Casestudy
MCC Automatisering

Casestudy: Heinen Delftware - MCC Automatisering

Waarom deze producent en leverancier van Delfts blauw kiest voor het ERP systeem van MCC Automatisering.

Bedrijf Heinen Delftware
Sector Productie
Werkzaamheden Productie en leverancier van Delfts blauw
Bijzonderheden Locaties in Nederland, Curaçao en China
Kiest voor MCC Automatisering

Case: wat is de situatie?

Heinen Delftware is begonnen als hobby. De eerste 7 jaar werden producten handmatig beschilderd en verkocht aan toeristen vanuit een klein winkeltje. Al snel kwam er vraag van andere winkels naar de handgemaakte producten en was het al gauw tijd voor uitbreiding. De afgelopen 25 jaar heeft het bedrijf een enorme groei doorgemaakt. Er kwamen verschillende soorten producten bij, het aantal personeelsleden steeg van 2 naar 75 en zijn er 12 locaties in Nederland, Curaçao en China.

De groei in het aanbod van producten zorgde voor een onoverzichtelijk magazijn. Slechts enkele medewerkers waren op hoogte van de locaties van alle producten waardoor een (tijdelijke) vervanger aanstellen niet mogelijk was. De behoefte om snel te gaan automatiseren was hoog.

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen?

  • Magazijnbeheer

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

Voor de implementatie ging nog niks digitaal in het magazijn. Het hele traject moest vanaf het begin af aan worden doorlopen. Om het magazijn inzichtelijk te maken moesten eerst alle producten worden geïdentificeerd en gedigitaliseerd. Met 1200 verschillende producten is dat nog een hele klus. Om dit proces te versnellen werd de hulp ingeschakeld van een bedrijf dat zich specialiseert in het indelen van magazijnen en het aanbrengen van labels, namelijk Magazijnlabels.

Magazijnlabels heeft ieder product voorzien van een labelcodering zodat deze correspondeert met de King Business Software. Vervolgens is er een zo efficiënt mogelijke magazijnindeling gemaakt. Als laatste hebben medewerkers van Magazijnlabels alle producten geteld en ingelezen om zo de basis te vormen voor de software.

Nu het magazijn is gedigitaliseerd kunnen er orders worden klaargezet en kunnen deze in het magazijn worden opgepikt. Met behulp van een scanner en King Mobile krijgt een medewerker een order door en kan gelijk aan de slag om de producten te verzamelen en te verwerken.

De drie belangrijkste voordelen zijn de tijdsbesparing, de foutenreductie en het bekend maken van de voorraad situatie in het hele bedrijf

- Sander Leeuwerke, MCC Automatisering

Met behulp van de King Business Software werd het magazijn gedigitaliseerd en kunnen alle medewerkers nu de producten terugvinden. Ook is er veel meer inzicht in de voorraad van ieder product. Iedere medewerker is nu op de hoogte van hoeveel er nog van ieder product in het magazijn aanwezig is. Producten die sneller verkopen kunnen in de gaten worden gehouden en op tijd worden besteld.

Ervaring: hoe verliep de samenwerking met MCC automatisering?

Ik vond het een heel mooi proces. Ik zag het eigenlijk eerst niet zitten maar als je dan een jaar verder bent en alles staat er dan is dat heel mooi om te zien.

- Ruben Gerritsen, Heinen Delftware
Ik denk dat de samenwerking met name uniek is omdat het project van begin af aan en eigenlijk alle fases samen doorlopen hebben en dat sloot gewoon naadloos op elkaar aan. King die de software leverde, MCC die de installatie doet en de hardware regelde en Magazijnlabels die zorgde voor betrouwbare data die het systeem nodig heeft.

- Marcel Jobse, Magazijnlabels.nl
Je ziet een proces van groei en dan moet je middelen in gaan schakelen die vervolgens nieuw zijn en dat is automatisering om ook te zorgen dat je toekomst gericht bezig bent. En dat geeft ons wel een gerust gevoel dat je vanuit nu rustig verder kunt bouwen.

- Jorrit Heinen, eigenaar Heinen Delftware
Oriëntatie

Wat is Enterprise Resource Planning?

Wat is Enterprise Resource Planning en hoe kan het ook uw bedrijf helpen?

Lees verder

ERP-software voor grote bedrijven

Met ERP-software voor grote bedrijven automatiseert en beheert u al deze processen vanuit één systeem.

Lees verder