 

Ervaring: hoe verliep de samenwerking met Axians?

De samenwerking in dit project tussen STC en Axians is voortreffelijk verlopen zoals dat bij een goed partnership hoort. Op basis van gelijkheid maar tegelijkertijd aanvullende kennis en kunde leveren aan elkaar. Wij van de situatie binnen STC, Axians van de technologie. 
De risico’s bij dit project waren bijzonder groot want wij moeten 24/7 in de lucht zijn. Als je dan aan het netwerk gaat sleutelen is de kans groot dat alles uitvalt. Dat is dus niet gebeurd, het is alleen maar beter, sneller en veiliger geworden.

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder