Casestudy
Smellink

Casestudy: Smellink - King Business Software

Waarom deze leverancier van hoogwaardig bed- en huishoudtextiel kiest voor het ERP systeem van King Business Software.

Bedrijf Smellink
Sector Detailhandel
Werkzaamheden Specialist in bed- en huishoudtextiel
Bijzonderheden Al meer dan 20 jaar betrouwbare partner in textielproductie, logistiek en voorraadbeheer
Kiest voor King Enterprise van King Business Software

Case: wat is de situatie?

Smellink Group BV is begonnen als wooninrichtingswinkel. De huidige eigenaar, Bert Smellink, werkte bij zijn ouders in de zaak en kreeg na verloop van tijd steeds meer verantwoordelijkheden. Hij mocht binnen de winkel bed- en huishoudtextiel gaan bestellen en ontwikkelde hier een passie voor.

In 1990 is Smellink opgericht en heeft zich door nauwe samenwerking met klanten en leveranciers ontwikkeld tot een betrouwbare leverancier van hoogwaardige textiel. Deze wordt geleverd aan zowel consumenten als de institutionele markt. De consumentenmarkt wordt benaderd via de groothandel en de grotere retail organisaties. Institutionele textiel wordt geleverd via toeleveranciers aan hotelketens, zorginstellingen, recreatie en de grotere linnenverhuur organisaties.

Smellink is in staat om aan speciale wensen te voldoen op het gebied van maatvoering, verpakking en uitvoering. Dankzij de inrichting van het logistieke proces kan er direct en neutraal uit voorraad worden geleverd. Hierdoor volgen goederen de meest efficiënte route naar de klant.

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen?

Smellink staat voor kwaliteitsartikelen met concurrerende prijzen en een zo kort mogelijke logistieke keten. Het bedrijf investeert continu in logistiek en de processen om orders te verwerken. Voor Smellink is het van belang dat de klant een goede service ervaart. Zo dienen zij goederen snel te ontvangen, maar wil het bedrijf aan de andere kant ook de logistieke kosten voor het verwerken van orders in de hand houden. De logistiek wordt gezien als een van de fundamenten onder de activiteiten van Smellink.

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

King is meegegroeid met Smellink en Smellink groeit mee in het gebruikmaken van het pakket King. Het bedrijf is ooit begonnen met een standalone versie en uiteindelijk zijn zij naar King Enterprise gegaan, de meest uitgebreide en complete versie van King Business Software.

De meest recente uitbreiding die Smellink gedaan heeft binnen King is het gaan werken met barcodescanners. Smellink werkt nu met King WMS, wat een enorme efficiencyslag betekend heeft voor het orderpicken binnen het bedrijf. Dit is een belangrijke stap geweest die heeft bijgedragen aan het verbeteren van het logistieke proces.

Ervaring: hoe verliep de samenwerking met King?

Het persoonlijke contact met King verloopt voornamelijk via Altra, de King dealer uit de regio. Altra kent het bedrijf al jarenlang heel goed. Zij kunnen echt goed meedenken met Smellink en zorgen dat King optimaal wordt ingezet in de organisatie. De lijnen naar Altra zijn bovendien kort. Voor langlopende processen zitten zij regelmatig bij elkaar.

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder