Casestudy
Casestudy Gils

Casestudy: Gils Bouw, Service & Onderhoud - bouw7

Waarom dit bouwkundig onderhoudsbedrijf kiest voor de ERP software van bouw7.

Bedrijf Gils Bouw, Service & Onderhoud
Sector Bouw
Werkzaamheden Kleinbouw, renovatie, planmatig onderhoud & serviceonderhoud
Kiest voor Bouw7

Case: wat is de situatie?

Ramon Vermeulen, Controller bij Gils Bouw, Service & Onderhoud: “Als organisatie streven wij er altijd naar om met de tijd mee te gaan en gebruik te maken van de modernste middelen en technieken.

Als Controller ben ik voortdurend bezig om te zoeken naar oplossingen die ervoor zorgen dat wij sneller, efficiënter en overzichtelijker kunnen werken. Zo zijn wij enkele jaren geleden begonnen met het gebruiken van moderne communicatiemiddelen, zoals smartphones en tablets. Deze communicatiemiddelen hebben ontzettend positief bijgedragen aan onze manier van werken. Wij hadden echter het gevoel dat er nog winst te behalen viel, wij maakten namelijk gebruik van meerdere systemen. Zodoende zijn wij onze zoektocht begonnen naar een totaaloplossing, waarin wij alles in één systeem konden bundelen.

Deze totaaloplossing hebben wij gevonden in het softwarepakket van bouw7 uit Dokkum. Bouw7 heeft ervoor gezorgd dat onze communicatie en processen over- en inzichtelijk zijn voor al onze medewerkers.”

Eisen: waar moet de ERP software aan voldoen?

  • Eén totaaloplossing

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

Roelof, buitendienst bij Gils Bouw, Service & Onderhoud: “Alle ontwikkelingen en veranderingen binnen het bedrijf heb ik meegemaakt. De laatste grote veranderingen zijn de overstap naar moderne communicatiemiddelen en bouw7. De papieren administratie, waar ik vanaf het begin mee heb gewerkt, heb ik moeten inruilen voor een tablet. In het begin was dit even wennen, maar nu kan en wil ik niet meer zonder.

Na enkele weken had ik de applicatie van bouw7 al volledig onder de knie. Ik kan het iedereen aanraden en ik wil nooit meer terug naar de papieren rompslomp. Het is ontzettend praktisch om alle informatie altijd in mijn broekzak te hebben. Daarnaast zijn de stapels papier in mijn bedrijfsauto ook verleden tijd.”

Dennis Kok, directeur Gils Bouw, Service & Onderhoud: “Vanuit alle lagen van onze organisatie hoor ik positieve geluiden wat betreft het werken met bouw7. Door te werken met één systeem, is het voor iedereen inzichtelijk wat er moet gebeuren, wat er verwacht wordt en wat de stand van zaken is. De communicatie tussen de collega’s op de kantoren en op de locaties verloopt, sinds het gebruik van bouw7, aanzienlijk soepeler. Alle medewerkers hebben namelijk dezelfde overzichten op hun bureau of in hun broekzak op locatie. Doordat alle informatie realtime en overal opvraagbaar is, zijn er minder misverstanden tussen collega’s en worden er minder fouten gemaakt.”

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder