Casestudy
Casestudy FenekO

Casestudy: FenekO - Globis

Waarom deze specialist in het bewerken van aluminium kiest voor Globis.

Bedrijf FenekO
Sector Productie
Werkzaamheden Aluminiumbewerking
Bijzonderheden Voornamelijk maatwerk
Kiest voor Globis

Case: wat is de situatie?

FenekO is een specialist op het gebied van aluminiumbewerking. Het produceert voornamelijk vliegenramen en vliegendeuren maar is daarnaast ook gespecialiseerd in het bewerken van platen. De focus ligt op maatwerk en ieder stuk dat de productieruimte verlaat is dan ook uniek.

Ondanks dat geen product hetzelfde is ligt de kracht van FenekO bij snelheid en kwaliteit. Het bedrijf is dan ook constant bezig met het optimaliseren van de geautomatiseerde productieprocessen. De software die het bedrijf gebruikte begon simpel maar breidde snel uit door de vele unieke artikelenreeksen. Er kwamen verschillende op zichzelf staande programma’s en tools aan te pas om aan de wensen van de klanten te kunnen voldoen. Om de snelheid en kwaliteit te kunnen behouden was het noodzakelijk al deze losse programma’s onder te brengen in één systeem.

“We werkten met veel verschillende tools voor de productie en orderverwerking van elke unieke artikelenreeks”, zegt Kurt De Bondt, Operationeel Directeur bij FenekO. “Voor de plaatbewerking werkten we met onze eigen oplossing op basis van Excel en Access die doorheen de jaren verder ontwikkeld werd binnen FenekO. Maar we hadden nood aan een globale ERP waar alles in beheerd kan worden.”

 

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen?

  • Een flexibele productconfigurator

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

De product configurator wat standaard in het Globis systeem zit stelt FenekO in staat om de zelf nieuwe configuraties te bouwen. Dit heeft een foutloze orderingave en orderverwerking als gevolg gehad.

Daarnaast maakt FenekO ook gebruik van de GlobScan. Dankzij deze module wordt de magazijnflow en barcodescanning beheert. Voor het registreren van de verschillende productiestappen maakt het bedrijf ook gebruik van de module GlobJob.

“We gingen specifiek op zoek naar een flexibele tool voor productconfiguratie waar we zelf mee aan de slag konden gaan. We hebben namelijk zelf de programmeurs in huis om de logica van de mogelijke configuraties van onze producten in het ERP in te bouwen. Globis was daarom de beste partner: zij ontwikkelen de basis van de software en wij doen de implementatie. Nieuwe productconfiguratoren kunnen we op eenvoudige wijze zelf inbouwen.”

Toekomst: wat gaat er na de implementatie gebeuren?

Er zijn plannen om het ERP systeem nog verder uit te breiden met een klantenportaal. Hier moet het voor klanten mogelijk worden om bestellingen samen te stellen en hun facturen en leverbonnen in te kunnen zien. Globis biedt het onderliggende digitale platform dat FenekO nodig heeft om verder te kunnen automatiseren en klaar te zijn voor industrie 4.0.

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder

5 tips om uw on-premises ERP software veilig te houden

On-premises ERP-software vereist speciale bescherming, vooral omdat de gebruiker zelf verantwoordelijk is voor de beveiliging. We geven je belangrijke tips.

Lees verder